De stoere look van betonnen keukens

Stel uw betonnen keuken geheel naar wens samen bij Keukenmaxx!

Betonnen keukens kenmerken zich door een ruwe en robuuste uitstraling. Deze keukens worden niet voor niets omschreven als stoere keukens. Een betonnen aanrechtblad is vaak hét middelpunt in deze keukenstijl, maar beton of een betonlook is ook toe te passen op de keukenkastjes, achterwand of vloer. Door een betonnen of betonlook keuken te combineren met hout, creëert u een warme en sfeervolle look. Bent u op zoek naar een gewaagde, maar sfeervolle keuken? Keukenmaxx vertelt u alles over de mogelijkheden van betonnen keukens!

Betonnen aanrechtbladen en achterwanden

Met een betonnen of betonlook aanrechtblad haalt u direct die stoere uitstraling naar uw keuken. Naast het aanrechtblad kunt u ook kiezen voor een betonlook achterwand in de keuken. Dit voorziet uw keuken van een robuust uiterlijk en combineert bovendien erg goed met diverse keukeninterieuren.

Door een andere kleur voor de rest van uw keuken te kiezen, springt het betonnen blad direct in het oog. Met zwarte of witte keukenkastjes creëert u een extra sterk contrast. Ook houten keukenfronten laten het beton goed tot zijn recht komen.

 

Beton of betonlook

Naast een werkblad van echt beton kunt u ook kiezen voor een aanrechtblad van kunststof met een betonlook. Dat is vaak voordeliger, zeer onderhoudsvriendelijk en u zorgt toch voor de gewenste robuuste en stoere sfeer in uw keuken. Ditzelfde geldt voor een keuken achterwand met betonlook.

Een blad van natuurlijk beton, ook wel beton ciré genoemd, is uniek en voorzien van die typische, rauwe structuur. Dit komt omdat dit materiaal gewreven en gewaxt wordt, zodat het blad goed is afgestemd op alle werkzaamheden in de keuken.

Natuurlijk beton wordt gedurende de tijd verstrijkt wel rauwer. Dit komt door intensief gebruik. Bent u hier geen fan van, maar wilt u wel graag de uitstraling van beton in uw keuken? Ga dan voor een betonlook keuken in de vorm van een keukenblad of achterwand. Deze is een stuk onderhoudsvriendelijker. 

Combineer beton met hout

Beton in de keuken combineert bijzonder goed met hout. Dit natuurlijke materiaal brengt levendigheid in de keuken en zorgt voor een warme, nostalgische sfeer. In combinatie met het stoere, robuuste beton creëert u een unieke uitstraling. Met een keuken van hout en beton zijn de mogelijkheden eindeloos. Vaak wordt een houten keuken met een betonnen blad gecombineerd.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor keukenkastfronten met een betonlook, aangevuld met een houten werkblad, keukenkast of wandplanken. Hoe dan ook is een keuken met hout en beton altijd een geslaagde combinatie.

Bestel ons gratis magazine

Houdt u wel van een stoere keuken met een robuuste uitstraling? Bestel dan eens ons gratis keukenmagazine. Hierin ziet u verschillende voorbeelden van betonnen keukens en doet u eenvoudig inspiratie op.

Terug
Sluiten