De stijl van september: klassiek

Een klassieke keuken brengt je elke dag opnieuw terug naar toen. Op zoek naar inspiratie voor een klassiek ontwerp? We vertellen je graag meer over deze variant in ‘De stijl van september’: klassiek!

Zoveel mensen, zoveel stijlen en waar de één houdt van wit en strak design, wordt de ander blij van warm en weelderig. In de ‘De stijl van’ laten we de komende tijd alle stijlen de revue passeren. Om dit keer af te trappen met een populaire, maar ook smaakgevoelige variant: de klassieke keuken. Hoe ziet die eruit? En wat kun je ermee?

Classic!
Wie aan een klassieke keuken denkt, denkt aan sierlijke fronten, een gietijzeren fornuis, natuurstenen spoelbak en een klassieke kraan met draaiknoppen. Maar waarschijnlijk ook aan kleuren als champagne, bruin, aubergine en zwart en materialen als warme veloursstoffen, kersenhout en messing. Vaak gaat de klassieke keuken gepaard met landelijke trekjes, zoals nostalgische grepen en bewerkte keukenkastjes met een ambachtelijk sausje. Een tikkeltje ouderwets, maar dan met de fijnzinnigheid van nu.

Steen en hout
Bijzonder kenmerkend voor een klassieke keuken, is het gebruik van hout en steen. Met grote, donkere vloertegels of chic parket geef je de ruimte in een mum van tijd een klassieke uitstraling. Maar ook kleine tegeltjes aan de wand of als aanrechtblad zorgen voor een weelderig gevoel. De meeste fronten van klassieke keukens zijn van hout gemaakt. Meestal massief ebben- of eikenhout in warme, natuurlijke kleuren. Een houten werkblad met een vierkante, keramische spoelbak met kruiskopkraan maken de klassieke keuken écht klassiek.  

Toen en nu
Een klassieke keuken doet terugdenken aan toen, maar biedt gelukkig het gemak en het comfort van nu. Zo zijn een ingebouwde kokend-water-kraan of espressomachine ook in dit type keuken gemakkelijk toepasbaar. Extra genieten dus! Benieuwd geworden? Ariadne at Home heeft drie prachtige klassiek moderne keukens in haar collectie. Bezoek onze showrooms voor meer informatie én inspiratie!

Terug
Sluiten