De mooiste kerstcadeaus voor in de keuken

We hebben de lieve goede Sint nog maar net uitgezwaaid en voelen de kerststress alweer opborrelen. Wat koop ik dit jaar voor hem, voor haar, voor iedereen? Ontspan, we helpen je graag een handje met een paar gouden kerstcadeautips. Verras je geliefden met dé musthaves voor in de keuken. All I want for Christmas...

Cadeautip 1 | Spiralizer
Pardon, een wat? Je leest het goed... een spiralizer, oftewel spiraalsnijder. Daarmee maak je in een handomdraai spaghetti van courgette, oftewel courghetti. En dat is hip and happening in powerfoodiesland. Het is namelijk gezond en voedzaam, koolhydraatarm én supersnel klaar. Met de spiralizer maak je slierten van groenten ter vervanging van pasta en noedels, maar je kunt er  bijvoorbeeld ook komkommerslierten langer dan een meter mee 'slijpen'. De spiralizer bestaat in alle soorten: van grote spiraalsnijders met meerdere snijbladen tot kleinere varianten lijkend op een puntenslijper. Een mooi exemplaar is de Gefu Spiralfix. Tip: combineer de spiralizer met het kookboek Spiralize!

Cadeautip 2 | Global-messen
Op zoek naar een vlijmscherp cadeau? Denk eens aan een Global-messenset van de Japanse messenmaker Yoshikin. De Global-messen kenmerken zich door een uniek design en de bekende Japanse scherpte die lang behouden blijft. Vooral de beroemde Classic-serie valt in de smaak bij veel koks. De serie is elegant en robuust tegelijk én bevat allerlei mooie accessoires, zoals magneetstrips en rolmappen. De messen zijn gemaakt van cromovastaal, licht van gewicht en met een hoge hardheid. Een gevaarlijk goed cadeau dus. Enige nadeel: de messen zijn niet bepaald scherp qua prijs. Maar ach, het is maar één keer per jaar kerst. 

Cadeautip 3 | Sambonet, Terra Cotto
Kun je verliefd worden op een pan? Blijkbaar! Wie valt er niet als een blok voor de collectie 'Terra Cotto' van Sambonet, ontworpen door Stefania Vasques. De collectie is geïnspireerd op het koken van vroeger. De pannen van aardewerk zijn geschikt voor slow cooking: kleuren en smaken van producten gaan onder deze deksels niet verloren. Omdat het materiaal voor een geleidelijke warmteverdeling zorgt, blijven de maaltjes gezond en kun je de pan ook rustig in de oven plaatsen. Sambonet-pannen zijn niet alleen een plezier om mee te werken, maar ook een genot om naar te kijken dankzij de klassieke vormgeving en bijzondere tinten. Ware eyecatchers voor op het fornuis. Hebbe hebbe hebbe...

Cadeautip 4 | Designwandplank
Wie toevallig nog een muurtje vrij heeft in de keuken, is vast blij met een mooie wandplank. Daarmee bedoelen we geen simpele houten plank van de bouwmarkt, maar écht design. Eentje waarop je je mooiste keukenaccessoires of kookboeken uitstalt. Ze zijn er in alle soorten en maten. Zo heeft Zuiver een subliem exemplaar van marmer en riemen van ijzer en buffelleder. Of ontdek de wandplank van House Doctor, gemaakt van grijs fineer/laminaat en bronskleurige ijzeren beugels. Een ding is zeker: met dit kerstcadeau kan je nooit de plank misslaan. 

Afbeelding Nijhof

Terug
Sluiten