• Bereken het zelf

    Met onze tool kunt u precies berekenen wat de keuken van uw dromen kost. U voert uw budget in en geeft uw wensen aan.

    Keukenkosten berekenen

Wat kost uw nieuwe keuken?

U bent toe aan een nieuwe keuken en u weet al precies hoe die eruit moet komen te zien. Maar u wilt natuurlijk ook weten of u voldoende budget hebt voor uw droomkeuken. De kosten van een keuken zijn afhankelijk van verschillende factoren en uw persoonlijke wensen. Wilt u bijvoorbeeld een kleine keuken of juist een grote keuken met een kookeiland? Kiest u voor de meest luxueuze apparaten of zijn apparaten met basisfuncties voldoende voor u? Ontdek hier bij Keukenmaxx wat uw droomkeuken gaat kosten!

 

  • De mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Geheel gratis en vrijblijvend.
  • Ontvang uw persoonlijke kostenindicatie per mail.

Wat kost mijn keuken?

Aanhef*
Blijf op de hoogte!*

Wij verwerken uw persoonsgegevens conform ons privacybeleid. Dit beleid vindt u hier. Als u verder gaat met het invullen van het formulier gaan wij er vanuit dat u ons beleid heeft gelezen.

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Nieuw of renoveren?

Voordat u er gelijk voor kiest om een nieuwe keuken aan te schaffen, kunt u ook eventueel eerst overwegen om de bestaande keuken te renoveren. De kosten van een nieuwe keuken liggen vaak hoger dan de kosten van een keukenrenovatie. Door een oude keuken te renoveren creëert u goedkoper en vaak gemakkelijker een totaal nieuwe uitstraling in de keuken. Hangen de deurtjes los of bent u de kleur beu? Vervang dan bijvoorbeeld alleen de keukenkastjes en u zult zien dat uw keuken net als nieuw lijkt. Of staat de keuken vol met oude apparaten en bent u toe aan nieuwe, moderne apparaten? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om enkel de oude apparaten te vervangen. Kijk daarom goed naar uw keuken en bedenk wat u anders wil. Als u toch liever voor een nieuwe keuken gaat die je direct helemaal op uw smaak kunt laten aanpassen, dan snappen wij dat natuurlijk ook! Met behulp van deze pagina en de budgetplanner krijgt u antwoord op de vraag ‘wat kost een nieuwe keuken’?.

Welke elementen bepalen de prijs van de keuken?

Welke elementen u voor uw keuken kiest, bepaalt natuurlijk voor een groot deel de kosten van de keuken. Wij geven u graag een paar voorbeelden die de prijs van de keuken bepalen.

Afmetingen van de ruimte
Heeft u een grote ruimte voor de keuken die u volledig wil benutten? Dan vallen de kosten voor de keuken hoger uit dan wanneer je gaat voor een kleine keuken. Een grote keuken heeft onder andere meer werkbladruimte en keukenkasten, wat voor een hogere prijs zorgt.

Keuze van de materialen
Het materiaal is ook een belangrijk aspect van de kosten van de keuken. Bent u opzoek naar een stoere, betonnen keuken? Dat is zeker een prachtige keuze. Beton is sterk en krasvast en daarom ideaal voor in de keuken. Maar u kunt ook kiezen voor een kunststof keukenblad met betonlook. U creëert dezelfde uitstraling als een echte betonnen keuken, maar een keuken met betonlook is goedkoper.

Apparatuur
Bij het kiezen van een keuken hoort ook de keuze voor apparatuur. En dat gaat eigenlijk om alle apparaten die u kunt bedenken in de keuken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een combi magnetron, maar wil je er ook een stoomoven bij? Dan betaalt u hier wel wat meer voor. Bovendien zijn de kosten erg afhankelijk van het merk dat u kiest. En misschien wilt u niet alleen koud, warm en heet water uit de kraan, maar kiest u liever voor een kokend water kraan.

Mate van luxe
Hoe luxe moet uw keuken zijn? Een kookeiland heeft bijvoorbeeld een hogere prijs dan een rechte keuken. En gaat u voor een keuken met een luxueuze uitstraling met sierlijke details of bent u tevreden met een keuken zonder veel poespas?

Wat kost een keuken gemiddeld?

Om u een beetje een beeld te geven van de kosten van een keuken, geven we u graag een gemiddelde prijs. Wat een nieuwe keuken kost is dus afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. De prijs kan dus een stuk hoger of lager liggen dan de gemiddelde kosten van een keuken. Een nieuwe keuken kost gemiddeld tussen de €5000 en €15000 euro. Bereken er ook de kosten van demontage van uw oude keuken erbij, die gemiddeld ligt tussen de €200 en €1000. Moeten er elektriciteit- en waterleidingen worden verlegd? Daar hangt een prijskaartje aan van tussen de €500 en €750.

 

Zo bereken je de prijs van uw keuken

Als u benieuwd bent naar de kosten van uw nieuwe keuken, is het natuurlijk handig om een goede berekening te maken. De prijs van uw nieuwe keuken berekenen kan aan de hand van onze budgetplanner. De keuken budgetplanner gaat de keuken kosten berekenen aan de hand van een aantal vragen. Bepaal van tevoren jouw budget zodat je gericht op zoek kunt gaan naar uw ideale keuken. 

Terug
Sluiten