Betonnen keukens: stoer en robuust – Keukenmaxx

De stoere look van betonnen keukens

Een betonnen keuken als stoere blikvanger

Een betonnen keuken kenmerkt zich door een stoere, robuuste en industriële uitstraling. De keuken met betonlook is daarom een stijlvolle blikvanger op zich. Een betonnen aanrechtblad is vaak het middelpunt in deze keukenstijl. Anderzijds is beton ook heel goed toe te passen op de keukenkastjes, achterwand of vloer. De tijdloze, grijze tint laat zich eenvoudig combineren met vrijwel alle kleuren en materialen. Prachtig combinaties zijn bijvoorbeeld beton met hoogglans wit, mat zwart of hout. Bent u op zoek naar een gewaagde en tegelijkertijd sfeervolle keuken? Keukenmaxx vertelt u alles over de mogelijkheden van betonnen keukens.

Betonnen keukenblad: een stijlvolle basis

Met een betonnen aanrechtblad haalt u direct een stoere uitstraling naar uw keuken. Door een andere kleur voor de keukenkastjes te kiezen, laat u het betonnen keukenblad er extra uitspringen. Een witte keuken met betonblad is bijvoorbeeld een populaire optie. Daarnaast zorgt de combinatie van zwart en beton voor een zeer exclusief uiterlijk. In beide gevallen geldt dat u een stijlvol contrast creëert. Voegt u graag wat meer sfeer toe aan uw keuken? Kies dan voor een combinatie van warme, houten fronten met een stoer, betonnen keukenblad.

Tot slot kunt u ook uitpakken met een volledige betonlook keuken. In dit geval zijn zowel het werkblad als de keukenkastjes uitgevoerd in de stoere, grijze tint. Het geheel straalt dan rust, eenvoud en minimalisme uit; de perfecte basis voor een moderne keuken. Het werkblad kan gemaakt zijn van echt beton, maar ook van kunststof met een betonlook. De kunststof variant is voordeliger, zeer onderhoudsvriendelijk en biedt toch de gewenste, robuuste sfeer in uw keuken.

Kies voor beton ciré of een betonlook keuken

Als uw oog is gevallen op een betonnen keuken is het goed om meer te weten over de kenmerken van het materiaal. Beton is een natuurproduct en alleen daarom al ontzettend mooi en luxe om te zien. Natuurlijk beton noemen we ook wel beton ciré, een gewreven betonsoort. De bijzondere structuur ontstaat door de schuring en wrijving tijdens het verwerkingsproces.

Een beton ciré keuken heeft een pure, zachte uitstraling die naar verloop van tijd ruwer zal worden. Dit geldt met name voor een beton ciré keukenblad als gevolg van het intensieve gebruik. De ruwe, robuuste uitstraling is wat natuurlijk beton onderscheidt van de betonlook.

Houdt u van de stoere en stijlvolle uitstraling van beton, maar zoekt u een voordeliger en onderhoudsvriendelijker alternatief? Dan is een keuken in betonlook de perfecte keuze voor u.

Beton met hout

Een betonlook keuken laat zich uitstekend combineren met hout. Dit natuurlijke materiaal brengt levendigheid in de keuken en zorgt voor een warme, nostalgische sfeer. In combinatie met het koele, stoere beton creëert u een perfecte balans. Een combinatie die we heel vaak zien is de houten keuken met een betonnen keukenblad. Denk bijvoorbeeld aan een stijlvol, houten kookeiland dat is omlijst met een extra dik, betonlook werkblad.

Anderzijds kunt u ook kiezen voor keukenkasten met een betonlook, aangevuld door een houten werkblad, barblad, hoge kasten of wandplanken. In welke verhouding u deze stijlvolle materialen ook combineert, ze gaan altijd schitterend met elkaar samen.

Gratis keukenmagazine

Lijkt een betonnen of betonlook keuken u wel wat en wilt u meer inspiratie opdoen? Vraag dan geheel gratis ons keukenmagazine aan. Hierin leest u meer over keuken met beton, maar ook over andere keukenstijlen.

Inspiratie
Terug
Sluiten