Groen, gezond en gezellig: planten in de keuken

Planten zijn echte sfeermakers die zorgen voor een levendige en natuurlijke uitstraling. Bovendien zorgt u met planten voor meer kleur en gezelligheid in de keuken. Dat zijn al genoeg redenen om meer groen in huis te halen. Maar planten hebben nog een ander fijn voordeel: ze zijn goed voor uw gezondheid. Bent u benieuwd hoe en waarom? Keukenmaxx vertelt u meer over de voordelen van planten en hoe u ze combineert met verschillende keukenstijlen.

Planten zijn gezond

Planten in de keuken zijn naast sfeervol en kleurrijk ook gezond. Ze zuiveren namelijk de lucht en zetten  CO2 om in zuurstof. Op deze manier ontstaat er een frisse, schone en zuurstofrijke lucht. Kortom, een gezonde leefomgeving. Bovendien zorgen planten voor een betere luchtvochtigheid, wat zeker in de droge winterperiode erg gewenst is. Er zijn zelfs planten die de lucht zuiveren van schadelijke stoffen, zoals chemicaliën en allergenen. Met planten haalt u dus het goede van de natuur in huis.

 

Combineer planten met verschillende keukenstijlen

Er zijn veel verschillende soorten planten, die in bepaalde keukenstijlen het beste tot hun recht komen. Denk bijvoorbeeld aan de sierlijke klimop hangplant of de sfeervolle lepelplant. Deze passen perfect bij de elegante, warme sfeer van klassieke, landelijke en houten keukens​​​​​​​. Anderzijds hoort bij een stoere keuken juist weer een opvallende statement plant zoals de dracaena. Wilt u liever niet dat alle aandacht uitgaat naar de planten, maar wilt u wel wat groen toevoegen? Ga dan voor kruidenplantjes: sfeervol en functioneel.

 

Kom naar de Inspiration Days

De Keukenmaxx Inspiration Days komen er weer aan. Gedurende twee weken laat u zich inspireren met uitgebreid interieuradvies, handige stylingtips en de heerlijkste gerechten. Tijdens dit evenement is onder andere een bloemsierkunstenaar aanwezig om bloemstukken voor in de keuken te maken. Immers maken bloemen en planten iedere keuken sfeervol en persoonlijk. Zo kunt u bij dit evenement gelijk zien wat de toegevoegde waarde is van planten en bloemen als multifunctioneel accessoire in de keuken. Komt u ook?

Vraag ons gratis keukenmagazine aan

Wilt u meer inspiratie opdoen over planten in de keuken? Vraag dan vrijblijvend ons gratis keukenmagazine aan. Ontdek hoe u uw keuken sfeervol aankleedt en bekijk de diverse prachtige beelden van keukens in een sfeervolle setting met planten en bloemen. Ook ontdekt u de nieuwste trends op keukengebied en kijkt u binnen in de keukens van onze klanten.

Terug
Sluiten