Voordelen van een stoomoven

Eten bereiden met stoom doen we al eeuwenlang. Een lange tijd leek de thuiskok deze manier van voedsel klaarmaken te zijn vergeten, maar stomen is weer helemaal in opmars. Dankzij de huidige stoomovens is een maaltijd bereiden met stoom zo gedaan. Bovendien zijn er nog meer mogelijkheden dankzij de opkomst van combi-stoomovens. Dat de stoomoven weer helemaal hot is, begrijpen we maar al te goed. Voedsel klaarmaken met stoom heeft namelijk veel voordelen. Keukenmaxx vertelt je graag meer over de voordelen van een stoomoven.

Stoomovens zijn veelzijdig

Met een stoomoven kunt je niet alleen groenten bereiden, maar nog veel meer. De huidige stoomovens combineren stoom met hete lucht, waardoor de stoomoven kan verwarmen tot wel 230 graden Celsius. Hierdoor wordt het bakken van pizza’s en taarten ook een eitje. Door de combinatie van stoom en hete lucht blijft vlees bovendien heerlijk mals en bak je pizza’s met een lekker, krokant korstje.

Gezondere maaltijden

Maaltijden uit een stoomoven zijn gezonder dan uit een gewone oven. De vitamines en mineralen blijven door middel van stomen beter behouden. Een gewone oven trekt vocht, en daardoor ook vitamines en mineralen, uit het voedsel waardoor het minder gezond is. Sommige producten die met een stoomoven zijn klaargemaakt, bevatten tot wel 50 procent meer mineralen en vitamines dan producten uit een normale oven.

Smaakvoller voedsel

Niet alleen vitamines en mineralen blijven beter behouden met een stoomoven, maar ook de smaak van het gerecht. Doordat het vocht in het voedsel blijft, blijven de smaakmakers ook behouden. Tegelijkertijd heeft dat ook weer een gezond voordeel: je hebt minder zout nodig om je gerechten op smaak te brengen. Minder zout is weer beter voor je bloeddruk, hart en nieren.

Kliekjes opnieuw verwarmen

Heb je te veel gekookt en is er nog voldoende over? Het is erg duurzaam om je gerecht later opnieuw op te warmen om nog een keer van de maaltijd te genieten. Met een stoomoven verwarm je de maaltijd gemakkelijk opnieuw en blijft het gerecht net zo lekker als na de eerste bereiding. Een stoomoven verwarmt de maaltijd sneller dan een gewone oven. Bovendien wordt het gerecht niet droog en taai, omdat er geen vocht wordt onttrokken bij het stomen.

Voorwerpen ontsmetten

Wie denkt dat je alleen een stoomoven kunt gebruiken om een maaltijd te bereiden, heeft het mis. Naast makkelijk en gezond koken, is een stoomoven ook erg handig om voorwerpen te ontsmetten. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig de speen van uw baby ontsmetten of een pincet nadat je een splinter hebt verwijderd.

Onze favoriet: Bauknecht stoomoven

Een van onze favorieten is de Bauknecht stoomoven. Bauknecht stoomovens zijn uitgevoerd in diverse varianten, waaronder de combi-stoomoven. Bovendien is er ruime keuze uit prachtige uitvoeringen, zoals een stijlvolle zwarte stoomoven of een chique rvs stoomoven. Deze stoomoven is geschikt voor iedere thuiskok die houdt van eenvoud, snelheid en een goede smaak.

Maak een afspraak

Wil je meer weten over stoomovens of ben je geïnteresseerd in een stoomoven van Bauknecht? Maak dan een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Zij helpen je graag verder. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis magazine en laat je inspireren. 

Terug
Sluiten