Interieurtrends: dé materialen en kleuren van dit najaar

 

In de zomer leven we buiten, maar in het najaar cocoonen we binnen. Tijd om onze huisjes weer sfeervol, warm en knus te maken. Wat zijn de laatste interieurtrends? Welke materialen en kleuren geven je woning de look and feel van 2016? Watch and see... 

Materiaal? Natuurlijk en duurzaam.
Een houten broodplank die een eeuw meegaat of een handgeweven vloerkleed dat niet slijt. Dit najaar voeren natuurlijke en duurzame materialen de boventoon. Want we leven bewust en kiezen voor een interieur met een sterk karakter en mooi verhaal. Recyclen, hergebruiken en een nieuwe bestemming geven aan grootmoeders kastje: het hoort er allemaal bij. Eerlijke en pure materialen (waaronder hout, bamboe en wol) brengen ook nog eens rust in je interieur. Feels good, looks good!

Kleur? Bijna niet.
Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is... kleurloos. Klopt, dit najaar heeft een kalm en neutraal karakter en dus gebruik je zo min mogelijk kleur. Gewoon wit of zwart, dat is de trend. Nou ja, gewoon: er zijn zeker twintig verschillende wit- of zwarttinten, dus dat wordt nog moeilijk kiezen. Toch een sfeermakertje toevoegen? Kies voor een mooie, zachte tint. Ook groentinten, zoals mosgroen, staan goed in een natuurlijk interieur. Zoek je iets spannends en gewaagds? Ga dan voor het glamoureuze okergoud, dé kleur van 2016!

Verder...

  • ... horen planten thuis in je woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Botanisch wonen is hip. Zet je planten op hoge pootjes met mooie plantenstandaarden.

  • ... houden we van customizen. Een oud huis met Delfts blauwe tegeltjes krijgt een Delfts blauwe keuken (mét een keukenlade voor je favoriete kruiden). Puur maatwerk!

  • ... zijn ronde en ovale vormen ware interieurmusthaves. Zachte, organische vormen geven contrast en zorgen voor een speels effect.
Terug
Sluiten