Perfecte verlichting voor iedere stijl

Naast dat je verlichting in de keuken nodig hebt om goed te kunnen zien wanneer je aan het koken bent, is verlichting ook een bepalend element voor de sfeer. Dit werd benadrukt op de interieurbeurs in Milaan die op 22 april werd gehouden. Door de juiste verlichting maak je van je keuken een fijne, stijlvolle leefruimte. Benieuwd hoe je dit voor elkaar krijgt? Lees dan snel verder.

Verschillende soorten verlichting

Bij het kiezen van de juiste verlichting in de keuken moet rekening gehouden worden met drie dingen. Allereerst moet er voldoende licht zijn tijdens het koken, ten tweede moet de verlichting passen bij de stijl van je keuken en tot slot wil je sfeer creëren. We zetten een aantal soorten verlichting met hun bijbehorende voordelen op een rijtje. 

Hanglampen

Het grootste voordeel van hanglampen is dat ze de gehele keuken verlichten. Daarnaast zijn ze echt een stijlvolle toevoeging voor elke keuken. Maak van je lamp dé eyecatcher van je keuken met bijvoorbeeld een kroonluchter of houd het minimalistisch en modern door een glazen bol met een uniek peertje op te hangen. Er zijn hanglampen in elke denkbare stijl, dus er is er altijd wel één die perfect bij jouw keukenstijl past. 

Spotjes

Door middel van spotjes verlicht je bepaalde delen van de keuken waarbij het zicht erg belangrijk is, zoals de werkruimte op het aanrecht. Spotjes gaan naadloos over in je interieur, van welke stijl je keuken ook voorzien is. Dit geldt met name voor ingebouwde spotjes, die ook nog eens luxe uitstralen.

Indirecte verlichting

Deze manier van verlichting omvat vele verschillende soorten lampen die op vrijwel elke willekeurige plek opgehangen kunnen worden. Je plaatst de verlichting bijvoorbeeld onder, in of achter een keukenkastje, tegen de wand of bij een afzuigkap. Je verlicht hiermee meer de muren dan je werkruimte, waardoor je een fijne sfeer creëert. Met behulp van een dimmer bepaal je zelf van hoeveel licht je je keuken voorziet, afhankelijk van of je bezig bent met het koken of juist gezellig aan het eten bent.
Behoefte aan meer inspiratie op het gebied van verlichting? Kijk dan hier

Salone de Mobile

Op 22 april vond de grootste designbeurs ter wereld plaats in Milaan, Salone del Mobile. Eén van de trends die telkens terugkwam was dat elk object, van meubel tot keuken, een eigen stemming en sfeer uitstraalt. Deze sfeer wordt benadrukt door de materialen en vormen, maar vooral ook door de verlichting. Benieuwd naar deze beurs? In de volgende blog komen onze gastdesigners van het bureau Lasut en Braun aan het woord, die bij de beurs aanwezig waren. Zij vertellen alles over de te verwachten trends. 

Meer weten? Kom langs

Ben jij op zoek naar de perfecte verlichting die jouw keuken nog sfeervoller maakt? Maak een afspraak in één van onze winkels, waar onze medewerkers je graag voorzien van eerlijk en passend advies. Tijdens de Keukenmaxx Design Days kun je vrijblijvend deelnemen aan een inspirerende ontwerpsessie met verschillende professionele interieurarchitecten. Reserveer hier een plaats, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Terug
Sluiten