De mogelijkheden met keukengrepen

Keukengrepen lijken in eerste instantie een kleine toevoeging aan je keuken. Toch hebben ze wel degelijk een grote impact op het uiterlijk van de keuken. Keukengrepen en -knoppen brengen namelijk accenten aan, waardoor ze jouw keuken helemaal compleet maken. Het is dan ook van groot belang dat je de juiste grepen voor je keukendeurtjes en lades kiest. Laat ze samenkomen met de rest van je interieur, zodat je een prachtig geheel creëert. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden en geven je adviezen voor het kiezen van de juiste keukengrepen.

Knoppen en handgrepen

Wat keukengrepen betreft zijn er meerdere opties mogelijk. Kies je voor een keuken met knoppen of handgrepen? Een knop geeft je keuken een klassieke uitstraling en is erg handig als je gemakkelijk een kastje wil openen. Knoppen zijn echter niet handig wanneer je brede lades of een erg grote kast hebt. De knoppen kunnen namelijk niet te veel gewicht dragen. Wanneer je een moderne of strakke keuken hebt, kun je kiezen voor keukenkastjes met handgrepen. Handgrepen zijn vaak iets groter dan knoppen, waardoor ze eerder in het oog springen. Handgrepen geven net wat meer houvast dan knoppen en zijn daardoor perfect voor grotere, vollere keukenkastjes en -lades. Wanneer je extra grote lades en kastjes hebt kun je ook kiezen voor zeer brede handgrepen. Kies de grepen die het beste bij jouw persoonlijke smaak passen.

Greeploze keukenkasten

Wanneer je voor een zeer strakke keuken wilt gaan, zijn greeploze keukenkasten en lades echt iets voor jou. Greeploze keukenkastjes hebben een handgreep in de vorm van een onzichtbare lijst. Je plaatst hierdoor eenvoudig je vingers in de greep en trekt zo het kastje open. Let er wel op dat greeploze keukenkastjes echt bij jouw keukenstijl moeten passen. Een landelijke keuken kan namelijk niet zonder zichtbare knoppen of handgrepen. De greeploze keukenkast zien we vaak terug in moderne, strakke keukens. Ook is er een middenweg mogelijk. Semi-greeploze keukenkasten zijn nauwelijks zichtbaar omdat ze opgaan in het design van de kast. Ze zijn voorzien van panelen met een vrijwel onzichtbare greep. Semi-greeploze keukens krijgen hierdoor een strakke en eigentijdse uitstraling.

Welke materialen en kleuren passen bij jou?

Bij het kiezen voor het juiste materiaal gaat het vooral om jouw persoonlijke smaak. Populaire materialen voor keukengrepen zijn roestvrij staal, hout en messing. Ook kun je kiezen voor handgrepen van chroom, metaal, nikkel of aluminium. De verschillende materialen zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Zo kun je jouw handgrepen volledig laten aansluiten bij de rest van je keukeninterieur. Houten en metalen handgrepen zien we vaak terug in een industriële keukenstijl. De moderne keuken is daarentegen vaak greeploos of heeft handgrepen gemaakt van roestvrij staal of metaal.

Maak een afspraak met een adviseur

Wil je graag weten wat het beste bij jouw keuken past? Of heb je vragen over de diverse mogelijkheden met keukengrepen? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs in een showroom bij jou in de buurt. Onze keukenspecialisten laten je graag alle mogelijkheden zien en geven je passend, vrijblijvend advies. Bovendien kun je in de showroom inspiratie opdoen en zien hoe de verschillende keukengrepen bij de diverse keukenstijlen passen.

Terug
Sluiten