Een keukenblad voor elke wens

Een aanrechtblad, oftewel keukenblad, is om te beginnen een functionele toevoeging aan de keuken. Immers bereidt u de maaltijd aan het werkblad in de keuken. Het is daarom fijn dat het aanrecht voldoet aan al uw wensen, zoals dat deze bijvoorbeeld goed tegen hitte kan of krasvast is.

Naast het functionele aspect, zorgt het keukenwerkblad voor een groot gedeelte voor de sfeer en het uiterlijk van uw keuken. Er zijn verschillende soorten keukenbladen, allemaal met hun eigen unieke uitstraling. Op die manier is er voor elke keukenstijl een passend werkblad. Bent u op zoek naar een nieuw keukenblad? Bekijk dan hieronder de verschillende mogelijkheden.
 

Kunststof keukenblad

Een aanrechtblad van kunststof is verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en maten. Daardoor zit er altijd wel een kunststof aanrechtblad bij dat aansluit op uw persoonlijke smaak.

Met een kunststof werkblad kan er bovendien nagenoeg elke andere materiaalsoort worden nagemaakt. Wat dacht u van een keukenblad van kunststof met hout- marmer- of steenlook? Een kunststof werkblad in de keuken is een relatief goedkope optie. Let wel op dat kunststof een kras- en slijtgevoelig materiaal is dat hitte niet goed verdraagt.

Composiet aanrechtblad

Een keukenblad van composiet is een gefabriceerd natuurproduct. Dit wil zeggen dat u met een composiet keukenblad wel geniet van de natuurlijke uitstraling, maar niet van de nadelen van echt natuursteen. Het aanrechtblad van composiet is ontzettend sterk, waardoor de kans op beschadigingen klein is.

Een composiet werkblad is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor u geniet van een blad dat perfect aansluit op uw wensen en keukenstijl. Met een vochtig doekje en zacht schoonmaakmiddel maakt u het composiet werkblad in de keuken eenvoudig schoon.

 

Betonnen aanrechtblad

Op zoek naar een stoere maar stijlvolle uitstraling? Dan is een betonnen keukenblad wellicht de perfecte keuze. Deze bladen zijn hard, hittebestendig, slijtvast en vriendelijk voor de portemonnee. Ze zijn echter wel ontzettend zwaar, vrij vlekgevoelig en kunnen niet goed tegen zuren.

Wanneer u wel het uiterlijk van een betonnen blad wil, maar dan zonder de zojuist genoemde mindere eigenschappen, biedt een betonlook keukenblad uitkomst. Een betonlook aanrechtblad is amper te onderscheiden van een echt betonnen blad. 

 

Houten keukenblad

Een blad dat over een warme uitstraling beschikt en voor veel sfeer zorgt: het houten aanrechtblad heeft het allemaal. Van een houten werkblad zijn er bovendien van geen twee hetzelfde. Er is daarnaast genoeg keuze op het gebied van afwerking en kleur.

Wat dacht u van een hard, eiken werkblad of juist een massief houten werkblad? Een keukenblad van hout vraagt vaak wel wat meer onderhoud. Ze zijn tevens wat vocht- en krasgevoeliger. Hier dient u goed rekening mee te houden om lang van uw houten werkblad te kunnen genieten.

 

Keramiek keukenblad

Keramische keukenbladen hebben een natuurlijke uitstraling en zijn makkelijk met andere kleuren en materialen te combineren. Een keramiek aanrechtblad heeft ook veel functionele voordelen. Zo is een keukenblad van keramiek kras- hitte- en vlekbestendig en relatief onderhoudsvriendelijk.

Een keramiek werkblad is ook goed voor het milieu, omdat deze 100% recyclebaar is. Let bij een keramisch aanrechtblad wel goed op met bijtende stoffen en scherpe voorwerpen om schade te voorkomen.

 

Graniet keukenblad

Met een aanrechtblad van graniet bezorgt u uw keuken een luxe uitstraling. Een graniet werkblad is een echt natuurproduct. Daardoor is uw keukenblad van graniet altijd uniek. Een granito aanrechtblad is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen met elk hun eigen, unieke uitstraling. Gaat u voor een graniet blad met matte of juist glanzende afwerking?

Omdat het granieten aanrechtblad ontzettend sterk is, beschadigt het niet snel en geniet u er jarenlang van. Let, zoals met nagenoeg alle natuurproducten, wel goed op met hete of ijskoude producten.

RVS keukenblad

Een RVS aanrechtblad is verkrijgbaar met een matte of satijnglanzende afwerking. Dit stalen werkblad heeft een stoere, haast fabrieksachtige uitstraling. Door voor een RVS aanrechtblad met eenzelfde spoelbak te kiezen, bent u verzekerd van een mooie én hygiënische eenheid die snel en makkelijk schoon te maken zijn. Een aanrechtblad van RVS zien we niet voor niets vaak terug in de professionele horecakeukens. Let wel altijd op de krasgevoeligheid van het RVS werkblad.

Glazen keukenblad

Een glazen aanrechtblad creëert direct een chique uitstraling in uw keuken. Het glas glanst namelijk mooi en hierdoor krijgt het een exclusieve uitstraling. Het is een keukenblad dat zeer prettig is om op te werken en komt vaak voor in moderne of design keukens. Graag vertellen wij u meer over alle kenmerken van een glazen werkblad.

Dekton keukenblad

Een dekton aanrechtblad is een relatief nieuw, stijlvol keukenblad. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, maar het dekton werkblad wordt industrieel in elkaar gezet. Daardoor is het blad van dekton onder andere kleur- buig-, stoot-, en drukvast, nagenoeg onderhoudsvrij en kan het goed tegen hitte en vuur.

Marmer keukenblad

Gaat u voor een chique, marmer aanrechtblad? Dan steelt deze ongetwijfeld de show in uw keuken. Omdat het een natuurproduct is, heeft elk keukenblad van marmer een unieke kleur en structuur. Een marmer werkblad is vrij poreus, waardoor het wat vlek- en krasgevoeliger is. Wilt u wel de lusten, maar niet de lasten van een echt natuurproduct? Overweeg dan een marmerlook keukenblad. Met een keukenblad met marmerlook heeft u wel de luxe uitstraling, maar dan gemaakt van een minder poreus materiaal.

Aanrechtbladen in verschillende kleuren

Zwart keukenblad

Een aanrechtblad is verkrijgbaar in nagenoeg elke kleur. Een van de meest populaire keuzes op dit moment is het aanrechtblad in het zwart. Een zwart werkblad zorgt namelijk voor een stoere en tegelijkertijd chique uitstraling. U kunt kiezen voor een compleet zwarte keuken of alleen het keukenblad in zwart uit te voeren en dit mooi laten contrasteren met andere kleuren en materialen. Een donker aanrechtblad trekt in elk geval direct de aandacht naar zich toe. 

Wit keukenblad

Een licht keukenblad blijft populair, met name de witte variant. Met een wit aanrechtblad creëert u een open uitstraling. Een keukenblad in wit laat de ruimte bovendien optisch groter lijken. Het fijne van een licht aanrechtblad is dat deze bij vele stijlen goed aansluiten en makkelijk combineren met andere materialen en kleuren.

Grijs keukenblad

Met een aanrechtblad in het grijs gaat u voor de gulden middenweg: niet uitgesproken licht of donker. Het voordeel van een grijs aanrechtblad is dat deze goed combineert met andere kleuren en verkrijgbaar is in verschillende tinten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een subtiel lichtgrijs of antractiet keukenblad?

Afmetingen keukenblad 

Wanneer u besluit om een nieuw keukenblad aan te schaffen, dient u ook de gewenste afmetingen te bepalen. U kijkt hierbij naar de diepte van het keukenblad, de lengte van het keukenblad en de hoogte van het keukenblad.

Zowel de diepte van het aanrechtblad als de hoogte van het aanrecht heeft invloed op hoe ergonomisch u aan het werk bent in de keuken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u teveel door uw rug moet gaan om bij het blad te kunnen

Rand keukenblad

Voor de finishing touch zorgt u ook voor een passende plint bij het keukenblad. Hierdoor houdt het blad niet ineens op, maar vloeit deze subtiel over in de muur. Voor een mooi geheel is het belangrijk de rand van het keukenblad mooi af te werken. De meest voorkomende variant is het keukenblad met opstaande rand.

Er zijn echter nog veel meer keuzes voor een mooie rand van het aanrechtblad: gekapt, rond of recht bijvoorbeeld. Voor welke keukenblad rand u gaat is afhankelijk van de keukenstijl en uw persoonlijke smaak. In een moderne stijl is een strakke, rechte plint passend, terwijl bij een landelijke keukenstijl een ronde, sierlijke plint beter tot zijn recht komt.

Aanrechtblad kopen

Bent u van plan een werkblad te kopen? Bij Keukenmaxx helpen we u om eenvoudig en snel het keukenblad te bestellen dat aan al uw wensen en eisen voldoet. Of u u op zoek bent naar een keukenblad dat goedkoop is of dat er een wat duurder prijskaartje aan mag hangen. Bent u benieuwd naar de kosten van een keukenblad? Maak dan alvast een realistische berekening met onze budgetplanner.

Maak een afspraak

Bent u er nog niet zeker van wat het ideale keukenblad voor uw keuken is of bent u benieuwd naar ons uitgebreide aanbod aanrechtbladen? Wij adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en zij beantwoorden met plezier al uw vragen en laten u graag alle mogelijkheden zien.

Terug
Sluiten