4 redenen waarom iedereen gek is op SMEG

4 redenen waarom iedereen gek is op Smeg

Gekleurde koelkasten met retrovormen en karakteristieke handgrepen uit de vijftiger jaren. Rarara, over welk merk hebben we het? Smeg natuurlijk! Niemand kan om deze bijzondere koelkasten − geweldige eyecatchers in de keuken − heen. Maar Smeg heeft nog meer moois en opvallends te bieden. Gek op Smeg!

Smeg werd in 1948 opgericht door Vittorio Bertazzoni in de Italiaanse plaats Guastalla. In deze naoorlogse periode bloeide de samenleving langzaam op en kregen vrouwen een andere rol in de maatschappij. Het moderne Smeg ontwikkelde spiksplinternieuwe technologieën voor de keuken. Keukenapparatuur om de inrichting van het huis mee te verrijken en het werk van de vrouw te verlichten, zodat zij meer vrije tijd kreeg.

1. Smeg valt op!
Bijna zeventig jaar later voelt Smeg nog steeds haarfijn aan waar behoefte aan is. Niet voor niets is het merk inmiddels een van de meest toonaangevende fabrikanten van keukenapparatuur. Smeg valt op! Met een robuuste uitstraling, originaliteit, puur gebruiksgemak (een knop moet lekker groot zijn, want dan draait ie gemakkelijk) én geweldige kwaliteit. 'Made in Italy', in samenwerking met beroemde designers en architecten.

2. Hoogwaardige technologie en design
Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla (Metaal- en Emailleerfabriek in Guastalla). Een merk met zo'n naam moet veel in huis hebben. Dat klopt. Smeg weet technologie en design prachtig met elkaar te verbinden tot hoogwaardige producten die het middelpunt zijn in iedere keuken. Ons hart gaat sneller kloppen van de milieuvriendelijke, kleurrijke koelkasten en vriezers (ook verkrijgbaar in roestvrijstaal) met uiteenlopende indelingen, maar ook de ovens en gasfornuizen zijn echte pronkstukjes. 

3. Combineer je koelkast met een kleurrijke oven en fornuis
De ovens van Smeg zijn eenvoudig in gebruik en vervaardigd uit verschillende materialen, zoals roestvrijstaal, emaille en glas. De keuze is groot: van multifunctionele ovens, pyrolyse ovens, stoomovens en combimagnetrons tot pizzaovens. En dan zijn er ook nog fantastische fornuizen, in allerlei stijlen, kleuren en afmetingen: van 60 tot maar liefst 150 centimeter breed. Ingebouwd of vrijstaand. Zo mooi! De fornuizen zijn te verkrijgen met een keramische-, gas- of inductiekookplaat. De gaskookplaat beschikt over gietijzeren pannendragers. 

4: Smeg past in iedere keuken
Het leuke van Smeg is dat het merk in iedere keuken past. Van strak en modern tot landelijk en klassiek. Er bestaan meerdere esthetische lijnen, zoals het sobere Piano, het minimalistische Linea, het tijdloze Classici, het klassieke Victoria, het simplistische Elementi en de stijliconische jaren vijftig-lijn. Met een Smeg maak je op speelse wijze een statement in je keuken. Je kiest voor een opvallend design, maar wenst ook kwaliteit, optimaal gebruiksgemak en de beste prestaties. Eigenlijk net als de jarenvijftigvrouw...

Inspiratie
Terug
Sluiten