Keukentrend: krijtverf in de keuken

Krijtverf in uw keuken is erg praktisch, leuk en zorgt voor een speels effect. Laat uw kinderen lekker kliederen met krijtjes op de wand en heb plezier met elkaar van de mooie tekeningen die zij creëren met krijtverf. Ook is het erg praktisch om het bijvoorbeeld als boodschappenbordje te gebruiken of leuke foto’s erop te hangen. Met deze trend kunt u iedere keer weer een andere uitstraling aan uw wand creëren: nooit saai en altijd vernieuwend.

Effecten van krijtverf

Met krijtverf kunt u op uw keukenwand of keukenkasten een authentiek effect creëren. Dit komt doordat de kwaststrepen van de krijtverf zichtbaar blijven. De verf is poreus en hierdoor voelt het oppervlak wat ruwer aan dan wanneer u andere verf gebruikt. Het mooie hiervan is dat u door het gebruik van verschillende verftechnieken variaties kunt aanbrengen in de structuur. Lees hier meer over in de paragraaf: schilderen met krijtverf! Daarnaast kan deze verf aangebracht worden op verschillende ondergronden, zoals beton, cement, aluminium, metaal, stuc- en pleisterwerk, behang en onbewerkt of geverfd hout. Zoals u leest kunt u  krijtverf dus gebruiken voor het creëren van variaties in structuur en is geen enkele ondergrond een belemmering om krijtverf aan te brengen!

De voor- en nadelen

Krijtverf heeft een aantal esthetische en functionele voordelen:

  • Natuurproduct. Deze verf is een echt natuurproduct, vrij van chemicaliën en daardoor heel milieuvriendelijk. Daarnaast zorgen de natuurlijke pigmenten en de matte afwerking voor prachtige diepe kleuren.
  • Dekt goed. Door de bestanddelen krijt, water en natuurlijke kleurpigmenten heeft deze verf een goed dekkingsvermogen.
  • Ademend. Door de poreusheid van krijtverf verstikt de ondergrond niet. De ondergrond kan blijven ademen en dit voorkomt vochtproblemen, zoals bijvoorbeeld condensstrepen die ontstaan door het koken.
  • Gebruiksvriendelijk. Deze verf is veegvast en reinigbaar. Daarnaast is de verf makkelijk aan te brengen en kunt u de verf goed overschilderen als u bijvoorbeeld de wand in een andere kleur wilt verven.

Naast alle voordelen heeft krijtverf ook een aantal nadelen. De kleuren waaruit u kunt kiezen zijn beperkt door de natuurlijke kleurpigmenten die gebruikt worden om deze verf te maken. Wel passen de verschillende kleuren bij alle keukenstijlen! Ook is krijtverf vlekgevoelig en dringen vetten en stof makkelijker door. Dit kunt u tegengaan door een afwerklaag te gebruiken. Als laatste is krijtverf wat duurder dan bijvoorbeeld latexverf, maar daar krijgt u wel veel voor terug.

Schilderen met krijtverf

Krijtverf is met een roller of kwast heel makkelijk aan te brengen op het oppervlak. Wanneer u mooie variaties wilt in de structuur, gebruik dan verschillende soorten kwasten. Met iedere kwast creëert u een ander kenmerkend, streperig effect. Wilt u bijvoorbeeld graag een strak en glad effect? Breng dan meerdere dunne lagen aan met een kwalitatieve synthetische kwast. Om deze verf goed te laten hechten is het aan te raden om eerst een speciale grondverf aan te brengen voor u krijtverf aanbrengt op het oppervlak. Voor het aanbrengen van krijtverf op sterk zuigende materialen, zoals pvc en tegels, wordt aangeraden om eerst de ondergrond te verven met primer grondverf. Verder heeft krijtverf als voordeel dat het snel droogt en niet uitvloeit. Hierdoor kunt u deze verf in een relatief korte tijd overschilderen. Wilt u zeker weten dat het oppervlak waar u de krijtverf op heeft aangebracht mooi blijft? Behandel dan na het aanbrengen van de krijtverf het oppervlak eerst nog met een afwerklaag. Uw oppervlak is hierna klaar om lekker met krijtjes erop te kunnen kliederen!

Meer weten? Bestel ons gratis magazine of kom naar de winkel

Wilt u een wand of keukenkast voorzien van krijtverf en bent u benieuwd hoe dit eruit ziet? Kom dan naar één van onze winkels en ontdek wat u met krijtverf kunt creëren. U bent van harte welkom in één van onze winkels waar onze adviseurs u graag meer vertellen over de trends en innovatieve merken.

 

De keukencollecties van Keukenmaxx

Van modern design tot klassiek landelijke keukens​​​​

Laat je inspireren door alles wat Keukenmaxx u te bieden heeft. Met vier grote collecties van bekende keukenmerken, hebben wij een passende keuken voor iedere stijl. Keukenmaxx is trotste verkoper van SieMatic, NewClassixx en XXLine. Ontdek welke keuken bij u past. Kom langs in één van onze keukenwinkels.

SieMatic

SieMatic keukens

Van de landelijke moderne keuken tot aan ultra moderne design keuken, van handvatten tot greeploos; SieMatic zoekt al bijna honderd jaar passende antwoorden op alle keukenwensen. Individueel design staat daarbij altijd centraal. 

XXLine

XXLine keukens

De XX Line van Keukenmaxx maakt topdesign keukens bereikbaar voor een breed publiek. U heeft oneindige mogelijkheden als het gaat om materiaalgebruik en apparatuur. Wat denkt u van een ultradun granieten werkblad? 

New Classixx

New Classixx keukens

De exclusieve keukens uit de New Classixx lijn zijn veelal handgemaakt en stralen tot in het kleinste detail klasse uit. Qua stijlen en materiaalgebruik kennen deze keukens eigenlijk geen beperkingen. 

Terug
Sluiten