Diepte keukenblad

De diepte van het keukenblad is wellicht belangrijker dan u in eerste instantie zou denken. Het aanrechtblad is namelijk het meest gebruikte onderdeel van de keuken. Het is aan te raden goed na te denken over de diepte van uw keukenblad. De diepte van het aanrecht speelt een grote rol in uw kookcomfort en ruimtebesteding.

Standaard diepte keukenblad

De standaard diepte van een keukenblad is 70 cm. Echter is de ideale diepte van een keukenblad afhankelijk van verschillende factoren. De vormgeving en stijl van uw keuken zijn van belang, maar ook de gewenste hoeveelheid ruimte op het aanrecht. U wilt natuurlijk voldoende ruimte om uw kookgerei kwijt te kunnen en uw groentes te snijden.

Lichaams- en armlengte

Bij het kiezen van de juiste diepte van een keukenblad speelt ook uw lichaamslengte en de lengte van de armen een grote rol. Het is belangrijk dat u gemakkelijk bij het achterste gedeelte van het aanrecht komt, het liefst zonder uw hoofd te stoten.

Keukenblad op maat

Een goede diepte kiezen is dus nog best ingewikkeld. Een standaard diepte van 70 cm zou wellicht wat te klein zijn. Als u bijvoorbeeld langer bent dan 170 cm mag het aanrechtblad best iets dieper zijn. Kookt u graag uitgebreid? Dan past een extra diep werkblad wellicht goed in uw keuken.

Met een te diep keukenblad moet u mogelijk te ver reiken met schouderklachten als gevolg. Het is daarom mogelijk een keukenblad op maat te laten maken. Het aanrecht past dan helemaal binnen uw persoonlijke voorkeuren. Met een op maat gemaakt werkblad heeft u al het comfort om optimaal gebruik te maken van uw keuken.

Diepte bepalen van uw keukenblad?

De beste manier om de juiste afmetingen te bepalen voor uw aanrecht is om zelf te ervaren welke diepte het prettigst is. Wij adviseren u graag, zowel in één van onze showrooms als bij u thuis. Maak gerust een afspraak met onze keukenexperts.

Terug
Sluiten