Klassieke kranen: het verschil

Bij klassieke kranen denkt men meteen aan een klassieke stijl door de naam, maar deze kranen kunnen veel meer uitstralen. Een aantal kenmerken zijn typerend voor een klassieke kraan. Dit zijn de handgrepen en de vorm van de hals. Hierdoor krijgt de kraan een klassieke stijl, maar door de kleur is de kraan ook heel goed in verschillende keukenstijlen te plaatsen. Niet alleen de vorm bepaalt namelijk een stijl, maar ook kleur definieert een kraan.

Welke klassieke kraan past bij uw keukenstijl?

Klassieke kranen passen natuurlijk altijd goed in een klassieke keukenstijl. Toch hoeft u niet alleen bij een klassieke keukenstijl aan een klassieke kraan te denken.

  • Een klassieke chroomkleur kraan past ook heel mooi in een strakke en moderne keukenstijl met lichte of donkere kleuren. Bij een donkere, moderne keukenstijl zal deze kraan meer opvallen.
  • Een bronskleurige klassieke kraan past deze heel mooi in een industriële keukenstijl of bij landelijke keukens.
  • Bij tijdloze keukenstijlen gaat het vooral om de kleuren die u gebruikt in de keuken. Bij het gebruik van lichte kleuren past een chroomkleur kraan beter, want dan wordt de kraan meer opgenomen in de keukenstijl en blijft de keuken tijdloos.
  • Wanneer uw tijdloze keuken veel donkere kleuren heeft, dan past een chroomkleur of rvs-look klassieke kraan heel goed. 

Het kleurenpalet van onze klassieke kranen

Wordt het een klassieke kraan met de kleur chroom, rvs of brons? Bij een aantal klassieke kranen kunt u kiezen uit verschillende kleuren, zodat u altijd een kleur kunt kiezen die past bij uw keukenstijl. Een aantal voorbeelden uit ons assortiment:

  • Cucina Praga, een greep voor zowel warm als koud water: kies uit chroom, brons of een rvs-look.
  • Nostalgia, twee grepen: ook bij deze kraan kun je kiezen uit de kleur chroom, brons of rvs.
  • Classica, twee grepen: in rvs-look of chroom.
  • Cucina Praga, twee grepen: kies uit een chroom, rvs of een bronzen look.

Smaken verschillen

De klassieke kranen passen ook heel mooi in onze verschillende keukencollecties van New Classixx. Wij lichten een paar keukencollecties uit waarbij deze kranen perfect passen.

Stijlvol intelligent

Deze keuken heeft door het handgemaakte eiland en het unieke marmeren werkblad zonder vingerafdrukken een luxe uitstraling. Plaats hierin een bronzen klassieke kraan en zo wordt de Stijlvol intelligent keuken een echte parel.

Landelijk klassevol

In deze keuken staan neutrale kleuren centraal en in de hele keuken zijn verschillende klassieke details verwerkt. Een klassieke kraan zoals de Cucina Praga of Nostalgia past dan ook perfect in deze Landelijk klassevol keuken.

Natural Beauty

Een echte houten keuken​​​​​ met donkere en lichte houten fronten. Dit zorgt voor een mooi contrast. Plaats hier een bronzen, klassieke keukenkraan in die het contrast versterkt en die perfect aansluit bij het hout van deze Natural Beauty.

Maak een afspraak in de winkel

Wilt u graag met eigen ogen een klassieke keukenkraan in de verschillende keukenstijlen bewonderen? Maak dan een afspraak in een van onze winkels op een tijd die u het beste uitkomt. Onze keukenprofessionals laten u graag de mogelijkheden zien en voorzien u van een passend advies. Daarnaast is het ook mogelijk om een afspraak bij u thuis te maken.

Terug
Sluiten