De 10x top-keuken van Joke en René

Ze kochten hun keuken tijdens een zondags bezoekje aan de showroom, maar het was zeker geen impulsaankoop. Integendeel: hun goedgevulde verlanglijstje werd punt voor punt afgevinkt. Een kijkje in de keuken van twee levensgenieters met oog voor mooie dingen en een hart voor de natuur. Dit zijn de 10 extra's die Joke en René zochten én vonden bij Keukenmaxx

1. Extra diepe kasten
“In onze vorige keukenkasten kon ik nét een bord zetten en dat wilde ik dit keer helemaal anders. Deze met hoogglanslak afgewerkte kastenwand is – ik heb het nog even nagemeten – 52 cm diep. Goed voor héél veel bergruimte.”

2. Ingebouwde duo-toestellen
“Met de magnetron/oven en de stoomoven/oven kan ik echt alle kanten op. We hebben de toestellen zo goed als op ooghoogte laten inbouwen, heel ergonomisch.”

3. Een inductiekookplaat 
“Omdat zo’n plaat behoorlijk snel is én tegelijk makkelijk te onderhouden is.”

4. Een keukenblad op hoogte
“René is 1,80 m en ik ben 1,67 m lang. Niets abnormaals dus, maar toch hebben wij de keuken heel bewust iets hoger laten maken dan de standaard 90 cm. Het vrijstaande keukenblok is precies 94,5 cm hoog en dat is ideaal om te aperitieven met vrienden of om met z’n tweeën te ontbijten op de barkrukken. Mét zicht op de tuin en het zonnetje op je gezicht, wat wil een mens nog meer?”

5. Een ‘state of the art’ klimaatwijnkast.
"Daar droomde vooral René van − hij is de kenner in huis − maar uiteindelijk ben ik er ook héél blij mee. Je kunt de wijn bewaren en laten rijpen in ideale omstandigheden – in een trillingsvrije omgeving – én je hebt altijd een goed overzicht van wat je in voorraad hebt. René komt meestal even kijken als ik aan het koken ben en zoekt dan een passend wijntje uit... dat is altijd genieten! Ja, die kast zit altijd goed vol hoor (lacht).”

6. Een stopcontact-koker.
“De uitschuifbare stopcontacten in het keukeneiland zijn superhandig. Als ik een blik tomatenpuree moet openen met de elektrische blikopener, kan dat snel en makkelijk zonder dat het hele boeltje tegen de muren spat. Zodra je klaar bent, doe je de koker weer dicht en heb je weer één strak werkblad. Dat laatste is overigens gemaakt van grijs composiet, heel onderhoudsvriendelijk.” 

7. Instant heet water.
“Een extra boilertje aan de keukenkraan zorgt voor een heel snelle kokend watertoevoer. Op die manier win je tijd en bespaar je water.”

8. Een inbouw-koffiemachine.
“Die zie je steeds vaker in moderne keukens. Heel makkelijk, je maakt er verschillende soorten koffie mee met één druk op de knop en wint er ruimte mee op je werkblad. Bovendien zijn deze toestellen bijzonder stijlvol én makkelijk in onderhoud: alleen maar voordelen dus!”

9. Weggewerkte afzuigkap.
“De afzuigkap is helemaal weggewerkt in een op maat gemaakte koof. Daarin zitten ook een achttal spotjes, zodat het hele werkblad mooi wordt uitgelicht.”

10. en vooral: een keuken met veel binnen-buitengevoel.
“In de zomer barbecueën we graag in de tuin, en dat ultieme buitengevoel hebben we heel bewust binnengehaald met deze moderne, open woonkeuken. Veel binnenvallend licht, aardetinten, natuurlijke materialen... Als het te steriel wordt, is het niet meer gezellig en daarom wilde ik bijvoorbeeld ook een stenen wand in de keuken.”

Kom bij ons langs

Wilt u meer weten over de verschillende afzuigsystemen uit ons assortiment? Breng dan een bezoek aan een van onze showrooms waar onze adviseurs u van deskundig advies voorzien. Bovendien kunnen de afzuigsystemen hier ook aan u gedemonstreerd worden.

De keukencollecties van Keukenmaxx

Van modern design tot klassiek landelijke keukens​​​​

Laat je inspireren door alles wat Keukenmaxx u te bieden heeft. Met vier grote collecties van bekende keukenmerken, hebben wij een passende keuken voor iedere stijl. Keukenmaxx is trotste verkoper van SieMatic, NewClassixx en XXLine. Ontdek welke keuken bij u past. Kom langs in één van onze keukenwinkels.

Terug
Sluiten