Keramieken keukenbladen: waar luxe en gebruiksgemak samengaan

Een keramieken keukenblad is waarschijnlijk niet het eerst waar u aan denkt bij het kopen van een werkblad voor uw keuken. Dit komt omdat keramieken keukenbladen nog niet zo lang geleden zijn geïntroduceerd in de keukenwereld. Toch is dit materiaal binnen een mum van tijd razend populair geworden. Benieuwd waarom? Een keramieken keukenblad is niet alleen een ware blikvanger in uw keuken, maar kent ook nog eens een groot aantal praktische voordelen!

Een luxueuze eyecatcher
Keramieken keukenbladen hebben een natuurlijke en luxe uitstraling. Doordat keramiek over het algemeen wordt gekozen voor een dun werkblad, straalt het bovendien rust uit. Combineer een keramieken keukenblad met bijvoorbeeld hoogglans fronten in een design keuken of sierlijke fronten in een klassieke keuken. U kunt er eigenlijk alle kanten mee op, maar één ding is zeker: met een keramieken keukenblad haalt u een ware eyecatcher in huis!

De voordelen van een keramiek keukenblad Benieuwd waarom keramieken keukenbladen in steeds meer keukens voorkomen? We hebben de voordelen voor u opgesomd:

  • Breedte en dikte. Het belangrijkste voordeel van een keramieken keukenblad is dat u het in een dikte van 12 mm kunt krijgen en in een breedte van maximaal 3,25 m. Dit is uniek binnen alle materialen die u kunt kiezen voor uw keukenblad!
  • Hittebestendig. Heeft u net uw zelfgemaakte ovenschotel uit de oven gehaald, maar geen onderzetter bij de hand? Een keramieken keukenblad heeft als voordeel dat deze bestand is tegen de hitte van ovenschalen en pannen. U kunt deze dus direct op het werkblad plaatsen.
  • Hygiënisch. Keramiek is van nature een hard stenen materiaal. Zo hard, dat vuil geen kans krijgt om zich in het gladde oppervlak te vestigen. Bovendien is keramiek geschikt om een spoelbak naadloos in te integreren
  • Onderhoudsarm. Dankzij de kras-, en vlekbestendigheid en de watervastheid behoudt een keramieken keukenblad jarenlang zijn mooie uitstraling. Het materiaal vergt daarnaast geen speciaal onderhoud.
  • 100% kleurvast. De kleuren van een keramiek werkblad komen altijd prachtig tot hun recht. Bovendien hoeft u met keramiek niet bang te zijn dat deze kleuren na verloop van jaren veranderen. Een keramiek keukenblad is namelijk 100% kleurvast.

Goed om te weten
Natuurlijk heeft ieder materiaal ook een aantal nadelen. Bij keramiek zijn dit er echter erg weinig. Met een keramiek keukenblad is het raadzaam oplettend te zijn met bijtende stoffen. Hier is het werkblad niet goed tegen bestand. Daarnaast is keramiek vrij prijzig, maar dan heeft u wel een echte eyecatcher in huis!

Bestel ons gratis magazine
Wilt u meer inspiratie opdoen wat betreft keramiek in de keuken? Bestel dan ons gratis magazine en laat uzelf verrassen door de vele mogelijkheden die dit materiaal biedt! Geeft u de voorkeur aan persoonlijk advies? Bezoek dan één van onze winkels.

Terug
Sluiten