Kleine keuken

Een kleine keuken inrichten vraagt om enige creativiteit, maar kan natuurlijk erg fijn en handig zijn, zeker als deze op een praktische manier wordt ingericht. U wilt immers dat uw keuken alle comfort heeft zodat u geniet van een fijne werk- en/of eetruimte. Heeft u een kleine keuken en wilt u inspiratie opdoen hoe u deze het beste inricht? Keukenmaxx voorziet u graag van enkele tips om een kleine ruimte volledig en praktisch in te richten. 

Alle keukenopstellingen  -  Rechte keukens  -  Hoekkeukens  -  Eilandkeukens  -  L-keukens  -  U-keukens  -  Schiereiland keukens  -  Keukens met bar  -  Keukenblok  -  Parallel keukens

Keukenkosten berekenen

Met onze budgetplanner krijgt u snel en gemakkelijk een indicatie van de kosten van uw droomkeuken.

Afspraak maken

Afspraak maken

Bij Keukenmaxx willen wij een keuken realiseren die past bij uw leven en stijl. Samen ontwerpen we de keuken die perfect bij u past. Wij ontvangen u graag in een van onze winkels.

3D-keuken ontwerpen

3D-keuken ontwerpen

Benieuwd naar de royale mogelijkheden die Keukenmaxx te bieden heeft? Ontwerp dan zelf uw designkeuken in 3D. Gebruik één van de onderstaande keukenvoorbeelden als blauwdruk voor uw nieuwe keuken of stel uw eigen, unieke keukenontwerp samen.

Keukencollectie

Keukencollectie

Laat u inspireren door alles wat Keukenmaxx u te bieden heeft. Met vier grote collecties van bekende keukenmerken hebben wij een passende keuken voor iedere stijl. Keukenmaxx heeft een uiteenlopende collectie met merken zoals SieMatic, next125, NewClassixx en XXLine. Welk merk past bij u?

Gratis keukenmagazine

Gratis keukenmagazine

  • Wij sturen u het magazine geheel gratis naar u toe
  • Alle laatste tips en trends op keukengebied bij elkaar
  • Een compleet overzicht van al onze keukenmerken en alle topmerken keukenapparatuur

Kleine keukens in verschillende opstellingen

Bij Keukenmaxx vindt u een ruime keuze aan keukenopstellingen die ook een kleine keuken compleet en comfortabel maken. Wij zetten enkele mogelijkheden voor u op een rij. 

Klein keukenblok 

Wanneer u op zoek bent naar een ruimtebesparend en eenvoudig alternatief voor de beschikbare ruimte, dan is een klein keukenblok de oplossing. Deze kan tegen één wand of tegen twee wanden worden geplaatst. Daarnaast is het ook mogelijk om een klein keukenblok van een spoelbak te voorzien. 

Kleine hoekkeuken

Wanneer u in het bezit bent van een langwerpige of smalle ruimte, dan behoort de  kleine hoekkeuken tot één van de praktische opties. De ruimte wordt niet alleen optimaal benut, deze opstelling is ook nog eens stijlvol.

Kleine keuken met kookeiland 

Breng gezelligheid en sfeer mee in de kleine keuken door middel van een kookeiland. Omdat deze opstelling wel de nodige ruimte inneemt, is het raadzaam voor de kleine keuken om dan voor een kookeiland zonder wasbak of kookplaat te kiezen. Dit is een ruimtebesparend alternatief en zorgt toch voor extra zitplek.

Kleine keuken met bar 

Wanneer u een kleine keuken tot uw beschikking heeft en toch uitgebreid wilt koken, dan is een kleine keuken met bar de ideale oplossing. Een keukenbar kan namelijk ook als eettafel dienen, zodat u aan de ene kant uw eten kunt bereiden en aan de andere kant kunt zitten. Daarnaast bent u gegarandeerd van sfeer en gezelligheid in de keuken!

Kleine U-keuken

Ook wanneer u minder ruimte tot uw beschikking heeft, behoort een kleine U-keuken tot de mogelijkheden. Deze kleine opstelling zorgt voor extra opbergruimte en personaliseert u volledig naar wens.

Kleine rechte keuken 

Een rechte kleine keuken is een uitstekende oplossing voor kleine of smalle ruimtes. Deze rechte keukenopstelling beslaat één wand waardoor u voldoende loopruimte overhoudt of misschien zelfs plek heeft voor een tafel. Met de rechte kleine keuken maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. 

Kleine schiereiland keuken 

Een schiereiland in een kleine keuken is mogelijk, er dienen echter wel genoeg mogelijkheden te zijn voor een praktische indeling. U kunt bijvoorbeeld kasten inbouwen om te genieten van extra opbergruimte. Daarnaast zijn er diverse manieren om een kleine keuken met schiereiland in te delen. Deze keukenopstelling geeft een luxe en stijlvolle uitstraling.

Kleine L-keuken

Dankzij de efficiënte keukenopstelling zijn L-vormige opstellingen ook voor de kleinere keukens geschikt. De korte zijde van de keuken hoeft maar één of twee kastjes breed te zijn om het sfeervolle effect van een keuken in L-vorm te realiseren. Het grote voordeel van een kleine L-keuken is de werk- en opbergruimte. 

Kleine open keuken

Een kleine open keuken is de ideale opstelling wanneer u over een kleinere woonkamer beschikt. Door de ruimte open te trekken en te kiezen voor een open keuken creëert u extra ruimte. Daarnaast behoudt u toch het knusse en gezellige gevoel in deze ruimte.

Tips voor het inrichten van een kleine keuken

Of u nu over een kleine of grote keuken beschikt, een praktische en slimme indeling is altijd belangrijk wanneer u de keuken gaat inrichten. Keukenmaxx heeft verschillende tips om het maximale uit de indeling van uw kleine keuken te halen. 

Bij een kleine keuken is het om te beginnen van belang dat u bepaalt wat u minimaal nodig heeft aan apparatuur. Wilt u een vaatwasser? Kijk dan eens naar een kleiner model. Houdt u van koken met de oven? Dan is een model met gecombineerde functies een uitstekende oplossing. In een kleine keuken is het namelijk handig om voor inbouwapparatuur te kiezen. Dit zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar is ook nog eens voordeliger. 

Daarnaast is het belangrijk om in de hoogte te werken, hoge kasten zorgen voor een ruimtelijke sfeer. Denk bijvoorbeeld aan bovenkastjes, waarin u al uw keukenapparatuur en keuken accessoires kwijt kunt.

 

Kleine keuken kopen

De kosten van een kleine keuken zijn afhankelijk van verschillende factoren en uw persoonlijke wensen. Wilt u graag een prijsindicatie? Maak dan een afspraak met een keukenadviseur van Keukenmaxx of gebruik onze online budgetplanner

Meer inspiratie opdoen?

Bent u op zoek naar een kleine keuken? Bij Keukenmaxx vindt u een ruime keuze aan oplossingen die ook een kleine keuken compleet en comfortabel maken. Zo zijn er tal van mogelijkheden om alles uit de ruimte te halen. Wij adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw kleine keuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine van Keukenmaxx en ontvang een boek vol keukens.

Terug
Sluiten