De stijl van oktober: landelijk

Één van de populairste keukenstijlen is nog altijd de landelijke keuken. Niet zo gek ook; landelijk is gezellig, warm en knus! Op zoek naar inspiratie? We vertellen je graag meer over deze variant in ‘De stijl van oktober’: landelijk!

Zoveel mensen, zoveel stijlen en waar de één houdt van wit en strak design, wordt de ander blij van warm en weelderig. In de ‘De stijl van’ laten we alle stijlen de revue passeren. In Deel 2 is de landelijke keuken aan de beurt. Hoe ziet die eruit? En wat kun je ermee? 

Natuurlijke materialen
Wie denkt aan een heerlijke, warme appeltaart in de oven, tikkende regen tegen het raam en de hond voor de haard, heeft negen van de tien keer geen strak en modern, maar een landelijk plaatje in zijn of haar hoofd. De Unox-reclame bij uitstek! Het is dan ook niet verwonderlijk dat de landelijke keuken al tientallen jaren één van de meest populaire keukenstijlen is. En blijft, waarschijnlijk. Je herkent een landelijk ontwerp aan het gebruik van veel natuurlijke materialen als hout en natuursteen en sierlijke afwerkingen op de deuren en grepen. De achterwand van een landelijke keuken wordt vaak betegeld en een vierkante spoelbak van keramiek maakt je landelijke keuken compleet. Ook binnen landelijke keukens zijn echter verschillende stijlen te onderscheiden én creëren. Tierlantijnen, sierlijke details en materialen geven een landelijke keuken een klassieke uitstraling. De combinatie met beton, lichte kleuren en strakke lijnen maakt een landelijke keuken juist modern.  

De landelijke keukens van Keukenmaxx
Benieuwd geworden? Ariadne at Home heeft drie prachtige landelijk moderne keukens in haar collectie, maar ook de keukens van New Classixx stralen stuk voor stuk warmte en ouderwetse gezelligheid uit. De keukens van New Classixx zijn bovendien handgemaakt, met eerlijke materialen als hout en steen. Bezoek onze showrooms voor meer informatie én inspiratie! 

Terug
Sluiten