De drie mooiste keukenvloeren

Bij het ontwerpen van de keuken denkt u misschien niet meteen aan de vloer. Terwijl de vloer voor een groot gedeelte de uitstraling en stijl van de keuken bepaalt. Zo kunt u met een bijpassende vloer uw keuken een prachtige luxe uitstraling geven. In dit blog vertelt Keukenmaxx u meer over drie verschillende keukenvloeren: de houten vloer, de natuurstenen vloer en de gietvloer. Lees verder en laat u inspireren!

1. Houten vloer

Een houten vloer is één van die vloeren die meteen een mooie natuurlijke uitstraling aan uw keuken geeft. Deze vloer is bovendien tijdloos en zeer duurzaam. U kunt daarnaast de vloer zo leggen als u zelf wenst: horizontaal, verticaal of in een patroon. Wanneer u op zoek bent naar een chique vloer, dan is bijvoorbeeld een visgraatvloer een echte aanrader! Een houten vloer is wel wat kwetsbaarder dan tegels. Wanneer er vocht op de vloer komt kan de vloer namelijk kromtrekken. Het is dus handig om vocht snel op te dweilen en de vloer regelmatig in te oliën. 

2. Natuurstenen vloer

Natuursteen is een favoriet in de keuken. Geen wonder, want deze vloer geeft direct een warme uitstraling en is vochtbestendig. Bovendien past een natuurstenen vloer in veel verschillende woonstijlen. Natuursteen kan daarnaast op diverse manieren en groottes worden afgewerkt, zodat u de perfecte vloer kunt kiezen die past bij uw keuken. Zo zijn er grote tegels in neutrale kleuren, maar ook kleine decoratie tegels. Ook fijn is dat natuursteen geschikt is voor vloerverwarming, waardoor u heerlijk comfortabel en warm in de keuken loopt.
 

3. Gietvloer

Wilt u een strakke vloer in de keuken? Dan is de gietvloer echt een vloer voor u! Dit type vloeren geven een strakke en moderne uitstraling aan de keuken. Bovendien zijn ze ook heel praktisch. Fijn als uw keuken intensief gebruikt wordt of als u kleine kinderen heeft. Een gietvloer is namelijk vloeistofdicht, waardoor water en andere vloeistoffen geen invloed hebben op de vloer. Daarnaast is de vloer gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch. Een gietvloer is geschikt voor vloerverwarming en kan gelegd worden in veel verschillende kleuren.

Het combineren van vloeren

Kunt u niet kiezen tussen deze prachtige vloeren? Overweeg dan om twee vloeren te combineren. Dit geeft een speels effect in de keuken en zorgt voor een unieke uitstraling. Een veel gemaakte combinatie is bijvoorbeeld de houten vloer en de gietvloer. De strakke uitstraling van de laatste combineert mooi met de warme uitstraling van het hout. Bovendien kunt u zo de nadelen van hout ondervangen, door de gietvloer bij het keukenblok te leggen en het parket bij de eettafel. Zo zijn er nog veel meer andere combinaties te maken!
 

Bestel ons gratis magazine

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u meer weten over de verschillende vloeren? Bestel dan ons gratis magazine op onze website! Hierin vindt u verschillende voorbeeldkeukens en kijkt u binnen bij mensen thuis. Bestel het magazine en binnen twee dagen ligt deze bij u op de mat.

De keukencollecties van Keukenmaxx

Van modern design tot klassiek landelijke keukens​​​​

Laat je inspireren door alles wat Keukenmaxx u te bieden heeft. Met vier grote collecties van bekende keukenmerken, hebben wij een passende keuken voor iedere stijl. Keukenmaxx is trotste verkoper van SieMatic, NewClassixx en XXLine. Ontdek welke keuken bij u past. Kom langs in één van onze keukenwinkels.

Terug
Sluiten