Kunststof keukenblad

Een kunststof aanrechtblad is een van de meest veelzijdige bladen die er is. Wat voor kleur of patroon u ook wilt: met een keukenblad van kunststof is alles mogelijk. Zelfs een hout- of betonlook behoren tot de mogelijkheden. Een kunststof werkblad wordt ook wel een hpl keukenblad genoemd. Dit staat voor High Pressure Laminate. Een hpl werkblad heeft als voordeel dat het heel erg bewerkelijk is.

Daarnaast is een aanrechtblad van kunststof onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en vriendelijk voor de portemonnee. U dient wel op te passen met hitte en harde voorwerpen om het blad zo lang mogelijk mooi te houden. Bent u geïnteresseerd in een kunststof werkblad in de keuken? Bekijk hieronder een aantal voorbeelden en meer informatie.

Kunststof aanrechtbladen in verschillende stijlen

Aanrechtblad met betonlook van kunststof

Zoals u hierboven ziet, zijn kunststof bladen verkrijgbaar met diverse afwerkingen. Wat dacht u van het kunststof keukenblad met betonlook? Met een betonlook keukenblad van kunststof geniet u van de stoere, stijlvolle uitstraling van echt beton zonder hier de hoofdprijs voor te betalen. Daarnaast is een kunststof werkblad met betonlook ook niet poreus waardoor vlekken het werkblad niet binnen kunnen dringen. 

Marmerlook aanrechtblad van kunststof

Voor een zeer chique en luxe uitstraling is het kunststof werkblad met marmerlook ook een goede optie. Ook voor deze variant geldt dat het kunststof aanrechtblad met marmerlook een stuk voordeliger is dan een echt marmeren blad. Bovendien vergt een kunststof keukenblad met marmerlook een stuk minder onderhoud dan echt marmer.

Houtlook aanrechtblad van kunststof 

Wanneer u houdt van een warme, natuurlijke sfeer voldoet het kunststof keukenblad in houtlook wellicht aan al uw wensen. Waar u voorzichtig moet omgaan met echt hout, is een keukenblad van kunststof met houtlook een stuk minder kras- en vlekgevoelig. Een kunststof aanrechtblad met houtlook hoeft bovendien ook minder vaak behandeld te worden dan echt hout.

Daarom is dit kunststof keukenblad een fijn, goedkoper alternatief voor een houten werkblad.

Onderhoud kunststof keukenblad

Om uw kunststof keukenblad zo lang mogelijk mooi te houden, zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Het is om te beginnen belangrijk om uw kunststof aanrechtblad regelmatig schoon te maken. Dit gaat heel makkelijk met een vochtige doek en een sopje van afwasmiddel of allesreiniger. Als u het blad regelmatig schoonmaakt, is onderhoud van een kunststof aanrechtblad haast niet nodig. Let wel op dat u niet al te agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen gebruikt, dit kan de toplaag van het werkblad beschadigen!

Vaak wanneer het kunststof aanrechtblad is beschadigd, is er vaak wel iets aan te doen. Heeft u bijvoorbeeld een kras in uw kunststof aanrechtblad? Deze is vaak eenvoudig weg te poetsen met een simpel schoonmaakmiddel. Wanneer uw kunststof aanrechtblad er dof uitziet, zijn er ook voldoende middeltjes om deze weer te laten glanzen. Een goed product om uw werkblad periodiek mee te onderhouden is Clean Pro, dit product is te bestellen bij Like2Cook.

Kunststof aanrechtblad kopen

Een kunststof aanrechtblad is vaak goedkoper dan andere materialen. Het fijne is dat een goedkoop kunststof keukenblad toch een luxe uitstraling kan hebben. Maar wat kost een kunststof aanrechtblad dan precies? De kosten van een kunststof keukenblad zijn afhankelijk van de afwerking en dikte waar u voor kiest. De kunststof aanrechtblad prijzen variëren van €255 tot €350 per strekkende meter. Wilt u graag weten hoe duur uw kunststof keukenblad gaat uitvallen? Maak dan voor een realistische weergave gebruik van onze budgetplanner.

Heeft u behoefte aan advies?

Wilt u meer weten over het kunststof aanrechtblad? Wij beantwoorden met plezier al uw vragen en adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en zij laten u graag alle mogelijkheden van het kunststof keukenblad zien.

Terug
Sluiten