Direct naar content
4.2
op basis van 1440 beoordelingen

Keukentrends 2024

Onze keukendesigners zoeken de mooiste trends voor jou vanuit de hele wereld. In 2024 laten we ons inspireren door de zachte tinten en prachtige materialen uit de natuur, maar kiezen we ook voor dat vleugje extra glamour.

Wood Chic: donker hout met verfijnde structuren

Herinner je je die prachtige notenhouten meubels uit de jaren ’60 en ’70 nog? De donker houten tinten zijn helemaal terug in 2024. Het warme hout nodigt uit, en door te kiezen voor een structuur – zoals ribbels of latjes – past deze wood chic trend ook perfect in een modern interieur.

Metallic Fusion: een vleugje glamour

Naast goud- en kopertinten, is ook metallic helemaal in opkomst. Deze glinsterende tinten reflecteren niet alleen het licht op een prachtige manier, maar voegen ook dat vleugje glamour toe aan je keuken. Voeg het subtiel toe in de afwerking, zoals een strakke greeplijst of stijlvolle greepjes, of ga all-in met een metallic front als eyecatcher.

Organic Neutrals: zachte aardetinten

Terug naar de roots: zachte aardetinten blijven we ook in 2024 veel zien. Deze tinten geven je keuken een serene, warme uitstraling. Combineer ze voor een gemêleerd effect of ga voor één kleur en varieer in structuren voor een gewaagde en tijdloze ton-sur-ton look. Deze trend is ook perfect te combineren met de Earthly Curves trend.

Earthly Curves: een vloeiend lijnenspel

Zachte contouren en vloeiende lijnen zijn prettig voor het oog, zoals ook bekend bij Henry Moore, de Engelse kunstenaar die uitsluitend organische vormen gebruikte. Maak van jouw keuken een kunstwerk en kies bewust voor een lijnenspel. Rond je keuken af aan de kopse kant voor een vloeiende overgang naar de rest van je interieur. Of nodig je gasten uit aan een rond barblad voor extra gezelligheid.

Transparant Elegance: openheid en sfeer

Mag mooi servies gezien worden? Door glaskasten te gebruiken, creëer je niet alleen een podium voor je spullen, maar voeg je ook diepte toe aan je keuken. Glas geeft je keuken een open, luchtige sfeer. En tegenwoordig zijn de opties eindeloos: kies voor stijlvol gebronsd glas voor een warme uitstraling of ga voor een stoere smoke tint.

Marble Design: tijdloze luxe

Een marmer werkblad geeft je keuken direct de luxe waar je naar op zoek bent. Of het nu ingetogen is met een subtiele vlam of opvallend in elke denkbare kleur; marmer is tijdloos. Door innovatieve ontwikkelingen is de marmerlook nu verkrijgbaar in verschillende soorten materiaal. Wil je genieten van de voordelen van keramiek en het prachtige effect van marmer? Alles is mogelijk.

Bij Keukenmaxx sluiten onze keukens aan op jouw lifestyle en creëren onze designers keukens met stijl. Benieuwd hoe we dat doen? Plan een afspraak met één van onze designers of vraag gratis ons lifestyle keukenmagazine aan, met 80 pagina’s aan inspiratie.

Vraag ons magazine aan

Gratis keukenmagazine

  • Wij sturen je het magazine geheel gratis naar je toe
  • Alle laatste tips en trends op keukengebied bij elkaar
  • Een compleet overzicht van al onze keukenmerken en alle topmerken keukenapparatuur

Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van onze acties, aanbiedingen, keukentrends en ervaringen van klanten?