Trend: diverse materialen in één keukenblad

Het combineren van diverse materialen in een keukenblad zorgt voor een uniek, speels en dynamisch effect. Bovendien is het ideaal wanneer je niet kunt kiezen voor één specifiek materiaal. Ga je voor graniet, beton, keramiek, glas of toch liever hout? De nieuwe keukentrend staat het toe om je creativiteit de vrije loop te laten en erop los te combineren met materialen in je aanrechtblad. Steeds vaker zien we twee of zelfs meerdere materialen terugkomen in het werkblad. Benieuwd naar geslaagde combinaties en wat deze doen met de uitstraling in de ruimte? Keukenmaxx geeft je alvast wat tips en inspiratie.

Materiaalcombinaties in keukenbladen

Voor een geslaagde combinatie is het van belang dat de materialen en kleuren goed bij elkaar passen. Natuurlijke materialen gaan onderling altijd goed met elkaar samen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van zwart graniet of composiet met een warm, houten keukenblad. Het hout geeft direct een sfeervolle draai aan de strakke, donkere keuken en zorgt voor extra contrast in de ruimte. Daarnaast gaat het veelzijdige hout ook uitstekend samen met de stoere, industriële betonlook of juist met een glanzend wit werkblad. Een andere, geslaagde combinatie is bijvoorbeeld een blad van roestvrijstaal of glas met een donker, stenen werkblad. Tevens is het een optie om te spelen met de afwerking van de keukenbladen, bijvoorbeeld door mat en hoogglans af te wisselen. Met een subtiele aanpassing creëer je zo toch een groot verschil. 

De mogelijkheden per keukenopstelling

Zoals je hebt gelezen zijn de mogelijkheden eindeloos, maar hoe vertalen deze materiaalcombinaties zich nu naar de praktijk? Dat is grotendeels afhankelijk van jouw keukenopstelling. Een grotere opstelling met meerdere keukenelementen leent zich het beste voor het gebruik van verschillende keukenbladmaterialen. In het geval van een eilandkeuken kies je er eenvoudig voor om op het kookeiland een ander werkblad toe te passen dan het keukenblok parallel hieraan. Zelfs in het eiland kun je combineren met materialen door bijvoorbeeld een houten barplank of tafel toe te voegen aan je stenen werkblad. Ook in het geval van een L-keuken of hoekkeuken is het makkelijk om voor beide zijden een ander materiaal keukenblad te kiezen. Ga je voor een compacte, rechte opstelling en wil je deze trend ook graag toepassen op jouw keuken? Kies dan voor een spatrand in een ander materiaal om toch die unieke, speelse twist aan je keuken te geven.

Maak een afspraak in de winkel

Wil jij graag diverse materialen combineren in jouw keukenblad, maar weet je nog niet precies hoe? Onze deskundige adviseurs helpen je hier graag bij en voorzien je van een persoonlijk en vrijblijvend advies. Maak een afspraak in een vestiging bij jou in de buurt. Onze keukenspecialisten laten je de mogelijkheden zien om verschillende materialen toe te passen op jouw werkblad, passend bij jouw keukenstijl en –opstelling. Bovendien heb je in onze showroom de mogelijkheid om deze nieuwe trend met eigen ogen te bewonderen in de vele opgestelde keukens. Zo weet je direct of het bij jouw wensen past.

Terug
Sluiten