Houten aanrechtblad

Met een houten keukenblad creëert u een warme, gezellige sfeer in de keuken. Met een houten aanrecht kunt u daarnaast alle kanten op. Dat komt omdat een houten werkblad verkrijgbaar is in verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen. Een ander voordeel van een aanrechtblad van hout is de prijs: een houten keukenwerkblad is relatief voordelig. Met een houten werkblad in de keuken geniet je bovendien altijd van een uniek natuurproduct.

Let met een keukenblad van hout wel altijd goed op vocht en warmte, daar kan het blad namelijk niet goed tegen. U dient bovendien ook uw houten aanrechtblad goed schoon te maken en te onderhouden om hem zo lang als mogelijk mooi te houden. Lijkt een keuken met houten blad u wel wat? Bekijk hieronder dan de diverse mogelijkheden. 

Verschillende soorten hout

Massief houten werkblad

Er zijn diverse soorten hout waaruit u kunt kiezen. Een massief houten blad is hier een voorbeeld van. Een keukenblad van massief hout oogt stoer, robuust en sterk. Omdat een werkblad van massief hout stoer met sfeervol combineert, past deze in diverse stijlen. Zo zien we een massief houten keukenblad bijvoorbeeld zowel in een landelijke als industriële stijl veel terug.

Eikenhouten keukenblad

Voor een levendige uitstraling is het eikenhouten werkblad een goede optie. Bij een eiken keukenblad ziet u de nerven van het hout nog goed. Dit zorgt voor een natuurlijk uiterlijk. Een massief eiken keukenblad ziet er sterk uit en is dit ook. Een eikenhout werkblad is een van de meest gekozen houten aanrechtbladen, omdat een eiken keukenblad erg bewerkelijk is en precies op maat gemaakt kan worden naar uw wens. 

Houtlook keukenblad

Wilt u wel de lusten, maar niet de lasten van een echt houten blad? Dan biedt een aanrechtblad met houtlook uitkomst. Een keukenblad met houtlook vergt minder onderhoud dan een echt houten blad en is vaak ook beter bestand tegen krassen, warmte en vocht. Er zijn verschillende opties wat betreft materiaal: bijvoorbeeld een kunststof keukenblad met houtlook of een composiet werkblad met houtlook. 

Beuken aanrechtblad

Met een keukenblad van beuken zorgt u eveneens voor een aangename sfeer in de keuken. Een aanrechtblad van beuken is gemaakt van hardhout. Daardoor kan een beuken keukenblad goed tegen een stootje. Een veel gekozen uitvoering is het massief beuken werkblad. 

Boomstam aanrechtblad

Op zoek naar iets unieks? Overweeg dan een boomstam keukenblad. Zoals de naam al zegt, is dit werkblad van boomstam vervaardigd, wat doorgaans goed terug te zien is in het blad. Met een boomstam werkblad weet u zeker dat u een unieke en natuurlijke blikvanger aan de keuken toevoegt. 

Notenhout werkblad

Een aanrechtblad van notenhout heeft een ontzettend chique uitstraling. Het notenhout keukenblad is gemaakt van wat zachter hout, waardoor het makkelijker te bewerken is. Daar staat tegenover dat een werkblad van notenhout iets minder goed tegen een stootje kan dan andere houten bladen. 

Steigerhout keukenblad

Wanneer u fan bent van stoer en industrieel is het aanrechtblad van steigerhout een goede optie. Met een steigerhout aanrechtblad gaat u wederom voor een uniek product dat bijdraagt aan de gezellige sfeer in de keuken. 

Nog meer houten aanrechtbladen

Naast bovenstaande opties zijn er nog meer houten bladen met elk hun eigen, unieke uiterlijk. Denk bijvoorbeeld aan het acacia werkblad, het houtfineer werkblad, het teak aanrechtblad, het hardhout werkblad of het mangohout keukenblad. Ze hebben allemaal hun eigen structuur en eigenschappen.

Houten aanrechtbladen combineren met verschillende kleuren

Witte keuken met hout

Het perfecte contrast: een witte keuken met houten werkblad. De keuken die wit met hout combineert is vaak voorzien van een warme en open uitstraling. Door te kiezen voor een witte keuken met houten blad laat u de ruimte bovendien ook optisch groter lijken.

Grijze keuken met houten blad

Toch behoefte aan net even wat anders? Overweeg dan een keuken die grijs en hout combineert. De grijze kleur vormt een wat subtieler contrast met het houten materiaal. Een ander voordeel van de grijze keuken met houten blad is dat de kleur grijs in oneindig veel kleurschakeringen kan worden uitgevoerd. 

Zwarte keuken met hout

Wanneer u meer fan bent van stoer en graag een eyecatcher wilt creëren, is de keuken die zwart met hout combineert een goede keuze. Denk aan een compleet zwarte keuken met houten blad. Een blikvanger is hiermee verzekerd.

Onderhoud houten keukenblad

Zoals eerder aangegeven, is het belangrijk om goed rekening te houden met het onderhoud dat een houten aanrechtblad nodig heeft. We krijgen vaak de vraag wat nu de beste manier is om een houten aanrechtblad te behandelen. Om een onbewerkt houten werkblad goed te behandelen, schuurt u deze om te beginnen heel lichtjes met een fijn, zacht schuurpapiertje, waarbij u de richting van de nerf volgt.

Nadat het blad vrij is gemaakt van stof, zet u het blad in de olie. Welke olie is afhankelijk van wat voor blad u hebt en waar uw houten blad eerder mee is behandeld. Zo heeft een eiken keukenblad bijvoorbeeld een andere olie nodig dan een notenhout blad.

Heeft u behoefte aan advies?

Wilt u meer weten over het houten aanrechtblad? Wij beantwoorden met plezier al uw vragen en adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en zij laten u graag alle mogelijkheden van het houten keukenblad zien.

Terug
Sluiten