Betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad zorgt voor een robuuste en stoere uitstraling van uw keuken. Beton heeft een neutrale, grijze kleur die gemakkelijk te combineren is met diverse woonstijlen. Het strakke ontwerp geeft de keuken niet alleen een moderne en chique look, maar is ook nog eens duurzaam. Bij Keukenmaxx helpen we u graag met het maken van de juiste keuze voor uw droomkeuken.

Voordelen en nadelen

Voordelen betonnen aanrechtblad

Een betonnen blad ziet er niet alleen prachtig uit, maar zorgt ook nog eens voor een blijvende look aangezien betonnen aanrechtbladen hard, hittebestendig en slijtvast zijn. Een hete ovenschaal kan zonder problemen even op het betonnen blad gezet worden.

Toch adviseren we wel altijd een onderzetter te gebruiken om de levensduur te verlengen. De mogelijkheden voor een betonnen keukenblad zijn eindeloos, u kunt de vorm en afmeting naar eigen wens invullen. 

Nadelen betonnen aanrechtblad

Om u een zo goed mogelijk beeld te geven over een beton keukenblad zetten wij ook enkele nadelen op een rij zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken. Een keukenblad van beton is namelijk niet bestendig tegen krassen, het is daarom belangrijk om een snijplank te gebruiken, ook om de coating te beschermen.

Beton is van nature poreus, bovendien is het vlekgevoelig en gevoelig voor zuren. Uw betonnen werkblad kan daardoor permanent beschadigd raken. Tot slot is een keukenblad van beton erg zwaar. De keukenkasten die eronder geplaatst worden moeten hier wel geschikt voor zijn.

Betonlook aanrechtbladen van diverse materialen

Materialen met een betonlook zijn toe te passen in landelijke, moderne en industriële interieurs. De uitstraling wordt mede bepaald door de afwerking van het betonnen aanrechtblad. Een blad dat tegenwoordig erg veel wordt gebruikt is een betonlook aanrechtblad, het lijkt alsof dit blad gemaakt is van beton, maar dan zonder de nadelen. Zo zal dit werkblad vele malen lichter zijn en zal het beter bestand zijn tegen water, vuil, reinigingsmiddelen en beschadigingen.

Hierin bieden wij diverse mogelijkheden aan. Denk bijvoorbeeld aan een aanrechtblad met een betonlook van kunststof, composiet of keramiek. 

Een betonnen aanrechtblad combineren met verschillende kleuren

Een robuuste en stoere keuken wordt gecreëerd met een betonlook. Een betonnen aanrechtblad of een aanrechtblad in betonlook zijn in verschillende kleuren te verkrijgen, zodat deze in elke keuken tot zijn recht komt.

Voor een industriële keuken kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte keuken met een betonnen werkblad wat zorgt voor een unieke uitstraling in de ruimte. Wilt u toch meer gaan voor een ruimtelijke en open uitstraling? Dan is de witte keuken met betonblad de perfecte combinatie.

Onderhoud betonnen keukenblad

Met een betonnen aanrechtblad geniet u van een exclusief product. De onregelmatigheden in het materiaal zorgen voor een levendige uitstraling. Alle natuurproducten vragen om een goed onderhoud om het materiaal zo lang mogelijk mooi te houden. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw betonnen keukenblad is het belangrijk om zuren zoals azijn of citroen te vermijden. Ook maakt u beton gemakkelijk schoon met een sopje. Gebruik daarbij geen schuurmiddel, antikalkmiddel, of bijtende stoffen. Zou u liever een blad willen dat minder onderhoudt vergt? Dan is het aanrechtblad in betonlook een uitstekende oplossing. 

 

Betonnen keukenblad kopen

Het materiaal is een belangrijk aspect van de kosten van de keuken. Een betonnen aanrechtblad is eigentijds, stevig en stoer tegelijk. U kunt dezelfde uitstraling creëren met een betonlook aanrechtblad, alleen is deze variant goedkoper. De kosten van een betonnen aanrechtblad of van een betonlook zijn afhankelijk van verschillende factoren en uw persoonlijke wensen. Wilt u graag een prijsindicatie? Maak dan een afspraak met een keukenadviseur van Keukenmaxx of gebruik onze online budgetplanner.  

Meer inspiratie opdoen?

Bent u benieuwd een betonnen aanrechtblad en wilt u graag advies? Maak dan een afspraak met een ervaren keukenadviseur bij Keukenmaxx. Wij adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw betonnen keukenblad? Bestel dan het gratis keukenmagazine van Keukenmaxx en ontvang een boek vol keukens.

Terug
Sluiten