Houten keuken: natuurlijk en warm

De houten keuken heeft een knusse en uitnodigende uitstraling dankzij het warme, natuurlijke materiaal. Een keuken met hout laat heel gemakkelijk andere materialen toe. Zo kunt u houten keukenkastjes goed combineren met een betonblad of een werkblad van natuursteen. Het resultaat is een stoere houten keuken die gezien mag worden. Hout kan in vrijwel iedere keukenstijl geïntegreerd worden, zodat u eindeloos kunt combineren. Keukenmaxx levert houten keukens op maat, passend bij uw persoonlijke wensen. Bent u benieuwd of een keuken met houtlook bij u past? Keukenmaxx vertelt u er meer over!

Houtlook of massief houten keuken

U kunt de warme, natuurlijke sfeer op twee manieren in huis halen. Uiteraard kunt u gaan voor een massief houten keuken, waarbij u bijvoorbeeld gebruik maakt van houten keukenkastjes, houten keukenfronten of een houten aanrechtblad. Een massief houten keuken vraagt echter om veel onderhoud. Het natuurlijke materiaal verandert onder invloed van temperatuur, licht, vocht en andere stoffen van look en feel. Dit verandert het aanzicht van de keuken en maakt hem in de loop der jaren eigenlijk alleen maar mooier!

Ook kunt u de uitstraling eenvoudig aanpassen door het hout te schuren en te beitsen, schilderen of oliën bijvoorbeeld. Om het onderhoud te verminderen en toch te genieten van deze kleur en uitstraling, kunt u ook kiezen voor een houtlook keuken. Houtlook keukens zijn meestal gemaakt van kunststof, een materiaal dat een stuk onderhoudsarmer is dan een massief houten keuken. Het grootste voordeel van een houtlook keuken is dat het jarenlang meegaat en zijn prachtige uitstraling behoudt.

Ook is een houtlook keuken relatief goedkoper dan een massief houten keuken. Een keuken met houtlook is dus een betaalbaar alternatief en nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Zo creëert u de nostalgische sfeer van een massief houten keuken, zonder het materiaal hout daadwerkelijk te gebruiken. Keukenmaxx kan u voorzien in zowel massief houten keukens als keukens met houtlook.

Houten keukenkastjes en keukenfronten

Hout kent veel verschillende toepassingen in keukens. Naast een volledige keuken in hout, kunt u ook enkele houten elementen toevoegen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan houten keukenkastjes of houten keukenfronten. Houten keukenkastjes en keukenfronten beslaan een groot oppervlak in de keuken en bepalen daarom voor een belangrijk deel de uitstraling.

Houten keukenkastjes en keukenfronten kunnen goed gecombineerd worden met andere natuurlijke materialen, zoals beton. Combineer bijvoorbeeld de houten keukenkastjes met een betonnen aanrechtblad en ga voor een mooi, natuurlijk geheel. Ook kunt u de houten keukenfronten afwisselen met een rustig en neutraal aanrechtblad.

Wilt u hout op een subtielere manier terug laten komen in uw keuken? Denk er dan eens aan om slechts één gedeelte van uw keukenblok te voorzien van hout. Naast de houten keukenfronten en keukenkastjes kunt u dit materiaal ook mooi verwerken in enkele details, zoals wandplanken, de keukentafel of decoratie-items. 

Houten aanrechtbladen

 

Het materiaal hout is ook erg geliefd in aanrechtbladen. Een massief houten aanrechtblad in de keuken is een opvallend element. Dit warme aanrechtblad zorgt namelijk voor een unieke en warme uitstraling in de ruimte. De houten keukenbladen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en houtsoorten. Daarnaast is ieder houten werkblad anders. Hierdoor vindt u altijd een houten keukenblad dat past bij uw keuken.

Hout is een natuurlijk materiaal en geen enkele boom heeft dezelfde nerven. Omdat elk houtsoort uniek is en zijn eigen structuur en kleur heeft, bent u verzekerd van een authentiek product in uw woning. U dient bij een massief houten werkblad wel met een aantal zaken rekening te houden. Hout is een materiaal dat leeft en door de jaren heen kan veranderen. Onder invloed van zonlicht kan de houtkleur na verloop van tijd lichter worden. Doordat het een natuurlijk en levendig materiaal is, dient het goed onderhouden te worden.

Ook is hout gevoelig voor warmte en vocht. Veeg vloeistoffen daarom altijd direct weg en gebruik onderzetters en snijplanken. Bovendien is het aan te raden het houten keukenblad te voorzien van een beschermende toplaag en circa twee keer per jaar in te wrijven met olie. Zo beleeft u jarenlang plezier aan uw houten aanrechtblad.

Houten keukenstijlen

Hout is op talloze manieren te verwerken in uw keukeninterieur. Zo vormt een moderne keuken met hout een mooie balans tussen minimalisme en levendigheid. Echter wordt hout nog het meest toepast om een landelijke keuken te creëren. In deze warme, nostalgische keuken komt het levendige hout goed tot zijn recht. Voor een pure en stoere uitstraling kunt u ook kiezen voor steigerhouten of sloophouten keukens. Het uiterlijk van het materiaal is bij steigerhouten en sloophouten keukens een stukje robuuster. Een andere manier om voor een robuuste uitstraling te gaan is een combinatie van hout met beton. Betonnen keukens laten zich eveneens uitstekend combineren met houten keukenkastjes en -lades of mooie houten planken aan de wand. Zo behoudt u de warme, natuurlijke uitstraling. Wilt u een houten keuken die perfect aansluit bij uw interieur? Ga dan voor een houten keuken op maat. Bij Keukenmaxx stelt u samen met een keukenadviseur uw droomkeuken samen, alles volledig naar uw wens.

Maak vrijblijvend een afspraak

Bij Keukenmaxx kunt u terecht voor een houten keuken op maat, zodat deze perfect in uw ruimte past en volledig aan uw wensen voldoet. Wilt u meer weten over houten keukens en de mogelijkheden? Maak geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze deskundige adviseurs in een showroom bij u in de buurt. Zij voorzien u van een gedegen advies en helpen u op weg met al uw vragen. Zo weet u na een bezoek aan Keukenmaxx zeker of een houten keuken bij u past.

Alle keukenstijlen  -  Landelijke keukens  -  Betonnen keukens  -  Design keukens  -  Houten keukens  -  Moderne keukens  -  Strakke keukens  -  Hoogglans keukens  -  Greeploze keukens  -  Industriële keukens

Meer keukenstijlen bekijken?

80 pagina's met een compleet overzicht van onze keukens, tips en trends
Terug
Sluiten