Zwarte kranen voor een stoere en strakke uitstraling

Zwarte kranen komen steeds vaker voor in verschillende moderne keukenstijlen. Wellicht denkt u bij het kiezen van een kleur niet gelijk aan een zwarte kraan. Toch kan een kraan in een mat of glanzend zwarte kleur heel mooi geïntegreerd worden met de rest van uw keukeninterieur. Keukenmaxx vertelt u meer over de merken die zwarte kranen aanbieden en bij welke keukenstijlen deze het beste passen. Ook leest u hier alles over het combineren van een zwarte kraan met uw keukeninterieur. Lees verder en laat u inspireren!

Job, Franke en Quooker

Bekende merken die zwarte kranen bieden zijn Job, Franke en Quooker. Job heeft diverse designs in het assortiment: van een strak en vierkant design tot een elegant design met ronde uitloop. Bovendien biedt dit merk kranen in mat zwart voor een moderne retrolook, maar ook in brons zwart voor een antiekere uitstraling. Net als Quooker heeft ook Franke naast mengkranen kokend water kranen. Zowel Franke als Quooker hebben mooie, zwarte kranen in het assortiment. Voor een gestroomlijnd geheel kiest u de mengkraan en kokend water kraan beide in het zwart. 

Een industriële keukenstijl

Zwarte kranen komen het best tot hun recht in industriële keukens. Deze keukenstijl kenmerkt zich door het gebruik van stoere, robuuste materialen, zoals beton en hout. Bovendien komen zwart, grijs, bruin en andere donkere tinten veel terug in de industriële keukenstijl. Een zwarte kraan past perfect in dit plaatje. Door te kiezen voor een kraan in het zwart creëert u een naadloos geheel.

Een zwarte kraan combineren

Wilt u dat de zwarte kraan extra opvalt? Combineer deze dan met een lichte achtergrond. Zo kunt u gaan voor witte keukenkastjes en een wit werkblad voor een extra groot contrast. Met bijvoorbeeld een grijs natuurstenen werkblad creëert u iets meer rust, maar springt de kraan er nog steeds uit in het geheel. Gaat u liever voor een gestroomlijnd geheel en een strakke look? Kies dan voor een donker keukeninterieur, bijvoorbeeld zwarte kastjes en een donker granieten werkblad.

Bestel ons gratis keukenmagazine

Wilt u graag meer inspiratie opdoen over zwarte kranen en de industriële keukenstijl? Vraag dan geheel gratis ons keukenmagazine aan. Hierin leest u meer over de nieuwste trends op keukengebied, handige tips en ervaringen van onze klanten.

Terug
Sluiten