Keuken renoveren

Kleine reparaties, het vervangen van de kastdeuren of een volledig nieuw aanrechtblad: een keukenrenovatie kan een uitdagende manier zijn om uw keuken op te knappen. Wat kost het renoveren van een keuken precies? Wij zetten de kosten en de voor- en nadelen van een keuken vernieuwen op een rij.

Onderdelen keuken renoveren 

Voordat u beslist of de keuken aan een opknapbeurt toe is, is het verstandig om na te gaan om welke onderdelen het precies gaat. In de meeste gevallen is het renoveren van afzonderlijke onderdelen in de keuken goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe keuken. De prijs van een nieuw aanrechtblad is afhankelijk van het materiaal. Gemiddeld kost een aanrechtblad 500 euro per strekkende meter.

U kunt het keukenblad ook renoveren, bijvoorbeeld als het gaat om hout, graniet of roestvrijstaal. Zijn de kastdeuren aan vervanging toe, of kan er ook een likje verf over? Dit zijn belangrijke keuzes bij een keukenrenovatie. Scheve keukendeuren hangt u vaak gemakkelijk weer recht door ze opnieuw af te stellen. De kosten van nieuwe keukendeuren ligt rond de 900 euro.

Het vervangen of repareren van keukenapparatuur is ook een optie tijdens een keukenrenovatie. De prijs van een nieuw apparaat is afhankelijk van de kwaliteit en de luxe van het product. Zorg daarnaast ook voor kleine aanpassingen zoals de accessoires. Een wandplank, planten en servies geven al een andere uitstraling aan de keuken. U maakt de keuken extra persoonlijk door het vervangen of vernieuwen van keuken accessoires.

Volledige keuken renoveren 

Na de beslissing voor de te vervangen of te repareren onderdelen is het tijd om na te denken over de prijs. Want, wat kost een keukenrenovatie? Het renoveren van de keuken is in de meeste gevallen goedkoper dan het kopen van een nieuwe keuken. Gemiddeld kost een renovatie 2000 euro. De prijs hangt natuurlijk af van de grootte van de keuken en wat u renoveert. Daarbij is er vanzelfsprekend ook verschil tussen kleine en grote keukens. In een gemiddeld grote keuken waar bijvoorbeeld een koelkastpaneel, vaatwasserpaneel en meerdere keukendeuren en lades worden gerenoveerd, ligt de prijs tussen 900 en 2000 euro. In een grote keuken waar meer onderdelen worden opgeknapt, liggen de kosten tussen de 1000 en 3000 euro.

Een compleet nieuwe keuken plaatsen heeft ook zo z’n voordelen. Een van de voordelen van een nieuwe keuken is dat u de keuken precies naar eigen wens in kan delen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een andere opstelling dan uw huidige keuken, iets wat bij een keukenrenovatie niet mogelijk is. De prijs van een nieuwe keuken wordt vooraf bepaald. Alles is nieuw en gaat weer een hele tijd mee voordat u iets moet vervangen.

Hoewel het renoveren van een keuken goedkoper is, kost dit wel veel tijd en tijd is kostbaar. Afhankelijk van de grootte van de keukenrenovatie bent u minstens twee weken kwijt. De montage van een nieuwe keuken duurt gemiddeld één dag. Misschien is klussen niet helemaal uw ding of heeft u twee linkerhanden. In dit geval is het kopen van een nieuwe keuken, waarbij u alles uit handen kan geven, ook een goede keuze.

Meer informatie? Plan nu vrijblijvend een afspraak in en ontdek alle mogelijkheden.

Bent u op zoek naar nog meer informatie over een keuken renoveren of wat de kosten hiervan zijn? Of twijfelt u over de beste oplossing voor uw keuken? Wij helpen u graag. Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor gratis en vrijblijvend advies. Liever direct een prijsindicatie? Probeer dan onze budgetplanner. In deze tool kiest u de gewenste opstelling, materialen en apparatuur. Vervolgens krijgt u een beeld wat de door u gewenste keuken kost.

Terug
Sluiten