De mogelijkheden van een extra blad in je keuken

Steeds vaker zien we dat er een extra blad aan het keukenblad wordt toegevoegd. Dit fungeert als extra snijplank, als bar of simpelweg als decoratie. Ongeacht het doel, het extra blad creëert sfeer en is een stijlvolle toevoeging aan elke keuken. In deze blog vertellen we je er alles over.

Waarom een extra keukenblad?

Een extra keukenblad dient verschillende functies. Wanneer je bijvoorbeeld voor een houten extra blad gaat, is deze multifunctioneel. Je gebruikt deze als snijplank, maar ook als extra werkruimte voor in de keuken. Op die manier heb jij nog meer plaats om de lekkerste gerechten voor te bereiden. Afhankelijk van de manier waarop jij een extra keukenblad toevoegt aan jouw keuken, kan deze ook fungeren als een gezellig barretje. Voeg wat barkrukken toe aan het geheel en je creëert een fijn plaatsje waar je aan kunt borrelen en bij kunt kletsen.

Tot slot voegt een extra keukenblad veel sfeer en een eyecatcher toe aan jouw keuken. Wanneer je kiest voor een blad dat contrasteert met je huidige keukenblad, wordt daar ongetwijfeld de aandacht naar toegetrokken. Het doorbreekt bovendien de rechtlijnigheid van jouw keuken, waardoor jouw keuken nog sfeervoller aanvoelt. 

Een extra blad integreren in jouw keuken

Er zijn verschillende manieren om een extra blad toe te voegen aan de keuken. Zo kies je bijvoorbeeld voor een blad dat perfect aansluit op jouw keukenblad en waarvan een gedeelte over de aanrechtrand heen valt, zoals in de Victorian Luxury keuken. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw extra blad compleet geïntegreerd wordt in de rest van jouw keukenblad. Naast montage op jouw keukenblad, kun je er ook voor kiezen om een gedeelte van het keukenblad weg te laten en in plaats daarvan het extra keukenblad te plaatsen, zoals bij deze hout blauwe keuken. Zo vorm je een mooi contrast met de rest van je aanrecht.

Een semi zwevend blad behoort ook tot de mogelijkheden. Deze wordt gedeeltelijk geplaatst op jouw keukenblad. Het overige deel valt over het aanrecht heen, waardoor het blad lijkt te zweven. Een prachtig voorbeeld hiervan zie je bij deze industrial wood keuken.Tot slot is het ook een optie om een extra blad aan je keukenblad toe te voegen en deze te voorzien van pootjes. Daarmee voeg je echt extra (werk)ruimte of een zitmogelijkheid toe aan je keuken. Bekijk hier een voorbeeld van deze optie. Afhankelijk van welke functie het extra blad voor jou heeft, bepaal je voor welke mogelijkheid jij gaat.

Voor welk keukenblad ga jij?

Wat betreft het soort keukenblad dat je uitkiest, zijn er eindeloze mogelijkheden. Een veelvoorkomend materiaal voor een extra keukenblad is hout. Dit natuurlijke materiaal zorgt namelijk voor veel extra sfeer in de keuken. Daarnaast kan deze ook gelijk functioneren als snijplank, mocht je hier behoefte aan hebben. Als je kiest voor een houten keukenblad, zijn er alsnog tal van mogelijkheden. Dat komt omdat er ontzettend veel houtsoorten bestaan, met allerlei verschillende patronen en in diverse kleuren. Houten keukenbladen komen goed tot hun recht in een landelijke keuken, maar vormen juist ook een warme toevoeging of een bijzonder contrast in een moderne of industriële keuken.

Geen fan van hout? Ook in het onderhoudsvriendelijke kunststof zijn er vele opties. Extra kunststof werkbladen zijn verkrijgbaar in oneindig veel uitvoeringen, waardoor je deze goed kunt laten aansluiten bij diverse keukenstijlen. Kijk bij de keuze voor een extra blad vooral naar wat jij mooi vindt en wat goed aansluit bij de rest van je stijl.

Bestel ons gratis magazine

Ben jij benieuwd naar de diverse uitvoeringen van een extra blad in jouw keuken? Bestel dan ons gratis keukenmagazine. Laat je inspireren door de verschillende voorbeelden en uitvoeringen van een extra blad. Heb jij duidelijk voor ogen wat jij wilt? Kom dan langs in een van onze keukenwinkels, zodat jij jouw perfecte blad kunt komen uitzoeken en toevoegen aan jouw keuken.
 

Terug
Sluiten