Keukenbladen: wat is het ideale keukenblad voor uw keuken?

Your Life, Your Style, Your Kitchen

Wanneer u op zoek bent naar een mooi keukenblad kan het aanbod nogal overweldigend zijn. Er zijn tegenwoordig aanrechtbladen van verschillende materialen die ook nog eens in allerlei diktes en vormen kunnen worden opgeleverd. Keukenmaxx zet voor u de verschillende materialen op een rijtje en geeft tips over waar u op moet letten bij de aanschaf van een keukenblad.
 

composiet

Composieten keukenbladen

Een composieten aanrechtblad heeft een natuurlijke, luxueuze uitstraling en is zeer sterk.
Dit maakt dit type werkblad erg populair. Lees hier meer over dit materiaal!

Kunststof keukenblad

Kunststof keukenbladen

Een kunststof keukenblad is in allerlei varianten verkrijgbaar en biedt bovendien een flink aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Wilt u meer weten over dit materiaal? Lees dan verder!

Houten keukenbladen

Houten keukenbladen

Of u nu van een landelijke of een moderne keukenstijl houdt, een houten aanrechtblad is mooi te combineren met allerlei stijlen. Overweegt u een houten keukenblad in uw keuken? Lees dan verder!

Betonnen keukenbladen

Betonnen keukenbladen

Een betonnen aanrechtblad geeft uw keuken een stoere en robuuste uitstraling. Het keukenblad versterkt het karakter van een industriële keuken, maar blijft door zijn kleur en vormgeving toch stijlvol.

graniet

Granieten keukenbladen

Een granieten aanrechtblad is een product dat 100% natuurlijk is, waardoor u altijd bent verzekerd van een uniek en bijzonder blad met een exclusieve uitstraling.

Keramieken keukenbladen

Een keramieken keukenblad heeft een strak en stijlvol uiterlijk. Keramiek is een uniek, duurzaam materiaal dat beschikt over een zeer chique en elegante uitstraling.

Glazen keukenbladen

Glazen keukenbladen

Een glazen keukenblad creëert direct een chique en luxe uitstraling in uw keuken.

Lees hier alles over dit exclusieve keukenblad.

RVS keukenblad

RVS keukenbladen

Een RVS keukenblad geeft uw keuken een stoere en industriële uitstraling. Ook is het een zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Bent u benieuwd naar rvs aanrechtbladen? Lees dan verder!

 

De keuze voor een keukenblad

Een keukenblad is eigenlijk het belangrijkste en meest zichtbare onderdeel van uw keuken. Het aanrechtblad bepaalt dan ook voor een groot gedeelte de uitstraling en sfeer van de keuken. Bij de aanschaf van een nieuw keukenblad is het dan ook belangrijk om goed na te denken over de eisen die u aan het keukenwerkblad stelt. Hierbij dient u rekening te houden met praktische zaken, zoals hoeveel waarde u hecht aan bijvoorbeeld hittebestendigheid, hygiëne en onderhoud. Daarnaast moet u ook goed nadenken over de stijl van uw aanrechtblad. Dit moet bijvoorbeeld goed passen bij de rest van uw keukeninterieur. Hieronder vertellen we u meer over de verschillende stijlen en materialen van keukenbladen, zodat u een weloverwogen besluit nemen wanneer u een nieuw keukenblad gaat kopen.

De diepte van uw keukenblad

De ideale diepte van uw keukenblad is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste moet u kijken naar de grootte van uw keuken in het algemeen. Heeft u een compacte keuken? Dan is het slim om voor de gangbare diepte van een keukenblad te kiezen. Heeft u graag wat extra werk- of opbergruimte? Dan is een grotere diepte aan te raden. De standaarddiepte van een keukenblad is 60 centimeter. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een aanrechtblad met een diepte van 70 of 80 centimeter. Ergonomisch gezien is het ook verstandig om de diepte van uw keukenblad af te laten hangen van de hoogte van uw keukenwerkblad. 

De hoogte van uw keukenblad

De hoogte van uw keukenblad is wederom afhankelijk van de grootte van uw keuken. Daarnaast hangt de ideale hoogte van uw nieuwe keukenblad ook samen met uw eigen lengte. Bent u tussen de 155 en 165 centimeter lang? Dan is 90 centimeter de ideale hoogte om te koken. Voor mensen met een lengte tussen de 165 en 175 centimeter is dit 95 centimeter. Bent u tussen de 175 en 185 centimeter, raden we aan om voor een keukenbladhoogte te gaan van 100 centimeter. Bent u groter dan 185 centimeter? Dan is het ergonomisch verantwoord om voor een hoogte te kiezen van 105 centimeter. Met het afwassen staat u verder voorover gebogen. Daarom zou een ideaal keukenblad eigenlijk twee verschillende hoogtes moeten hebben. Voor de ideale hoogte tijdens het afwassen, telt u bij elke hiervoor beschreven keukenhoogte tien centimeter op.
 

Kom langs in een van onze winkels

Kunt u nog wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van uw ideale keukenblad? Kom dan langs in een van onze keukenwinkels. Onze adviseurs beantwoorden met plezier al uw vragen en nemen u graag mee langs de verschillende mogelijkheden. 

Terug
Sluiten