5 tips voor het stylen van je keuken

Maak je keuken helemaal af met styling
De keuken is één van de belangrijkste plekken in het huis. Er wordt gekookt, gezellig gekletst en soms ook gegeten. Elke keuken kan wel wat styling gebruiken. Styling zorgt voor nét dat beetje extra sfeer en persoonlijkheid, waardoor de keuken nog beter bij jouw lifestyle past. In deze blog geven we een aantal tips op het gebied van keukenstyling.

Planten

Planten in de keuken zorgen voor extra kleur en geven een natuurlijke uitstraling in de keuken. Plaats er een op het aanrecht, op een plankje aan de muur of maak een statement met een grote plant op de vloer. Je kunt er ook voor kiezen om mooie hangplanten aan de muur te bevestigen. Hiermee bespaar je ook nog eens ruimte. 

Sommige planten hebben daarnaast een luchtzuiverende werking, ideaal voor in de keuken waar allerlei dampen en geuren ontstaan. Let wel op: niet elke plant is geschikt voor in de keuken. Kruidenplantjes zijn altijd een goede keuze, maar ook fruitboompjes en groepjes van meerdere cactussen staan erg mooi.

Potten & vazen

Potten of vazen zorgen voor de stijlvolle finishing touch. Kies voor potten en vazen in verschillende vormen, kleuren en maten voor een unieke look in de keuken. Of kies één grote vaas voor een minimalistische blikvanger. Daarnaast kan je potten en vazen ook vullen met mooie bloemen en planten of keukengerei.

Servies

Heb je een mooie serviesset? Deze verdient het zeker om gezien te worden. Zet je servies in een servieskast met glazen deuren of zet het op een wandplank boven het aanrecht. Ook kan je je koffiekopjes en schoteltjes mooi kwijt bij je koffieapparaat om een ware koffiecorner te maken. Blijven er mensen bij je eten? Style dan alvast de eettafel met servies, verse bloemen en een mooi tafelkleed.

Kunst

Op elke plaats in het huis voegt kunst veel sfeer toe. Je kunt dit op allerlei manieren toevoegen aan de keuken. Hang bijvoorbeeld mooie schilderijen en prints op. Van vintage fotolijstjes met foto’s en prints tot een groot, kleurrijk schilderij; met kunst kan je echt je persoonlijkheid naar voren laten komen in de keuken. Natuurlijk is het wel slim om te kijken naar wat goed aansluit bij de rest van jouw keukenstijl. Door kunst in de keuken te integreren, betrek je jouw keuken echt bij de rest van jouw huis.

Je hoeft kunst niet per se aan de muur op te hangen. Je kan er ook voor kiezen om dit op een wandplank te zetten of een mooi stuk kunst op je kookeiland te zetten. Bijzondere beeldjes of dat ene leuke souvenir van je vakantie, kan je hier ook goed kwijt.

Creëer eenheid

Voor een rustige uitstraling in de keuken, kan je ervoor kiezen om veel dagelijkse keukenproducten in dezelfde stijl, kleur en vorm te kopen. Kies bijvoorbeeld in voor een zeeppompje, olijfolie fles en pepermolen in dezelfde kleur. Of ga voor handdoeken, theedoeken en vaatdoekjes met hetzelfde patroon. Door styling op elkaar én de keuken af te stemmen, zorg je voor een gevoel van eenheid en rust in de keuken.

Kom langs in onze keukenwinkel

Naast alle bovengenoemde styling tips, zijn er nog tal van mogelijkheden in de keuken. Wil jij graag meer sfeer toevoegen aan jouw nieuwe keuken in de vorm van styling? Maak een afspraak met één van onze keukenontwerpers. Zij helpen je graag verder met het ontwerpen van jouw droomkeuken en adviseren je graag over de styling die bij jou en jouw keuken past!

Terug
Sluiten