Keukentrends 2017

De woonomgeving is een verlengstuk van wie je bent, van je persoonlijkheid. Omdat een mens door de jaren heen verandert, groeit en zichzelf ontwikkelt, 'kleurt' het interieur met ons mee. Ook de keuken is steeds meer een afspiegeling van onze identiteit. Laat zien wie je bent, en laat jezelf daarbij inspireren door de keukentrends van 2017.

Dag liefelijk, pastelkleurig en mierzoet. Welkom volwassen en avant-gardistisch interieur! In 2017 draait het om baanbrekend, vernieuwend en onconventioneel design, mede geïnspireerd op de jaren twintig van de vorige eeuw. Rauw, grof, krachtig, natuurlijk en een tikkeltje industrieel. Ready?

Kleuren | Aards
In 2017 laat je zien dat je lef hebt. Over de zachte tint op de keukenwand gaat een roller, want softe kleuren zijn passé. Diepere en rijkere kleuren komen eraan. De belangrijkste nieuwkomer is terracotta. Aards, natuurlijk en steady as a rock. Warm je keukeninterieur bijvoorbeeld op met de kleuren grijsblauw, goud, donkergroen of dieprood. Booming!

Vormen | Rechthoekig en rond
In 2017 ga je voor ruim. Geen simpele vierkante keukenkastjes, maar rechthoekige, brede, horizontale en vaak ook zwevende kasten en laden zijn in opkomst. Daarmee krijg je meer opbergruimte én lijkt de keuken optisch ruimer. O ja: ook de rechthoekige tegel komt eraan. Supermooi, hou 'm in de gaten! Qua opstelling ligt de focus op het keukeneiland en het 'loft-gevoel'. We zien ook steeds meer ronde en ovale vormen: zowel keukens met ronde vormen als rechte keukens voorzien van ronde accessoires. Leuk om mee te spelen.

Materialen | Natuurlijk
In 2017 kies je voor het échte werk. De winkels staan nog vol met nagebootst marmer, koper en goud, maar jij loopt er met een grote boog omheen. Namaak is op zijn retour. Wat telt is het échte werk: oud goud, authentiek koper en puur marmer. Denk ook aan de minder gepolijste metalen, waaronder brons, zwart staal en geborsteld metaal. Dit alles is prachtig te combineren met andere natuurlijke materialen, zoals hout, klei, kurk en wicker. The real deal.

Natuur | Groen... doen!
In 2017 toon je je liefde voor groen. Heb je het afgelopen jaar goed voor je planten gezorgd? Goed zo, want de botanische trend blijft ook in 2017 aanwezig. Geef planten voldoende water en liefde en laat ze maar lekker groeien: hoe meer groen hoe beter. In de keuken horen natuurlijk vooral planten met een culinair karakter, zoals de vijgenboom, olijfboom, cactus of een moestuin vol kruidenplanten.

Accessoires | Huiselijk en warm
In 2017 geef je uiting aan je eigen stijl. Dat doe je onder meer met geometrische prints en Boheemse patronen in de vorm van textiel of kunst aan de muur. Overbodige tierelantijnen verdwijnen, waar bijvoorbeeld één grote natuurlijke bloempot voor terugkomt. Maar let op: het huiselijke en warme gevoel mag niet verdwijnen. Plaats daarom de mooiste potten en pannen in het zicht, de houten (ronde!) snijplank op het aanrecht en blijf vooral lekker tekenen op de krijtwand.

Terug
Sluiten