Keuken plaatsen

Wat fijn, u heeft uw ideale keuken gevonden! Voordat u uitgebreid van de nieuwe keuken kunt genieten staat u voor een volgende grote keuze: de keuken zelf plaatsen of laten plaatsen? Beide opties brengen voor- en nadelen met zich mee. Zo kan het zelf plaatsen van een keuken geld besparen en zit u niet vast aan geplande afspraken met een monteur. Echter vergt het zelf plaatsen van een keuken een grote verantwoordelijkheid waar ook veel tijd in gaat zitten. Bent u een echte klusser? Dan is het zelf plaatsen zeker een optie! Durft u het zelf niet aan? Dan is het laten plaatsen van de keuken een aanrader. Een voordeel hiervan is dat u volledig wordt ontzorgd, waarbij u verzekerd bent van een perfecte plaatsing. Daarnaast zal de montage in de meeste gevallen slechts één dag in beslag nemen, waardoor u snel kunt genieten van de nieuwe keuken.

Kosten keuken laten plaatsen

Wanneer u volledig ontzorgd wilt worden, is het verstandig om de keuken te laten monteren door een vakman. De kosten voor het laten plaatsen van de keuken hangen af van veel diverse factoren.

We geven u graag een ruwe inschatting wat een keuken laten plaatsen ongeveer zal kosten, dit is echter geheel afhankelijk van uw eigen situatie en wensen.


Type keuken

De montageprijs hangt in eerste instantie af van het type keuken. Zo zit er een duidelijk prijsverschil tussen een kleine rechte keuken of een grote eilandkeuken met alles erop en eraan. Hoe groter en luxer de indeling van de keuken is, hoe hoger de montagekosten zullen uitvallen.

Voorbereidingen

De voorbereiding speelt ook een grote rol, zo wordt er voor het demonteren van een oude keuken kosten in rekening gebracht. Ook aansluitpunten zoals gas, water en elektra die verplaatst moeten worden of het egaliseren van de muren kunnen de totale kostenpost beïnvloeden. 

De montage

De grootste kostenpost betreft de montage van de keuken, zoals het aantal keukenkasten of laden. Ook hier betekent hoe meer apparatuur er wordt aangesloten, hoe hoger de prijs uitvalt. Er zit ook een duidelijk verschil in luxe en innovatieve apparatuur of losse elementen in de keuken.

Kosten zelf keuken plaatsen

Wilt u liever zelf de keuken plaatsen? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Een voordeel van een keuken zelf plaatsen is dat u geld bespaart. Daarnaast kan een keuken zonder montage in sommige gevallen sneller worden geleverd. Anderzijds is het zeer nauwkeurig werk wat vraagt om heel wat kluservaring. Mocht u hierover beschikken, dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. Zo dient de ruimte helemaal klaar te zijn voordat de nieuwe keuken wordt gemonteerd.

Denk hierbij aan het demonteren van een oude keuken, aansluitpunten en elektra verleggen of keukenkasten alvast in elkaar zetten. Vervolgens meet u alles nogmaals op, zodat u zeker weet dat de nieuwe keuken gaat passen. Zodra de voorbereidingen zijn getroffen kan het echte werk beginnen! Een kanttekening bij het zelf plaatsen van een keuken is dat u bij onverwachte problemen wellicht niet verzekerd bent. 

 

Meer informatie? Plan nu vrijblijvend een afspraak in en ontdek alle mogelijkheden.

Wilt u volledig ontzorgd worden en de keuken door een vakman laten plaatsen, maar bent u benieuwd naar de specifieke kosten? We helpen u graag bij deze keuze! Maak een afspraak en kom naar een van onze showrooms voor een uitgebreid en persoonlijk advies. Onze keukenexperts vertellen u graag alle mogelijkheden.

Terug
Sluiten