Lekker bakkie koffie uit eigen keuken

Wil je een espresso, cappuccino, latte macchiato, caffè latte of misschien een klassieke filterkoffie? Zitten we hier bij een hippe koffiebar of aan jouw keukentafel? Wie weet straks het laatste! Verdiep je in de mogelijkheden voor het beste bakkie koffie uit eigen keuken. 

Welk koffieapparaat? Er zijn allerlei soorten koffiemachines. Welke je kiest, is onder meer afhankelijk van jouw smaak, budget én hoe vaak je het apparaat denkt te gebruiken.

- Filterkoffiemachine
Zoals oma de koffie schenkt: ouderwets lekker. Water druppelt door een filter met gemalen koffie, et voilà... de koffie is klaar! Naast het traditionele model bestaan er inmiddels ook filterkoffieapparaten met een capsulesysteem.

- Percolator
Alle vormen van slow coffee zijn hip, dus ook de percolator is terug van weggeweest. Je zet de percolator gezellig op een gasfornuispitje. Mmm, de koffiegeur vult het hele huis. Pluspunt: met een percolator kan je perfect de sterkte van je koffie bepalen.

- Cafetière
Een glazen pot met een metalen filter aan een pers: een uitkomst als je maar een paar kopjes koffie wilt maken én ook nog eens handig mee te nemen op vakantie. Wie wil?

- Espressomachine
Deze door stoom aangedreven machine produceert sterke koffie. Espressokoffie is rijk en geconcentreerd en daardoor de perfecte basis voor een cappuccino of latte. Kies de machine die het beste bij je past, bijvoorbeeld met fijngemalen koffie óf koffiecapsules.

- Koffiebonenmachine
Thuis barista spelen? Ga dan voor een professionele koffiebonenmachine! Dit apparaat vermaalt verse bonen om er vervolgens authentieke espresso's van te maken. Voor de ultieme koffiebeleving... subliem!

Inbouwkoffiemachine: ja of nee?

Ja! Een inbouwkoffieapparaat past bij de rest van de keuken, is subtiel weggewerkt, brengt comfort en luxe, biedt extra ruimte op het aanrechtblad én beschikt vaak over uitgebreide functies. Veel grote merken, waaronder Miele, Siemens, AEG of Boretti, maken naast losse koffieapparaten de meest prachtige inbouwkoffiemachines.
Of toch nee...? Een inbouwapparaat neemt veel ruimte in beslag in de keuken zelf, kost vaak meer dan een los koffieapparaat en is lastig te vervangen. Wie daarom liever voor een los koffieapparaat kiest, gaat natuurlijk voor een ware eyecatcher op het aanrecht. Denk aan de KitchenAid Nespresso, met tal van functies en verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren.

Koffiecorner
Ben je een echte koffieleut? Creëer dan jouw eigen koffiehoekje. De ingrediënten voor een koffiebarretje aan huis: een (oud) tafeltje, kekke krukjes, ambachtelijke koffieapparatuur, mooi servies en natuurlijk hippe accessoires om de boel op te leuken. Mmm, je dag begint goed!

Barista
Steeds vaker zien we professionele espresso- en koffiemachines terug in de Hollandse keuken. Wil jij jezelf ook ontplooien tot een heuse barista? Trakteer jezelf dan op het boek 'Thuisbarista, kwaliteitskoffie uit eigen keuken' (Sander Schat) én vervolgens op de allerbeste koffie van de wereld. Geniet...

Terug
Sluiten