Graniet keukenblad

Met een granieten aanrechtblad geniet u van een prachtige, luxe uitstraling in de keuken. Omdat het een natuursteen keukenblad betreft, is elk keukenblad van graniet uniek. Dit stenen aanrechtblad is ontzettend hard en daardoor ook krasbestendig. Hiernaast is een graniet werkblad ook stoot- en slijtvast en is het relatief hittebestendig. Desalniettemin raden wij het gebruik van snijplanken en onderzetters aan om zo lang mogelijk van jouw keukenblad te genieten.

Een aanrechtblad van graniet is echter wel wat vlekgevoelig. Daarnaast kan een granieten blad niet goed tegen bijtende stoffen. Omdat het een natuursteen aanrechtblad is, kunnen er ook sneller oneffenheden ontstaan in een granito keukenblad. Daar staat tegenover dat u met een graniet keukenblad wel geniet van een uniek en stijlvol product. Meer weten over het graniet blad? Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment.

Verschillende kleuren granieten aanrechtblad

Graniet zwart keukenblad

Een graniet keukenblad is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er voor elke smaak wat wils bij zit. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zwart graniet keukenblad? Door voor een aanrechtblad in zwart graniet te gaan, bent u verzekerd van een stoere en stijlvolle uitstraling. Het fijne van een graniet keukenblad in het zwart is dat het in diverse stijlen goed tot zijn recht komt. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een landelijk zwart granieten aanrechtblad of een keukenblad in zwart graniet voor bij een industriële stijl. Welke stijl u ook heeft, met een graniet zwart keukenblad vormt u een aantrekkelijke blikvanger. 

Wit graniet keukenblad

Een wit graniet aanrechtblad is eveneens een populaire keuze en dat is niet voor niks. Een wit natuursteen keukenblad oogt chique en is tegelijkertijd erg toegankelijk. U combineert een wit granieten werkblad namelijk eenvoudig met andere kleuren en materialen. Een keukenblad in wit graniet laat de ruimte bovendien optisch groter lijken, dankzij de lichte uitstraling.

Grijs graniet keukenblad

Is wit voor u iets te licht en zwart net wat te donker? Dan vormt het keukenblad in grijs graniet de perfecte gulden middenweg. Een grijs graniet aanrechtblad is goed te combineren met andere stijlen, materialen en kleuren. Een andere fijne eigenschap van een grijs natuursteen aanrechtblad is dat deze in verschillende kleurschakeringen verkrijgbaar is. Wat dacht u van een licht grijs granieten werkblad of juist een aanrechtblad in donkergrijs graniet? De mogelijkheden zijn eindeloos met een graniet werkblad in het grijs.

Rood graniet keukenblad

Bent u nog op zoek naar een unieke blikvanger? Dan is een keukenblad in rood graniet wellicht een perfecte optie. Het rood granieten aanrechtblad heeft een ontzettend natuurlijke uitstraling. Dat komt omdat een graniet aanrechtblad in het rood doet denken aan het lavagesteente waar dit blad van gemaakt is. Combineer het met graniet rood keukenblad met zwarte of houten kastjes en een keuken die de aandacht trekt is een feit.

Verschil tussen graniet en composiet

Twijfelt u tussen een aanrechtblad van graniet of composiet? Dat is begrijpelijk, want composiet en graniet lijken veel op elkaar. Bij de keuze voor een keukenblad van graniet of composiet is het goed om te weten dat graniet een 100% natuurlijk product is, waar composiet een fabrieksproduct is. Om deze reden ziet u bij de keuze voor composiet of graniet ook een prijsverschil. Omdat een graniet blad altijd helemaal uniek is, is deze vaak wat prijziger. Bij sommige mensen is dit een doorslaggevende factor bij de keuze composiet vs. graniet. Verder lijken composiet of graniet bladen vrij veel op elkaar wat betreft eigenschappen. Een composiet blad kan net iets minder goed tegen hitte, maar is wel beter bestand tegen vocht.

Onderhoud granieten keukenblad

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van uw granito keukenblad. Daarom geven we u een aantal tips hoe u het beste uw granieten keukenblad kan schoonmaken. De dagelijkse reiniging is vrij eenvoudig: afnemen met een vochtige doek en een zacht schoonmaakmiddel is voldoende om uw granieten werkblad schoon te maken. Maak nooit gebruik van schuurmiddelen of groene zeep, dit kan uw werkblad blijvend beschadigen! Het juiste onderhoud van een granieten aanrechtblad is ook belangrijk, zodat uw blad zijn schoonheid en glans blijft behouden.

De beste manier om uw keukenblad van graniet te behandelen, is door tweemaal per jaar een speciaal middel te laten inwerken op het blad dat een vuilafstotende werking heeft. Het onderhoud van een keukenblad van graniet is dus erg belangrijk, maar u hoeft niet ontzettend vaak uw keukenblad van graniet te behandelen. Een goed product om uw werkblad mee te onderhouden is Clean Pro, dit product is te bestellen bij Like2Cook.
 

Graniet aanrechtblad kopen

Bent u van plan een graniet blad te kopen? Dan vraagt u zich vast af wat de graniet keukenblad prijs is. Want wat kost een granieten aanrechtblad nu precies? De natuursteen keukenblad prijs ligt wel iets hoger dan wanneer deze in de fabriek is gemaakt, omdat het arbeidsintensiever is deze te maken. Bovendien heeft u met een granieten blad altijd een uniek product. De kosten van een granieten aanrechtblad zijn afhankelijk van de oorsprong, de dikte en de grootte. Om u toch een beetje een beeld te geven: de richtlijn van een granieten aanrechtblad prijs is ongeveer 250 euro per strekkende meter. De exacte prijs van een granieten aanrechtblad is echter wel afhankelijk van uw wensen. 

Heeft u behoefte aan advies?

Wilt u meer weten over het granieten aanrechtblad? Wij beantwoorden met plezier al uw vragen en adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en zij laten u graag alle mogelijkheden van het graniet keukenblad zien.

Terug
Sluiten