Voor iedere keukenstijl een unieke keukenkraan

Een keukenkraan is de kers op de taart in jouw keuken. Naast dat deze in functioneel opzicht onmisbaar is, voegt een keukenkraan ook veel sfeer en stijl toe aan de keuken. Keukenkranen zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten. Welke keukenkraan het beste in jouw keuken past, is afhankelijk van de rest van je keukenstijl. In deze blog vertellen we je welke keukenkraan goed aansluit bij welke stijl.

Voor welke vorm keukenkraan ga je?

Er is een grote variëteit aan keukenkranen, om te beginnen wat betreft de vorm. Zo kies je bijvoorbeeld voor een kraan met een hoge uitloop, deze zijn erg handig wanneer je wat meer werkruimte wilt hebben in je wasbak. Ook wat betreft de bediening zijn er verschillende opties. De klassieke kraan met twee draaiknoppen, waarbij de ene knop zorgt voor warm water en de ander voor koud water, is nog steeds een populaire keuze. Een mengkraan beschikt weer over een heel ander uiterlijk. Door middel van één hendel bepaal jij het watervolume en de temperatuur van het water. De hendel kan bovenop de kraan zitten, waardoor het aanrecht wat ruimtelijker oogt omdat er optisch gezien minder plaats in beslag wordt genomen. De hendel kan ook aan de onderkant naast de kraan zitten. Of je nu gaat voor een kraan met draaiknoppen of met een hendel: ze zijn allebei beschikbaar in verschillende stijlen.

Welke vorm keukenkraan past bij welk interieur?

Een keukenkraan met een sierlijk gebogen hals en een bijzonder, rond gevormde hendel is een erg geschikte optie voor een landelijke keukenstijl. Dit geldt ook voor een keukenkraan met nostalgische, sierlijke draaiknoppen. Deze sluit goed aan op het warme karakter van een landelijke keuken. Fan van de moderne keukenstijl? Ga dan voor een minimalistische, strakke keukenkraan, met een hoekig of kubusvormig design. Een mengkraan zonder poespas sluit ook goed aan bij de moderne stijl. Voor een industriële keukenstijl is bijvoorbeeld een kraan met een flexibele slang waarvan je de veer ziet een passende eyecatcher. Heb jij een echte design keuken? Overweeg dan eens een inbouw keukenkraan of een kraan met een bijzondere en unieke vormgeving. 

Een passende kleur voor elke stijl

Tegenwoordig zijn keukenkranen verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren. Een chromen of RVS keukenkraan is nog steeds een van de meest toegankelijke en meest verkochte opties. Deze passen goed bij nagenoeg elke keukenstijl. Voor een landelijke keukenstijl is een bronskleurige kraan een goede optie, omdat dit goed aansluit bij de warme sfeer die deze stijl uitademt. In een industriële keuken komt een matte kleur of geborsteld RVS goed tot zijn recht. Ook een keukenkraan in een bijzondere kleur als rosé of koper complementeert deze stijl. In jouw moderne keuken vormt zwart, zilver of wit een passende toevoeging. Als je de keukenkraan echt de ster van jouw keuken wilt laten zijn, ga dan voor een felle kleur die de aandacht naar zich toetrekt zoals rood of blauw. Een design keuken vraagt om een stijlvolle kleur keukenkraan, bijvoorbeeld goud of zilver. Ook zwart kan hier erg mooi bij aansluiten.

Kom langs in onze winkel

Ben jij benieuwd naar de verschillende keukenkranen die Keukenmaxx in haar assortiment heeft? Kom eens langs in een van onze winkels. Hier laten onze adviseurs je met plezier alle mogelijkheden zien en helpen ze jou graag met het vinden van keukenkraan die perfect aansluit bij jouw keukenstijl. 

Terug
Sluiten