Decoraties: de kers op de taart in de keuken

De keuken is één van de belangrijkste plekken in het huis. Er wordt gekookt, gezellig gekletst en soms ook gegeten. Elke keuken kan wel wat decoratie gebruiken. Decoratie zorgt voor sfeer, waardoor de keuken nog meer een plek wordt om fijn met familie te kletsen of samen eten te bereiden. In deze blog geven we een aantal tips op het gebied van decoratie.

Planten

Planten in de keuken zorgen voor extra kleur en geven daarom een natuurlijke uitstraling in de keuken. Of je deze nu op het aanrecht plaatst, op een plankje aan de muur of ze een fijne plek op de grond geeft. Je kunt er ook voor kiezen om mooie hangplanten aan de muur te bevestigen, hiermee bespaar je ook nog eens ruimte. Sommige planten hebben daarnaast een luchtzuiverende werking, ideaal voor in de keuken waar allerlei dampen en geuren ontstaan. Let wel op: niet elke plant is geschikt voor in de keuken. Kruidenplantjes zijn vanzelfsprekend een goede keuze, maar ook fruitboompjes staan erg mooi. Hiernaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wil jij graag planten integreren in jouw keuken? Raadpleeg dan eens één van onze adviseurs, zij helpen je graag met het kiezen van de juiste plant voor jouw keuken.

Potten

Potten of vazen zorgen voor de finishing touch. Ze zijn verkrijgbaar in diverse groottes, vormen, kleuren en prints. Ze hebben daarnaast ook nog een functionele eigenschap: je bewaart er bijvoorbeeld kleine voorwerpen in als sleutels of je stopt er fleurige bloemetjes in. Door te variëren met verschillende potjes of vaasjes naast elkaar creëer je een vrolijk en sfeervol geheel.

Servies

Heb jij net een mooie serviesset gekocht of cadeau gekregen? Deze verdient het zeker om tentoongesteld te worden en wat is hier nu een betere plek voor dan de keuken. Een serviesset kan vaak aardig wat ruimte in beslag nemen. Daarom is het mooi deze te plaatsen in een glazen kastje of op een grote plank die aan de muur bevestigd is. 

Kunst

Op elke plaats in het huis voegt kunst veel sfeer toe, dit geldt ook zeker voor de keuken. Je kunt op allerlei manieren kunst toevoegen aan jouw keuken. Hang bijvoorbeeld wat leuke schilderijen op. Of het nu een schilderij is van bijvoorbeeld tomaten en aardbeien, of juist een abstract schilderij met veel kleuren: kies een schilderij dat jou aanspreekt. Natuurlijk is het wel slim om te kijken naar wat goed aansluit bij de rest van jouw keukenstijl. Ook muurschilderingen zijn een goede optie. Door kunst in de keuken te integreren betrek je jouw keuken echt bij de rest van jouw huis. Je hoeft kunst niet per se aan de muur op te hangen, je plaatst dit ook snel en eenvoudig op plankjes die je aan de muur monteert. Bijzondere beeldjes of dat ene leuke souvenir van je vakantie kunnen hier ook op gezet worden.

Behang

Het is ook leuk om een strook behang te bevestigen op een keukenmuur of zelfs op een kastdeur in je keuken. De keuze is enorm groot en daardoor kan je precies de kleur en het patroon toevoegen dat aan jouw smaak voldoet.

Houten krat

Een houten krat is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het aankleden van de keuken. Toch voegt deze veel sfeer toe aan de keuken: in de eerste plaats omdat hout een warme, natuurlijke uitstraling heeft. Daarnaast is een houten krat ook nog erg functioneel: je zet er bijvoorbeeld je pollepels, tangen of kruiden in. Op die manier heb jij alles waar jij gebruik van maakt tijdens het koken binnen handbereik. Je kunt de houten krat ook gebruiken om overige decoraties in te plaatsen, zoals bijvoorbeeld kleine vaasjes met bloemetjes of kruidenplantjes. 

Kom langs in onze keukenwinkel

Naast alle bovengenoemde decoraties, zijn er nog tal van mogelijkheden. Wil jij graag meer sfeer toevoegen aan jouw keuken in de vorm van decoraties? Kom dan eens langs in één van onze winkels. Hier zie je genoeg voorbeelden van keukendecoratie en helpen onze adviseurs je graag een handje op weg met het bepalen van passende decoraties voor in jouw keuken.

Terug
Sluiten