Hoogte keukenblad

De hoogte van het keukenblad is ontzettend belangrijk om comfortabel gebruik te kunnen maken van uw keuken. Om lichamelijke klachten als rug- en nekpijn te voorkomen, is het van belang de hoogte van het aanrechtblad zo goed mogelijk op uw wensen af te stemmen. De hoogte van uw keukenblad draagt enorm bij aan uw kookplezier en kookcomfort.

Standaard hoogte keukenblad

De standaard hoogte voor een keukenblad ligt rond de 90 cm. Hoewel dit voor veel mensen een geschikte hoogte is, kan het zomaar zijn dat het voor u net te laag of te hoog is. Het is belangrijk te kiezen voor een aanrechtblad dat goed bij uw lengte past om onnodige klachten te voorkomen.

Wanneer u met meerdere mensen woont is het raadzaam de lengte aan te houden van degene die het vaakst in de keuken staat.

Verschillende hoogtes voor verschillende lichaamslengtes

Naast het keukenblad is het ook zaak stil te staan bij de hoogte van uw keukenkastjes. U wilt voorkomen continu op uw tenen te moeten staan om bij de planken te kunnen. De hoogte van uw keukenkastjes hangt dan ook samen met de hoogte van uw aanrecht.

Wanneer deze goed op elkaar zijn afgestemd zult u gemakkelijk bij al uw spullen kunnen.

Keukenblad op maat

Om de juiste hoogte te kiezen speelt uw lengte een belangrijke rol. Bent u kleiner dan 170 cm? Dan is een keukenblad van 85-90 cm een goede hoogte. Met een lengte tussen de 170 cm en 190 cm is een aanrecht van 90-95 cm passend. Een werkblad van 95-100 cm is geschikt wanneer u langer dan 190 cm bent. Om de meest ideale hoogte te bepalen is het natuurlijk beter om het exact te meten. Vervolgens is het mogelijk om een aanrechtblad op maat te laten maken. De hoogte van uw werkblad past dan precies bij uw lengte, dat zeker zal bijdragen aan uw kookcomfort.

Hoogte bepalen van uw keukenblad?

Wilt u weten welke hoogte van het keukenblad het beste bij u past? Kom dan langs bij één van onze winkels of maak een afspraak met onze keukenadviseurs. Zo kunt u zelf ervaren welke afmetingen het best bij uw behoeften passen.

Terug
Sluiten