Direct naar content

Open kasten in de keuken

7 min leestijd

Met open kasten kun je alle kanten op. Keukenmaxx vertelt je over de styling van een open kast en hoe je jouw keuken netjes opgeruimd houdt.

Open kasten voor een uniek keukenkarakter

Open kasten zien we steeds vaker terug in en rondom de keuken. Deze trend maakt het mogelijk jouw keuken een persoonlijke draai te geven. Plaats bijvoorbeeld opvallende decoratie-items in de kasten voor een unieke sfeer. Of kies voor een functioneel doeleinde en zet mooi serviesgoed in de open vakken. Met open kasten kun je alle kanten op. Keukenmaxx vertelt je over de styling van een open kast en hoe je jouw keuken netjes opgeruimd houdt.

Mogelijkheden voor iedere keukenstijl

De open kasten zijn voor iedere keukenstijl weggelegd. We zien ze vaak terug in Scandinavische keukens, bijvoorbeeld in de vorm van grote, houten vakken of een stellingskast. In de landelijke keuken zien we eveneens houten of witkleurige vakken, gevuld met potten en pannen voor een nostalgische sfeer. In sommige gevallen zijn deze vakken in het kookeiland verwerkt, wat een speels effect geeft. Ook in de industriële keukenstijl komt de trend terug in de vorm van een zwarte, stalen stellingskast met houten planken of grove, zwarte regalen. Dat geeft de keuken een stoer karakter, zoals bijvoorbeeld in de SieMatic keuken.  

Het stylen van een open kast

Open kasten zijn op talloze manieren te stylen. Zo kun je de kast inrichten met decoratieve spullen, zoals beeldjes, planten of boeken, voor een uniek en speels karakter. Geef je de kast liever een functioneel doeleinde? Gebruik deze dan om bijvoorbeeld wijnglazen, serviesgoed of kruidenpotjes in te bewaren. Tevens kun je functionele spullen afwisselen met decoratie-items voor een mooie balans. Laat bepaalde kleuren telkens terugkomen en zet de kast niet te vol om de rust te bewaren in de keuken.

Houd je keuken opgeruimd

Open kasten in combinatie met een rommelige keuken kunnen al snel voor een chaotisch beeld zorgen. Het is daarom van belang de keuken opgeruimd te houden en dat kan al met enkele eenvoudige keukenideeën voor een nette keuken. Zo helpt het om de gootsteen altijd leeg te houden en spullen te verbergen die niet per se op het werkblad thuishoren. Probeer de keuken zo schoon en net mogelijk te houden, zodat de aandacht uit kan gaan naar jouw uniek gestylde open kast.

Maak een afspraak in de winkel

Is een open kast in de keuken iets voor jou? Maak een afspraak in een vestiging bij jou in de buurt. Een van onze deskundige adviseurs staat hier voor je klaar om jouw wensen vrijblijvend in kaart te brengen en je te voorzien je van een gedegen advies.  

Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van onze acties, aanbiedingen, keukentrends en ervaringen van klanten?