Houten keukens - Keukenmaxx

Houten keukens: natuurlijk en warm

Houten keukens hebben een knusse en uitnodigende uitstraling dankzij het warme, natuurlijke materiaal. Een keuken met hout laat heel gemakkelijk andere materialen toe. Zo kunt u houten keukenkastjes goed combineren met een betonblad of een werkblad van natuursteen. Het resultaat is een stoere houten keuken die gezien mag worden. Hout kan in vrijwel iedere keukenstijl geïntegreerd worden, zodat u eindeloos kunt combineren. Keukenmaxx levert houten keukens op maat, passend bij uw persoonlijke wensen. Bent u benieuwd of een keuken met houtlook bij u past? Keukenmaxx vertelt u er meer over!

 

Alle keukenstijlen  -  Landelijke keukens  -  Betonnen keukens  -  Design keukens  -  Houten keukens  -  Moderne keukens  -  Strakke keukens  -  Hoogglans keukens  -  Greeploze keukens  -  Industriële keukens

Houtlook of massief hout

U kunt de warme, natuurlijke sfeer op twee manieren in huis halen. Uiteraard kunt u gaan voor een massief houten keuken, waarbij u bijvoorbeeld gebruik maakt van houten keukenkastjes, houten keukenfronten of een houten aanrechtblad. Bent u geen liefhebber van het materiaal hout, maar wel van de kleur en uitstraling ervan? Dan is een keuken met houtlook een goed alternatief. Zo creëert u de nostalgische sfeer van een houten keuken, zonder het materiaal hout daadwerkelijk te gebruiken. Keukenmaxx kan u voorzien in zowel massief houten keukens als keukens met houtlook.

Houten keukenkastjes en keukendeurtjes

Hout kent veel verschillende toepassingen in keukens. Naast een volledige keuken in hout, kunt u ook subtiele houten elementen toevoegen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan houten keukenkastjes of houten keukenfronten. Dit kan prima in combinatie met andere materialen, zoals beton.

Daarnaast is hout ook geliefd in aanrechtbladen. Een massief houten plank in de keuken kan een opvallend element zijn in uw keuken. U dient hierbij wel met een aantal zaken rekening te houden. Hout is namelijk gevoelig voor warmte en vocht. Veeg vloeistoffen daarom altijd direct weg en gebruik onderzetters en snijplanken. Bovendien is het aan te raden het hout te voorzien van een beschermende toplaag en circa twee keer per jaar in te wrijven met olie. Zo beleeft u jarenlang plezier aan uw houten keuken.

Houten keukenstijlen

Hout is op talloze manieren te verwerken in uw keukeninterieur. Zo vormt een moderne keuken met hout een mooie balans tussen minimalisme en levendigheid. Echter wordt hout nog het meest toepast om een landelijke keuken te creëren. In deze warme, nostalgische keuken komt het levendige hout goed tot zijn recht. Voor een pure en stoere uitstraling kunt u ook kiezen voor steigerhouten of sloophouten keukens. Het uiterlijk van het materiaal is bij steigerhouten en sloophouten keukens een stukje robuuster. Een andere manier om voor een robuuste uitstraling te gaan is een combinatie met beton. Betonnen keukens laten zich eveneens uitstekend combineren met houten keukenkastjes- en lades of mooie houten planken aan de wand. Zo behoudt u de warme, natuurlijke uitstraling.

Meer keukenstijlen bekijken?

80 pagina's met een compleet overzicht van onze keukens, tips en trends
Inspiratie
Terug
Sluiten