Kies de kleur van uw keuken

Met kleur in de keuken bepaalt u volledig uw eigen keukenstijl. Een nieuwe kleur in de keuken geeft namelijk direct een hele andere sfeer. Maar welke kleur in de keuken past bij u? Kiest u voor donkere keuken kleuren of gaat u juist voor lichte keuken kleuren? Een donkere keuken geeft een spannende en chique uitstraling, terwijl een lichte keuken weer rust en ruimtelijkheid uitstraalt. Wilt u ontdekken welke kleur keuken bij u past? Lees dan verder, Keukenmaxx vertelt u er graag alles over.

Witte keuken

Een witte keuken is erg populair. Deze keuken straalt rust en ruimtelijkheid uit. Wit is tijdloos, waardoor u er lange tijd van geniet. Bovendien past wit in elke interieurstijl. Een witte keuken kunt u snel en eenvoudig aankleden met diverse accessoires. Zo kunt u uw witte keuken bijvoorbeeld combineren met houten keukenaccessoires. Heeft u daar na een poosje genoeg van? Dan vervangt u de houten accessoires gemakkelijk met bijvoorbeeld neonkleuren. Beschikt u over een donkere keuken, die u niet helemaal wit maar wel wat lichter wil maken? Dan kunt u ook bijvoorbeeld alleen de achterwand of het aanrechtblad verven. Zeker voor een houten aanrechtblad is dat geen enkel probleem.

Grijze keuken

Gaat u voor een grijze keuken? Dan is er keuze uit veel verschillende tinten grijs. Grijs lijkt misschien een sombere kleur, maar als kleur voor uw keuken is dit juist een prachtige keuze. Een grijze keuken straalt warmte en sfeer uit. Bovendien is grijs eenvoudig te combineren met verschillende kleuren, waardoor er een prachtig effect ontstaat. U kunt grijs combineren met bijvoorbeeld zwart of wit. Houdt u wel van opvallende tinten in de keuken? Dan is grijs een goede basiskleur voor bijvoorbeeld een knalgele achterwand of felrode keukenkastjes.

Zwarte keuken

Een zwarte keuken is de nieuwe trend. Deze kleur zien we vooral veel terug in de moderne en industriële stijl. Zwart heeft een chique en stijlvolle uitstraling die u eenvoudig combineert met andere kleuren en natuurtinten. Vindt u een geheel zwarte keuken iets te veel van het goede? Dan kunt u ook bijvoorbeeld alleen de keukenkastjes zwart verven en het aanrechtblad een lichte kleur geven. Zo creëert u een prachtig contrast.

 

Meer mogelijkheden in kleuren

Naast een witte, zwarte of grijze keuken is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Andere prachtige en stijlvolle opties zijn magnolia keukens, antraciete keukens en houten keukens. Deze kleuren keukens passen allemaal prachtig in diverse keukenstijlen en zijn eenvoudig te combineren. Wilt u liever een uniek kleurtje in de keuken? Ga dan voor een felle tint. Wat dacht u bijvoorbeeld van groene keukens, blauwe keukens, rode keukens of bruine keukens? Er ontstaat met zo’n uniek kleurtje gegarandeerd een geheel nieuwe uitstraling in uw keuken. Bent u bang dat u na een tijdje uitgekeken bent op het nieuwe kleurtje? Kies dan voor afwasbare verf voor uw keuken. Zo kunt u de kleur gemakkelijk weer ongedaan maken.

Keuken verven

Als u eenmaal de juiste kleur hebt gekozen, is het belangrijk om ook de juiste verfsoort te kiezen. Als u de keuken gaat verven, bedenk dan eerst van tevoren wat u precies gaat verven. Gaat het om de achterwand, plafond, aanrechtblad of keukenkastjes? En welke verf heeft u dan nodig voor de keuken? Gebruik reinigbare muurverf om de achterwand van uw keuken te verven. Hierdoor kunt u de oppervlakte eenvoudig reinigen. Als u de keukenkastjes gaat schilderen met een totaal andere kleur, is het belangrijk om eerst grondverf te gebruiken. Vervolgens lakt u de gewenste kleur eroverheen.

Keuken kleuren inspiratie

Met een gekleurde keuken creëert u dus direct een nieuwe look. Maar bent u er niet helemaal over uit welke kleur keuken bij u past? Bekijk dan de verschillende keuken kleuren voorbeelden op de website. Of maak een afspraak met een van onze keukenadviseurs. Zij helpen u graag verder. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis magazine en laat u inspireren.

De hele collectie bekijken?

80 pagina's met een compleet overzicht van onze keukens, tips en trends
Terug
Sluiten