Parallel keuken

Een parallel keukenopstelling komt prachtig tot zijn recht in alle keukenstijlen. Een parallel opstelling zorgt voor een veelzijdige keuken waarmee u zowel in grote als de wat kleinere ruimtes alle kanten mee op kunt. In een parallel keuken zijn de keukenelementen recht tegenover elkaar opgesteld. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van stijl, opstelling en apparatuur. Keukenmaxx voorziet u graag van de nodige inspiratie voor uw ideale parallel keuken. 

Alle keukenopstellingen  -  Rechte keukens  -  Hoekkeukens  -  Eilandkeukens  -  L-keukens  -  U-keukens  -  Schiereiland keukens  -  Keukens met bar  -  Kleine keukens  -  Keukenblok

Keukenkosten berekenen

Met onze budgetplanner krijgt u snel en gemakkelijk een indicatie van de kosten van uw droomkeuken.

Afspraak maken

Afspraak maken

Bij Keukenmaxx willen wij een keuken realiseren die past bij uw leven en stijl. Samen ontwerpen we de keuken die perfect bij u past. Wij ontvangen u graag in een van onze winkels.

3D-keuken ontwerpen

3D-keuken ontwerpen

Benieuwd naar de royale mogelijkheden die Keukenmaxx te bieden heeft? Ontwerp dan zelf uw designkeuken in 3D. Gebruik één van de onderstaande keukenvoorbeelden als blauwdruk voor uw nieuwe keuken of stel uw eigen, unieke keukenontwerp samen.

Keukencollectie

Keukencollectie

Laat u inspireren door alles wat Keukenmaxx u te bieden heeft. Met vier grote collecties van bekende keukenmerken hebben wij een passende keuken voor iedere stijl. Keukenmaxx heeft een uiteenlopende collectie met merken zoals SieMatic, next125, NewClassixx en XXLine. Welk merk past bij u?

Gratis keukenmagazine

Gratis keukenmagazine

  • Wij sturen u het magazine geheel gratis naar u toe
  • Alle laatste tips en trends op keukengebied bij elkaar
  • Een compleet overzicht van al onze keukenmerken en alle topmerken keukenapparatuur

Wat zijn de voor- en nadelen van parallel keukens?

Een voordeel van een parallel keuken is dat deze in vrijwel iedere keuken geheel tot zijn recht komt. Of u nu over een kleine of grotere ruimte beschikt, de parallel keuken is een droomkeuken voor velen. De keuken in parallel opstelling oogt in een kleinere ruimte zelfs groter, omdat u een wand vrijhoudt. Tegelijkertijd profiteert u van optimale opbergruimte door de praktische vorm van de parallel opstelling.

Een kastenwand in combinatie met bovenkasten zorgen voor de nodige ruimte voor al uw keukengerei. Bovendien is een kastenwand efficiënt wanneer u bijvoorbeeld een oven-magnetron of koelkast wil integreren. 

Een andere reden om voor een parallel keuken te kiezen, is dat deze opstelling zorgt voor meer bewegingsruimte. Ideaal wanneer u met meerdere mensen in de keuken staat te kokkerellen. In een enkel geval wordt de parallel keuken ook als een praktische oplossing ingezet. Denk bijvoorbeeld aan ramen of deuren waar u niets voor kunt plaatsen. In dit geval is een parallel opstelling ook ideaal. Met een keuken in parallel opstelling kunt u ramen of deuren openen en profiteert u van de natuurlijke lichtinval. 

Het enige nadeel van een parallel keuken kan zijn dat de afstand van hoek tot hoek wat verder is dan dat u gewend bent. Echter krijgt u daar wel veel gezelligheid en werkruimte voor terug.

Parallel keukens met verschillende onderdelen

De parallel keuken is op diverse manieren in te richten en dit is geheel afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden in de ruimte. Om u te inspireren heeft Keukenmaxx enkele mogelijkheden op een rijtje gezet.

Parallel keuken met bar 

Het is mogelijk om de parallel keuken te verbinden met de woonkamer door middel van een kookeiland en hier een gezellige bar te plaatsen. Op deze manier betrekt u de keuken echt bij het huis. Ook heeft u de keuze om een kleine bar aan de parallel keuken te verbinden. Een kleine bar past in vrijwel iedere ruimte en voldoet ook aan alle gemakken om aangenaam te koken en te dineren.

Opbergruimte in parallel keuken

Houdt u van veel werkruimte in de keuken? Dan heeft u de keuze om aan beide wanden van het keukenblok een werkblad te plaatsen. Dit is erg fijn als u vaak met meerdere personen aan het kokkerellen bent. Heeft u veel opbergruimte nodig? Dan is een hoge kastenwand de perfecte oplossing.

In deze kastenwand kunt u namelijk apparatuur inbouwen, zeker voor kleinere ruimtes is dit ideaal. Mocht u over een kleinere ruimte beschikken dan is het belangrijk dat u nadenkt over de diepte van de kasten. Keukenmaxx denkt graag met u mee over de perfecte indeling en afstanden van uw parallel keuken.

 

Afmetingen van de parallel keuken

De ideale afstand in een parallel keuken is tussen de 1,20 en 2 meter breed. Op deze manier heeft u voldoende ruimte om langs elkaar heen te bewegen en optimaal gebruik te maken van de keukenkasten. Daarnaast is het slim om rekening te houden met de afstand tussen de koelkast, spoelbak en de kookplaat. Hoe efficiënter de keuken wordt ingericht, hoe meer plezier u daarvan ervaart.

Natuurlijk kunt u ook nog variëren in de diepte van de parallel keuken. Zou u graag meer informatie willen over de ideale afmeting voor uw keuken? Bij Keukenmaxx kunt u de parallel keuken geheel op maat laten maken. Maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs, zij voorzien u graag van passend advies.

Parallel keukens in verschillende kleuren en stijlen

Welke keukenstijl uw voorkeur ook heeft, bij Keukenmaxx zijn parallel keukens in diverse kleuren en stijlen verkrijgbaar. Houdt u meer van een landelijke parallel keuken die prachtig samengaat met natuurlijke materialen? Of gaat u toch liever voor een moderne parallel keuken die zich kenmerkt door zijn strakke interieurstijl en een minimalistisch design?

Bij Keukenmaxx heeft u volop keuze uit de mooiste samenstellingen! Had u graag rust en kalmte willen bewaren in de keuken dan is de witte parallel keuken de perfecte keuze. Maar ook wanneer u geïnteresseerd bent in een keuken met een stoer randje kunt u bij ons terecht. De zwarte parallel keukens zijn namelijk erg populair en stralen luxe en exclusiviteit uit.

Kunt u niet wachten om uw eigen, nieuwe parallel keuken samen te stellen? Maak dan gebruik van onze 3D-tool om uw eigen keuken te ontwerpen. Wilt u nog meer inspiratie opdoen en een keukenstijl vinden die volledig bij uw wensen past? Bestel dan ons gratis keukenmagazine en laat u verrassen!

 

Parallel keuken kopen

Bij Keukenmaxx kunt u terecht voor een parallel keuken op maat, zodat deze perfect in uw ruimte past en volledig aan uw wensen voldoet. Vraagt u zich af wat de kosten van een parallel keuken betreffen? deze zijn voornamelijk afhankelijk van verschillende factoren en uw persoonlijke wensen. Wilt u graag een prijsindicatie? Maak dan een afspraak met een keukenadviseur van Keukenmaxx of gebruik onze online budgetplanner

Meer inspiratie opdoen?

Bent u op zoek naar een geschikte parallel keuken die volledig aan uw wensen voldoet  en wilt u graag advies? Maak dan een afspraak met een ervaren keukenadviseur bij Keukenmaxx. Wij adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis.

 

Terug
Sluiten