Vier keukenideeën

Voor een nette keuken

Bent u het overzicht ook weleens kwijt tijdens het koken? Of maakt u vaak meer rommel dan nodig is? Wij helpen u graag een handje met onze 4 keuken ideeën; een nette en overzichtelijke keuken gegarandeerd!

Waar laat u uw spullen

Met onze slimme keuken ideeën creëert u een overzichtelijke keuken in een handomdraai! Sorteer uw spullen altijd op functie. Zo weet u precies waar alles ligt en in welke hoek u moet zoeken. Zorg dat deze plekken praktisch zijn. Zo krijgen de spatels natuurlijk een vaste plek naast het fornuis. De spullen die u vaak gebruikt, legt u op ooghoogte. Tip: vervang lelijke plastic bakjes door glazen potten. Zo ziet uw keuken er een stuk overzichtelijker uit. Daarnaast ziet u door het glas meteen wat u in huis heeft!

Opruimen: zo gepiept!

Hoe zorgt u ervoor dat uw keuken geen chaos wordt tijdens het koken en u niet nog uren bezig bent met opruimen? Probeer tussendoor zoveel mogelijk op te ruimen. Zet uw afwas alvast in de gootsteen of in de vaatwasser. Even een doekje over het aanrecht is zo gepiept en scheelt u later veel werk. Ook een efficiënte keukenindeling doet wonderen zoals we zien bij onderstaande afbeelding. Vele merken zoals bijvoorbeeld Siematic hebben dergelijke ingenieuze systemen. 

Een schone keuken is alles

Een schone keuken is misschien nog wel belangrijker dan een opgeruimde keuken. De meeste voedselvergiftigingen worden gewoon thuis opgelopen. Wilt u dit voorkomen? Misschien heeft u iets aan onze keuken ideeën! Houd rauw vlees altijd ver uit de buurt van andere producten. Zorg dat producten uit de koeling niet te lang op het aanrecht of in uw boodschappen mandje liggen. Daarnaast zijn vaatdoekjes vaak de grote boosdoeners. Hier schuilen meer bacteriën in dan verwacht. Was ze daarom elke dag op 60 °C. Tip: dit kan ook in de vaatwasser!

Een goed begin is het halve werk

Een goede voorbereiding is alles tijdens het koken! Begin met het maken van een boodschappenlijstje. Zo weet u precies hoeveel u van alles nodig heeft en komt u tijdens het koken nooit in de problemen. Bedenk van te voren goed met welk gerecht u wilt beginnen en hoeveel tijd dit in beslag neemt. Het slimste keuken idee is misschien wel het voorbereiden van alle producten. Snijwerk is saai, maar het scheelt u veel tijd en stress tijdens het koken.. Zeker als u een uitgebreid diner voor veel gasten aan het bereiden bent.

Terug
Sluiten