Welke sfeer wilt u in uw keuken? Bepaal het met keukenkastjes

Een nieuwe keuken begint met de indeling. Een fijne werkplek, voldoende loopruimte en de juiste afstand tussen koken, spoelen en koelen. Die drie-eenheid vormt de basis van iedere keuken. Vlak daarachter op nummer twee komen de keukenkastjes. Want die bepalen de o zo belangrijke sfeer in de keuken. Hoe fijner u zich voelt, hoe leuker koken wordt. Lees hier hoe u met de juiste keuze van keukenkastjes uw eigen fijne sfeer bepaalt.

Met glas een landelijke of klassieke sfeer

Houdt u van een warme of klassieke sfeer? Denk dan eens aan keukenkastjes met een glazen deur. De vitrinekastjes waarmee u uw mooie servies kunt laten zien, geven dat warme gevoel van een klassiek landelijke keuken waar met de hele familie gezellig nagetafeld wordt. Bij Keukenmaxx vindt u keukenkastjes met glazen deuren in hetzelfde materiaal als de rest van uw keuken.

Ruimtelijk en strak

Een van de huidige trends is een keuken zonder boven keukenkastjes. De wand boven het aanrecht is leeg of hooguit gedecoreerd met plankjes of een mooie afzuigkap waardoor de keuken een open en ruimtelijke sfeer ademt. Om ervoor te zorgen dat u het aanrecht niet gaat gebruiken als opbergruimte, kunt u kiezen voor lades. Korflades bieden vaak veel praktische opbergruimte. Door de hoge, opstaande randen kunt u hoge pakken of flessen opbergen zonder dat ze eruit vallen. Bovendien kunt u ook gemakkelijk bij de spullen die achterin staan.

Een stoere combinatie

De robuuste en industriële interieurtrends zien we ook terug in keukens met stoere materialen en combinaties. Landelijke houten kastjes bijvoorbeeld met metalen ringen als greep of met verticale panelen. Deze kunnen ook mooi gecombineerd worden met een trendy lichtgrijs, betonnen werkblad . De contrasterende kleuren en materialen zorgen voor een spannende combinatie.

Keuken in het zicht

Een open keuken die in het zicht is, vraagt om een stijlvolle oplossing. Hoogglans keukenkastjes bijvoorbeeld, geven de keuken een chique uitstraling. En heeft u er al eens aan gedacht om een deel van de kastjes open te laten, om er bijvoorbeeld een mooie vaas in te zetten? Of leuke foto’s?

Zelf de sfeer proeven

Wilt u met eigen ogen de keukenkastjes van Keukenmaxx zien en hoe u ze kunt combineren? Bezoek dan een van onze showrooms waar onze adviseurs op basis van uw wensen u graag te woord staan en alle mogelijkheden laten zien.

Terug
Sluiten