Inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken

Een nieuwe keuken ontwerpen is een spannend en leuk proces. Maar waar begin je? Inspiratie verzamelen is de key voor de start van het ontwerpproces. In deze blog vertellen we je waar je die inspiratie op kan doen voor het ontwerpen van jouw droomkeuken.

1. De wereld van online inspiratie

Het internet is een schatkamer vol keukeninspiratie. Blader door websites zoals Pinterest en Instagram, en bekijk interieurblogs om foto's van prachtige, verschillende keukens te ontdekken. Creëer moodboards met elementen die je aanspreken: van kleurenpaletten en materialen tot indelingen en styling. Zodra je een aantal foto’s hebt verzameld en moodboards hebt gemaakt, zul je een patroon ontdekken. Hierdoor kom je een stap dichter bij de stijl die bij je past.

2. Stap in de natuur

De natuur biedt een overvloed aan inspiratie. Denk aan de rustgevende kleuren van het bos, de verfrissende tinten van de zee en de warmte van de zonsondergang. Breng deze natuurlijke elementen naar jouw keukenontwerp. Ga voor natuurlijke materialen zoals hout, steen en planten om het gevoel van buiten naar binnen te halen.

3. Wereldse inspiratie

Ben je net terug van vakantie of heb je een mooie reis op de planning staan? Reizen zorgt voor unieke ervaringen en het ontdekken van nieuwe culturen, maar ook het vinden van nieuwe ontwerpstijlen. Laat je inspireren door de kleurrijke tegels van Marokko, de minimalistische esthetiek van Japan en de landelijke charme van de Provence. Integreer elementen van deze culturen in jouw keuken om een unieke en gelaagde ruimte te creëren.

4. Jouw unieke lifestyle

Je persoonlijke leven en ervaringen kunnen geweldige bronnen van inspiratie zijn. Heb je een passie voor koken? Overweeg dan een chef-waardige indeling met hoogwaardige apparatuur. Host je graag gezellige borrels en diners? Richt je keuken in met een gezellige eethoek en open lay-out, zodat er voor iedereen plek is. Als je goed nadenkt over jouw manier van leven en dingen die voor jou belangrijk zijn, dan is de kans groot dat je een aantal dingen bedenkt die niet mogen missen in jouw nieuwe keuken.

5. Tastbare Inspiratie

Een bezoek aan een van onze keukenshowrooms, biedt tastbare inspiratie. Loop door verschillende keukenopstellingen, voel materialen en ontdek innovatieve apparatuur. Het ervaren van keukens in het echt kan je helpen om te bepalen wat je echt aanspreekt en wat goed past bij jouw levensstijl. En wie weet, misschien ontdek je wel een verrassende kleur of stijl die je nog niet had overwogen! 

Jouw droomkeuken begint hier!

Nu je een schat aan inspiratie hebt verzameld, is het tijd om jouw droomkeuken tot leven te brengen. 

Onze ervaren ontwerpers staan klaar om samen met jou aan de slag te gaan. Tijdens een persoonlijke afspraak bespreken we jouw wensen en moodboards, en vertalen we deze naar een uniek keukenontwerp dat perfect bij jou past. 

Ben je toch nog niet helemaal klaar met het opdoen van keukeninspiratie? Vraag ons gratis keukenmagazine aan!

Terug
Sluiten