Maak een ruimte eigen door kleuren te combineren

Kleuren combineren in je keuken maakt de ruimte persoonlijk. Veelal worden neutrale kleuren gebruikt, maar het is zoveel leuker om kleuren te combineren. Ook met verschillende kleuren, anders dan neutrale, kun je een ruimte rustig laten ogen of juist zorgen voor een groot contrast. Kleuren geven je heel veel mogelijkheden om te combineren en Keukenmaxx vertelt graag welke dit zijn. Misschien durf jij na het lezen van dit blog wel jouw keukenkleuren helemaal om te gooien of raak je geïnspireerd voor jouw nieuwe keukeninrichting.

Kleuren die bij elkaar horen: meer rust

Als je graag een rustigere look wilt creëren in je keuken, dan kun je het beste kiezen voor complementaire kleuren die bij elkaar passen. Een mooi voorbeeld hiervan is de intrigerend contrasterend keuken. De kleuren in deze keuken liggen naast elkaar in de kleurencirkel, zoals bruin en zwart. Hierdoor ontstaat een harmonieus effect, waarbij je nog kunt overwegen om te spelen met de felheid van de kleuren. Natuurlijk zal de fellere kleur meer opvallen, maar doordat de combinaties van complementaire kleuren dicht bij elkaar liggen zorgt het altijd voor een rustgevend effect. Het combineren van gelijksoortige tinten wordt ook wel ton-sur-ton genoemd.

Kleurencontrast: speels en energiek

Wil je graag een fijn contrast of bepaalde kleuren juist een extra boost geven? Ga dan voor twee complementaire kleuren, die tegenover elkaar in de kleurencirkel staan zoals blauw en oranje of paars en geel. Een fijn contrast is terug te zien in de next125 902 Indigoblauw keuken, waarbij het bruin en blauw mooi van elkaar afwijken. Wil je graag meer contrast creëren met kleuren, dan in deze keuken? Kies dan voor felle kleuren. Hoe feller de kleuren zijn, hoe groter het contrast is. Wat bijvoorbeeld erg goed werkt als je verse kruiden hebt staan in je keuken, is om de achterwand hiervan rood te maken. De kruiden lijken ineens extra groen en je keuken wordt sprankelend rood.

Toon op toon: minimalistisch

Complementaire kleuren die onder dezelfde stijl vallen, maar toch net anders zijn. Denk bijvoorbeeld aan zwart en grijs. Deze ‘toon op toon’ kleuren passen perfect bij moderne, minimalistische keukens die rust uitstralen. Verwerk de verschillende kleurcombinaties door de hele keuken heen voor een mooi geheel, zoals bij de SieMatic Pure SE 3003 R1 keuken. Ook kun je keukenapparatuur in kleuren kiezen die passen bij de kleur van je keuken: een zwarte keuken met een zwarte Quooker kraan, een grijze oven en een zwarte koel-vriescombinatie. Heb je houten of gele kleuren in de keuken? Dan kun je zelfs kiezen voor goudkleurige kranen om de toon op toon kleuren goed te verwerken in je keuken.

Meer weten? Bestel ons gratis magazine

Benieuwd naar hoe de verschillende kleurencombinaties staan in keukens? Bestel dan ons gratis magazine waar heel veel afbeeldingen van keukens in staan met verschillende kleurencombinaties. Doe ideeën op voor je eigen keuken of ruimte en wie weet inspireert een afbeelding jou wel om hetzelfde te doen.

Terug
Sluiten