Glazen aanrechtblad

Een glazen aanrechtblad zorgt ervoor dat uw keuken een moderne en chique uitstraling krijgt. Dankzij het gladde, eigentijdse materiaal oogt uw keuken strak en modern. Een glazen werkblad is overigens eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen.

Voor- en nadelen van een glazen aanrechtblad

De voordelen aan een glazen aanrechtblad zijn divers. De beste eigenschap is dat een glazen aanrechtblad hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is. Het materiaal van een glazen werkblad is namelijk extreem glad en waterafstotend. Door middel van een theedoek zijn deze vloeistoffen gemakkelijk af te wassen.

Daarnaast is het werkblad van glas ook hittebestendig, desondanks is het raadzaam om altijd een onderzetter te gebruiken voor hete pannen. Op deze manier kunt u nog een lange tijd genieten van uw glazen aanrechtblad.

Aan een glazen aanrechtblad zitten echter ook enkele nadelen verbonden. Ondanks dat het glazen aanrechtblad wel een stootje kan hebben, is het altijd aan te raden om een snijplank te gebruiken om eventuele krassen te voorkomen. Er kan na verloop van tijd kleurverschil optreden, dit is afhankelijk van de hoeveelheid UV-licht die op uw keuken schijnt.

De randen van een glazen aanrechtblad zijn kwetsbaar, let daarom vooral op met eventuele stoten tegen de rand. Tot slot zijn vlekken van bijvoorbeeld koffie goed zichtbaar op het glas, met een natte doek binnen handbereik moet dit echter geen problemen opleveren. 

Onderhoud glazen aanrechtblad

Een pluspunt aan het glazen aanrechtblad is dat deze weinig tot geen onderhoud vergt. Dagelijks met een natte doek over het blad heen is al voldoende om het glazen keukenblad te onderhouden. Het is daarnaast wel belangrijk om contact met zuren en andere bijtende stoffen te vermijden. Mocht u toch hardnekkige of aangekoekte resten willen verwijderen, kunt u dit met zachte (niet schurende) huishoudelijke schoonmaakmiddelen doen.

Glazen aanrechtblad kopen

Glazen aanrechtbladen kunnen vele jaren mee en hebben een zeer exclusieve uitstraling. Met een glazen blad creëert u een uniek karakter die u niet snel ergens tegen zal komen. Desondanks brengt een glazen keukenblad wel een prijskaartje met zich mee in vergelijking met andere materialen. De prijs hangt af van diverse factoren zoals: de vorm, dikte en randafwerking van het glazen werkblad. Wilt u graag een prijsindicatie? Maak dan een afspraak met een keukenadviseur van Keukenmaxx of gebruik onze online budgetplanner.   

Bent u enthousiast geworden over een glazen aanrechtblad en wilt u graag advies? Maak dan een afspraak met een ervaren keukenadviseur bij Keukenmaxx. Wij adviseren u graag over de diverse mogelijkheden, zowel in de showroom als bij u thuis. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw glazen aanrechtblad? Bestel dan het gratis keukenmagazine van Keukenmaxx en ontvang een boek vol keukens.

Terug
Sluiten