Open keuken

Een open keuken staat bekend om zijn open, gezellige en ruimtelijke sfeer. Met een open keuken staat u direct in verbinding met uw woonkamer. De keuken oogt niet alleen ruimtelijk, u maakt van het koken tevens een sociale activiteit. Een win-win situatie. De keuze voor uw ideale keukenopstelling is van groot belang. Keukenmaxx voorziet u graag van de nodige inspiratie voor uw ideale open keuken. 

Alle keukenopstellingen  -  Rechte keukens  -  Hoekkeukens  -  Eilandkeukens  -  L-keukens  -  U-keukens  -  Schiereiland keukens  -  Keukens met bar  -  Kleine keukens  -  Keukenblok  -  Parallel keukens

Keukenkosten berekenen

Met onze budgetplanner krijgt u snel en gemakkelijk een indicatie van de kosten van uw droomkeuken.

Afspraak maken

Afspraak maken

Bij Keukenmaxx willen wij een keuken realiseren die past bij uw leven en stijl. Samen ontwerpen we de keuken die perfect bij u past. Wij ontvangen u graag in een van onze winkels.

3D-keuken ontwerpen

3D-keuken ontwerpen

Benieuwd naar de royale mogelijkheden die Keukenmaxx te bieden heeft? Ontwerp dan zelf uw designkeuken in 3D. Gebruik één van de onderstaande keukenvoorbeelden als blauwdruk voor uw nieuwe keuken of stel uw eigen, unieke keukenontwerp samen.

Keukencollectie

Keukencollectie

Laat u inspireren door alles wat Keukenmaxx u te bieden heeft. Met vier grote collecties van bekende keukenmerken hebben wij een passende keuken voor iedere stijl. Keukenmaxx heeft een uiteenlopende collectie met merken zoals SieMatic, next125, NewClassixx en XXLine. Welk merk past bij u?

Gratis keukenmagazine

Gratis keukenmagazine

  • Wij sturen u het magazine geheel gratis naar u toe
  • Alle laatste tips en trends op keukengebied bij elkaar
  • Een compleet overzicht van al onze keukenmerken en alle topmerken keukenapparatuur

Kiest u voor een open keuken of een half open keuken? 

Keukenmaxx zet enkele voorbeelden op een rij van de open keuken en de half open keuken, zodat u de nodige keuken inspiratie op kunt doen. 

Een open keuken loopt over in de woonkamer, waardoor u de keuken echt bij uw leefomgeving betrekt. Het open gevoel biedt u de mogelijkheid om in contact te blijven met uw gezelschap terwijl u aan het koken bent. Ook houdt u een oogje in het zeil bij de kinderen, die vrolijk doorspelen terwijl u een heerlijke maaltijd bereidt. Zo wordt koken een sociale bezigheid.

Naast een volledige open keuken heeft u ook de keuze uit een half open keuken. In deze keukenopstelling wordt de woonkamer gedeeltelijk afgebakend van de woonkamer door een wand. Zo behoudt u toch de open sfeer en het sociale karakter van de open keuken, maar heeft u toch nog enige privacy tijdens het koken. Een voordeel van deze opstelling is dat kookgeuren minder de kans krijgen om zich door de gehele ruimte te verspreiden.

In een open keuken kan dit overigens ook verholpen worden door te kiezen voor een extra effectief afzuigsysteem of kookveldafzuiging. Een ander voordeel van de half open keuken is dat u niet tegen de rommel van het kokkerellen aan zit te kijken.

Open keuken in kleine ruimte

Wanneer u over een kleine ruimte beschikt is de open keuken een ideale keukenopstelling. De open keuken creëert namelijk meer ruimte en oogt ook groter dan andere opstellingen. Daarnaast behoudt u toch het knusse en gezellige gevoel in deze ruimte.

Het is belangrijk om de kleine open keuken praktisch in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde keukenkast, deze zorgt voor extra opbergruimte en valt tevens niet op.

Verschillende opstellingen in een open keuken

U kunt de keuken inrichten op een manier die bij u past. Denk hierbij aan een open keuken met eiland waarbij u de keuken echt een geheel laat vormen met de woonkamer. Een kookeiland in de open keuken past in vrijwel iedere keukenstijl en heeft een luxueus en ruimtelijk karakter. 

Daarnaast heeft u ook nog de keuze voor een open keuken met bar. Deze bar kunt u plaatsen tussen het woon- en kookgedeelte. De perfecte plek voor een gezellig ontbijt, een sfeervolle borrel of juist een rustig moment om de krant te lezen onder het genot van een kopje koffie.

 

Open keukens in verschillende stijlen

Gaat u voor een moderne open keuken die zich kenmerkt door zijn strakke interieurstijl en de nieuwste keukenapparatuur? Of toch liever voor een landelijke open keuken die een warme en authentieke sfeer uitstraalt en daarnaast perfect samen te brengen is met hout?

Keukenmaxx biedt verschillende kleuren en stijlen aan. Welke keukenstijl uw voorkeur ook heeft, bij Keukenmaxx zijn open keukens in diverse stijlen verkrijgbaar. Kunt u niet wachten om uw eigen, nieuwe open keuken samen te stellen? Maak dan gebruik van onze 3D-tool om uw keuken te ontwerpen.

Tips bij een open keuken

Het is natuurlijk belangrijk dat u de gehele ruimte in de open keuken optimaal gebruikt. Vooral voor de kleinere ruimtes is het aan te raden om de hoeveelheid meubels te beperken. In plaats daarvan kunt u de inrichting van de open keuken afmaken met leuke houten wandplanken. Deze planken dienen als decoratie maar bieden ook functionaliteit. Plaats bijvoorbeeld diverse potjes en ingrediënten op de wandplank, op deze manier zorgt u voor een stijlvolle en opgeruimde keuken.

Daarnaast heeft u in de open keuken de mogelijkheid om een kastenwand in te bouwen. Laat bijvoorbeeld de kleur van de keukenkasten overlopen in de woonruimte en creëer een passend geheel.

 

 

Meer inspiratie opdoen?

Bent u op zoek naar een geschikte open keuken en wilt u graag advies? Maak dan een afspraak met een ervaren keukenadviseur bij Keukenmaxx. Wij adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis.

Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw open keuken? Bestel dan het gratis keukenmagazine van Keukenmaxx en ontvang een boek vol keukens. 

 

Terug
Sluiten