De keukentrends van 2019

Keukentrends dienen zich elk jaar weer aan.. Dit kan variëren van bepaalde kleuren en materialen tot zeer specifieke tegels of vloeren die zorgen voor een update van jouw keukeninterieur. Keukenmaxx vertelt je graag over de nieuwste trends van 2019 in deze blog.

Trendy kleuren: mosterdgeel en roomwit

Elk jaar zijn er weer andere kleuren waarvan we de populariteit zien stijgen. Dit jaar zijn dat mosterdgeel en roomwit. Hoewel mosterdgeel niet bekend staat als de meest gangbare kleur, zorgt deze voor veel sfeer en authenticiteit. Mosterdgeel is niet fel geel, maar een wat donkerdere en diepere kleurtint. Daardoor kun je het mooi combineren met wat neutralere kleuren zoals wit, bruin, grijs en zwart. Bepaalde elementen in mosterdgeel zijn een mooie toevoeging aan je keuken, bijvoorbeeld één muur, een stoel, kaarsen of theedoeken. Romig wit is wat eenvoudiger te integreren in je keukenstijl. Roomwit voegt net wat meer sfeer en warmte toe dan ‘gewoon’ wit, dankzij het zachte uiterlijk. Het is daarnaast te combineren met elke andere denkbare kleur.


Aankleding van je muur

Behang in de keuken komt nog niet vaak voor, maar we verwachten dat dit in 2019 gaat veranderen. Met een bijzonder patroon ben jij verzekerd van een unieke keukenstijl. Combineer deze met neutrale kleuren, om het geheel er niet te chaotisch uit te laten zien. Zorg er daarnaast voor dat het behang is voorzien van een speciale laag waardoor deze eenvoudig schoon te maken is. Een andere trend voor op je muur in 2019 is de metrotegel. De metrotegels hebben een langwerpig design en aflopende kanten. Door dit laatste kenmerk zorgen de tegels voor een ruimtelijke uitstraling. Je kunt naar hartelust variëren met kleur en de tegels horizontaal of verticaal plaatsen, meestal boven het aanrecht. Dankzij de tijdloze en subtiele uitstraling is de metrotegel een stijlvolle toevoeging aan elke keuken, maar met name in de Scandinavische keukenstijl komt deze tegel goed tot zijn recht. Benieuwd wat jouw keukenstijl is, of op zoek naar een bepaalde keukenstijl? Bekijk dan deze pagina.

Vloeren

Met vloeren kun je nog steeds alle kanten op, maar een trend die weer helemaal terug van weg geweest is, is de vloer met schaakbordpatroon. Het leuke aan de zwart witte vloer is dat hij te combineren is met veel verschillende kleuren en stijlen. Daarnaast voorziet deze vloer je keuken van een unieke, enigszins nostalgische sfeer.

Bestel ons gratis keukenmagazine

Heb jij behoefte aan meer trends of inspiratie op het gebied van keukens? Vraag dan het gratis keukenmagazine van Keukenmaxx aan, die boordevol staat met trends, tips en ideeën. Ben je echt al op zoek naar een nieuwe keuken? Neem dan alvast een kijkje bij onze uitgebreide keukencollectie.

De keukencollecties van Keukenmaxx

Van modern design tot klassiek landelijke keukens​​​​

Laat je inspireren door alles wat Keukenmaxx u te bieden heeft. Met vier grote collecties van bekende keukenmerken, hebben wij een passende keuken voor iedere stijl. Keukenmaxx is trotste verkoper van SieMatic, NewClassixx en XXLine. Ontdek welke keuken bij u past. Kom langs in één van onze keukenwinkels.

SieMatic

SieMatic keukens

Van de landelijke moderne keuken tot aan ultra moderne design keuken, van handvatten tot greeploos; SieMatic zoekt al bijna honderd jaar passende antwoorden op alle keukenwensen. Individueel design staat daarbij altijd centraal. 

XXLine

XXLine keukens

De XX Line van Keukenmaxx maakt topdesign keukens bereikbaar voor een breed publiek. U heeft oneindige mogelijkheden als het gaat om materiaalgebruik en apparatuur. Wat denkt u van een ultradun granieten werkblad? 

New Classixx

New Classixx keukens

De exclusieve keukens uit de New Classixx lijn zijn veelal handgemaakt en stralen tot in het kleinste detail klasse uit. Qua stijlen en materiaalgebruik kennen deze keukens eigenlijk geen beperkingen. 

Terug
Sluiten