Moderne klassiekers

De klassieke keuken ademt sfeer en warmte uit. In een klassieke keuken voel je je helemaal thuis en word je als het ware meegenomen naar vroeger. Wanneer je de gezellige, klassieke keukenstijl combineert met moderne invloeden ontstaat er een tijdloos geheel. Je geniet van het knusse van de klassieke keuken, maar profiteert ook van de moderne gemakken. Lees alles over deze ideale combinatie in deze blog.

De klassieke keuken

De klassieke keuken staat, zoals we hierboven al vertelden, vooral bekend om zijn nostalgische karakter. Zo is de klassieke keuken vaak voorzien van veel sierlijke afwerkingen. Denk hierbij aan sierlijke keukenfronten met fraaie grepen. Deze grepen komen bijvoorbeeld in de vorm van een knop of gesmeed ijzer. Verder vind je in de klassieke keuken vaak een schouw of fornuis dat de aandacht trekt, glazen kastdeurtjes en een sierlijke kraan met bijzondere rozetten. Wat betreft materiaal en kleur vind je in de klassieke keuken veel hout en warme aardse, lichte en crème kleuren.

Giet de klassieke keuken in een modern jasje

De klassieke keuken gaat niet voor niets al een tijd mee, maar we zien meer en meer dat de klassieke keukenstijl vaker wordt voorzien van een moderne twist. Om jouw klassieke keuken net even van wat meer cachet te voorzien, kan je er een aantal moderne invloeden in opnemen. De moderne keukenstijl kenmerkt zich met name door strakke lijnen en een minimalistisch design. Deze combineren soms verrassend goed met de klassieke stijl.

Moderne keukenapparatuur in jouw klassieke keuken

Zo’n goede combinatie vind je bijvoorbeeld bij een klassiek keukeninterieur met moderne keukenapparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een grote, zwarte oven die van alle hedendaagse technologische gemakken is voorzien en mooi afsteekt bij jouw crèmekleurige, klassieke keukenkasten. De moderne apparatuur mag contrasteren met de klassieke stijl, maar laat het elkaar niet bijten. Stem daarom goed op elkaar af en zorg dat je ondanks de verschillen toch een mooie eenheid creëert.

Mix moderne en klassieke materialen en kleuren

Wat betreft materiaal kun je jouw klassieke keukenkastjes bijvoorbeeld ook perfect aanvullen met een modern, mat keukenblad. Ook hoogglans integreren in jouw klassieke keuken zorgt voor een aangenaam contrast. Door modern en klassiek te combineren zorg je voor een luxe en tijdloos geheel. 

Voorbeelden van klassieke, moderne keukens

Ben jij benieuwd hoe je de juiste mix maakt van modern en klassiek? Bekijk dan eens de New Classixx keukenlijn. In deze lijn zijn tal van klassieke keukens opgenomen, die toch beschikken over de laatste, moderne gemakken. Hierdoor krijgen ze een tijdloos uiterlijk. Ook in de SieMatic lijn vinden we een paar prachtige, klassiek moderne keukens. Zo combineert de SieMatic Classic Beauxarts keuken bijvoorbeeld klassieke, houten keukenkastjes met glazen deurtjes met een modern keukeneiland waar je heerlijk samen aan kunt borrelen en bijkletsen.

Kom langs in onze winkel

Wil jij graag meer weten over de klassieke keuken met een moderne twist? Kom dan eens langs in een van onze winkels om de uitgebreide keukencollectie te bekijken. Onze adviseurs laten je met plezier de verschillende mogelijkheden zien en beantwoorden graag al je vragen. 

Terug
Sluiten