• Bereken het zelf

    Met onze tool kunt u precies berekenen wat de keuken van uw dromen kost. U voert uw budget in en geeft uw wensen aan.

    Keukenkosten berekenen

Wat kost uw nieuwe keuken?

U bent toe aan een nieuwe keuken en u weet al precies hoe die eruit moet komen te zien. Maar u wilt natuurlijk ook weten of u voldoende budget hebt voor uw droomkeuken. Want: wat kost een keuken nu eigenlijk? 

De kosten van een keuken zijn afhankelijk van verschillende factoren en uw persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld een kleine keuken of juist een grote keuken met een kookeiland? Kiest u voor de meest luxueuze apparaten of zijn apparaten met basisfuncties voldoende voor u? 

Ontdek hier bij Keukenmaxx wat uw droomkeuken gaat kosten.

  • De mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Geheel gratis en vrijblijvend.
  • Ontvang uw persoonlijke kostenindicatie per mail.

Wat kost mijn keuken?

Aanhef*
Blijf op de hoogte!*

Wij verwerken uw persoonsgegevens conform ons privacybeleid. Dit beleid vindt u hier. Als u verder gaat met het invullen van het formulier gaan wij er vanuit dat u ons beleid heeft gelezen.

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Wat kost een keuken?

De prijzen van keukens variëren enorm. Een nieuwe keuken kan al gauw tussen de €6.999 en €14.999 kosten. Maar de exacte prijs van een nieuwe keuken hangt vooral af van het type keuken, zoals de opstelling en het werkblad. In het geval van renovatie hangt de prijs af van de mate van verandering die u wenst. 

Zoals u ziet variëren de prijzen van een nieuwe keuken enorm en daarom kan het voor u voordeliger uitpakken om eerst te overwegen of u een nieuwe keuken wil of de bestaande keuken wil renoveren.

Nieuwe keuken of renoveren?

Voordat u er gelijk voor kiest om een nieuwe keuken aan te schaffen, kunt u ook overwegen om de bestaande keuken te renoveren. De kosten van een nieuwe keuken liggen vaak hoger dan de kosten van een keukenrenovatie. 

Het voordeel van het renoveren van uw bestaande keuken is dat u kosten bespaart. De basis van de keuken blijft hetzelfde en u vervangt alleen de onderdelen die aan vervanging toe zijn. 

Het voordeel van het renoveren van uw bestaande keuken? Door een oude keuken te renoveren, creëert u goedkoper en vaak gemakkelijker een totaal nieuwe uitstraling in de keuken. Met de juiste keuzes houdt u de kosten beperkt, terwijl u toch uw keuken een opknapbeurt geeft. 

  • Hangen de deurtjes los of bent u de kleur beu? Vervang dan bijvoorbeeld alleen de keukenkastjes en uw keuken lijkt weer als nieuw. Of staat de keuken vol met oude apparaten en bent u toe aan nieuwe, moderne apparaten? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om enkel de oude apparaten te vervangen. 

Kijk daarom goed naar uw keuken en bedenk wat u anders wil. Als u toch liever voor een nieuwe keuken gaat die direct helemaal op uw smaak kan worden aangepast, dan snappen wij dat natuurlijk ook. Met behulp van deze pagina en de budgetplanner krijgt u antwoord op de vraag ‘Wat kost een nieuwe keuken’?

Hoe zijn de kosten van een keuken opgebouwd en hoe kan hierin bespaard worden?

Welke elementen u voor uw keuken kiest, bepaalt voor een groot deel de kosten van de keuken. Met andere woorden: de wensen bepalen het benodigde budget. Wij geven u graag een paar voorbeelden die de prijs van de keuken bepalen.

Afmetingen van de ruimte

Heeft u een grote ruimte voor de keuken die u volledig wil benutten? Dan vallen de kosten voor de keuken hoger uit, dan wanneer uw keuken een kleiner oppervlak beslaat. Een grote keuken heeft onder andere meer werkbladruimte en keukenkasten, waardoor de kosten oplopen. 

Soms is de opstelling van uw keuken erg afhankelijk van de ruimte in uw huis. Maar wanneer u een nieuwe keuken wil, kunt u misschien wel nadenken over een nieuwe opstelling. Houdt u er dan rekening mee dat de prijzen afhankelijk zijn van de opstellingen. De kosten van een hoekkeuken met een kookeiland zijn nu eenmaal hoger dan van een kleine, rechte keuken.

Een kleine keuken is een rechte keuken van ongeveer 300 centimeter breed. Een grotere keuken kan een L-vormige of U-vormige keuken zijn, waarbij we standaard maten als 300x240x300cm hanteren. Een standaard kookeiland is 180x100cm. 

Keuze van de materialen

Het materiaal is ook een belangrijk aspect van de kosten van de keuken. Bent u opzoek naar een stoere, betonnen keuken? Dat is zeker een prachtige keuze. Beton is sterk en krasvast en daarom ideaal voor in de keuken. Maar u kunt ook kiezen voor een kunststof keukenblad met betonlook. U creëert dezelfde uitstraling als een echte betonnen keuken, maar een keuken met betonlook is goedkoper.

Vooral de prijs van uw werkblad hangt sterk af van het materiaal. De kosten van een composiet keukenblad zijn namelijk hoger dan de prijzen van een kunststof werkblad. Daarnaast hangt de prijs ook af van de grootte van uw keuken. Hoe groter het werkoppervlak, hoe duurder. 

Apparatuur

Bij het kiezen van een keuken hoort ook de keuze voor apparatuur. En dat gaat eigenlijk om alle apparaten die u kunt bedenken in de keuken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een combi magnetron, maar misschien wilt u er ook een stoomoven bij? Dan betaalt u hier wel wat meer voor. 

Daarnaast zijn de kosten erg afhankelijk van het merk dat u kiest. Het ene merk is nu eenmaal goedkoper dan het andere merk. Maar vaak betekent dat ook dat de kwaliteit van de apparatuur daarmee samenhangt. 

En misschien wilt u niet alleen koud, warm en heet water uit de kraan, maar gaat jouw voorkeur uit naar een kokendwaterkraan. Ook daarvoor betaalt u extra. 

Mate van luxe

Hoe luxe moet uw keuken zijn? Een kookeiland heeft bijvoorbeeld een hogere prijs dan een rechte keuken. En gaat u voor een keuken met een luxueuze uitstraling met sierlijke details of bent u tevreden met een keuken zonder veel poespas? Bij Keukenmaxx vindt u bovendien een groot assortiment aan mogelijkheden, van een designkraan tot bijzondere spoelbak.

Het plaatsen van de keuken

Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het plaatsen van uw keuken. Kunt u zelf uw keuken installeren, dan bespaart u daarmee veel geld. Aan het plaatsen van een nieuwe keuken inclusief montage zijn uiteraard meer kosten verbonden naarmate de keuken groter is en er meer gemonteerd moet worden. 

Wat kost een keuken gemiddeld?

Om u een beter beeld te geven van de kosten van een keuken, geven we u graag een gemiddelde prijs. Wat een nieuwe keuken kost is afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. De prijs kan dus een stuk hoger of lager liggen dan de gemiddelde kosten van een keuken. 

Een nieuwe keuken kost gemiddeld tussen de €6.999 en €14.999 euro. Bereken er ook de kosten van demontage van uw oude keuken bij, die gemiddeld ligt tussen de €750 en €2.000 euro. Moeten er elektriciteit- en waterleidingen worden verlegd? Daar hangt een prijskaartje aan tussen de €1.000 en €1.500.

 

Zo bereken je de prijs van uw keuken

Als u benieuwd bent naar een schatting van de kosten van uw nieuwe keuken, is het handig om een goede berekening te maken. De prijs van uw nieuwe keuken berekenen kan aan de hand van onze budgetplanner. De keukenbudgetplanner berekent de keuken aan de hand van uw wensen. Daarmee ziet u handig welke wensen binnen uw budget passen. 

Terug
Sluiten