Direct naar content

Binnenkijken bij Adriënne en Roy

Verfijnd, functioneel en geïnspireerd door de Bauhaus-beweging: de designkeuken van Adriënne en Roy sluit perfect aan bij hun wensen. Hun woning in Loenen aan de Vecht onderging een verbouwing, waarbij de relatief krappe benedenverdieping ingrijpend werd heringericht. Door een slimme indeling ontstond er een ruimte waarin de keuken het hart vormt van het dagelijkse gezinsleven. Keukenmaxx en de interieurarchitecten van de Female Interior Creators (FIC) hielpen het gezin met een creatief ontwerp passend bij hun lifestyle en smaak. 

Modern en functioneel: een perfecte match

Tijdens de persoonlijke gesprekken met Adriënne en Roy kwam naar voren dat ze van een moderne, minimalistische stijl houden. Daarnaast moest de keuken functioneel zijn: een plek die gemakkelijk netjes te houden is door het gebruik van slimme opbergruimtes. Dat vraagt om een creatieve oplossing. Met een basis van greeploze, eikenhouten fronten en een onderhoudsvriendelijk composiet werkblad met een marmerlook creëerden we een strak geheel.

Centrale plek met stalen accenten

De indeling biedt alle ruimte om in de keuken te staan en eromheen te lopen. Op het U-vormige kookeiland kan het hele gezin samen koken en er is een gezellige bar om samen te ontbijten. Ook hebben we aandacht besteed aan de verticale ruimte: het zwart stalen keukenrek boven het eiland sluit perfect aan bij de al bestaande stalen trapleuning en biedt ruimte voor sfeervolle decoratie, zoals mooi servies of groene planten.

Slim design voor efficiënt gebruik

Bij Keukenmaxx vinden we het belangrijk om materialen op een slimme manier te benutten. Een spiegel als achterwand zorgt voor een optische vergroting van de keuken. Daarnaast weerkaatst de achterwand het licht, waardoor het gezin ook tijdens het koken optimaal kan profiteren van daglicht. De geborstelde messing kraan van Selsiuz haalt de warmte op van het eikenhout en zorgt ook direct voor koud, warm en kokend water. Bakken en opwarmen doet het gezin in de multifunctionele oven van Siemens Studioline. En koken is op de zwarte Bora inductiekookplaat - met een gebruiksvriendelijke geïntegreerde afzuiging – milieubewust en stijlvol. De kookplaat valt namelijk prachtig weg in het donkere marmerlookblad.

Grafische vormen geïnspireerd op Bauhaus

De keuken verdeelt de ruimte op de woonverdieping van Adriënne en Roy. Over de lange muur worden de verschillende ruimtes verbonden door een licht, zandkleurig behang met speelse lijnen en vormen. De warme tinten van de keuken komen terug in de eethoek in de vorm van een grafisch behang. Passend bij de inspiratievolle Bauhaus beweging vanaf de jaren ’20. Zo wordt de keuken een centrale, warme plek in het huis van Adriënne en Roy. Gecreëerd met aandacht voor hun smaak en lifestyle.  

Bij Keukenmaxx sluiten onze keukens aan op jouw lifestyle en creëren onze designers keukens met stijl. Benieuwd hoe we dat doen? Vraag gratis ons lifestyle keukenmagazine aan met 80 pagina’s aan inspiratie. 

Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van onze acties, aanbiedingen, keukentrends en ervaringen van klanten?