De stoere look van betonnen keukens - Keukenmaxx

De stoere look van betonnen keukens

Stel uw favoriete betonnen keuken samen bij Keukenmaxx!

Betonnen keukens kenmerken zich door een ruwe en robuuste uitstraling. Deze keukens zorgen dan ook direct voor een stoere uitstraling in huis. Een betonnen aanrechtblad is vaak hét middelpunt in deze keukenstijl, maar beton of een betonlook is ook toe te passen op de keukenkastjes, achterwand of vloer. Door een keuken van beton te combineren met hout, creëert u een warme en sfeervolle look. Bent u op zoek naar een gewaagde, maar sfeervolle keuken? Keukenmaxx vertelt u alles over de mogelijkheden van betonnen keukens!

 

Alle keukenstijlen  -  Landelijke keukens  -  Betonnen keukens  -  Design keukens  -  Houten keukens  -  Moderne keukens  -  Strakke keukens  -  Hoogglans keukens  -  Greeploze keukens  -  Industriële keukens

Betonnen aanrechtbladen

Met een betonnen aanrechtblad haalt u direct die stoere uitstraling naar uw keuken. Door een andere kleur voor de rest van uw keuken te kiezen, laat u het betonnen keukenblad uit het geheel springen. Met zwarte of witte keukenkastjes creëert u bijvoorbeeld een extra sterk contrast. Ook houten keukenfronten laat het beton goed tot zijn recht komen. Naast een werkblad van écht beton kunt u ook kiezen voor een aanrechtblad van kunststof met een betonlook. Dat is vaak voordeliger, zeer onderhoudsvriendelijk en u haalt toch de gewenste robuuste sfeer in uw keuken.

Combineer beton met hout

Een betonnen keuken laat zich uitstekend combineren met hout. Dit natuurlijke materiaal brengt levendigheid in de keuken en zorgt voor een warme, nostalgische sfeer. In combinatie met het stoere, robuuste beton creëert u een perfecte balans. In de meeste gevallen wordt een houten keuken met een betonnen blad gecombineerd. Daarnaast kunt u ook kiezen voor keukenkastfronten met een betonlook, aangevuld door een houten werkblad, keukenkast of wandplanken. Hoe dan ook is een keuken met hout en beton altijd een geslaagde combinatie.   

Van beton ciré naar betonlook

Als uw oog is gevallen op een betonnen keuken, is het goed om meer te weten over de kenmerken van het materiaal. Beton is een natuurproduct en alleen daarom al ontzettend mooi en luxe om te zien. Natuurlijk beton noemen we ook wel beton ciré, een gewreven en gewaxt beton. De bijzondere structuur ontstaat door de schuring en wrijving tijdens het verwerken. Een beton ciré keuken heeft een pure uitstraling, die naar verloop van tijd rauwer zal worden. Dit geldt met name voor een beton ciré keukenblad, doordat het intensief gebruikt wordt. Houdt u wel van de uitstraling van beton, maar is beton ciré niets voor u? Overweeg dan een keuken met betonlook. Deze is gemaakt van kunststof en onderhoudsvriendelijker dan het natuurproduct.

Meer keukenstijlen bekijken?

80 pagina's met een compleet overzicht van onze keukens, tips en trends
Inspiratie
Terug
Sluiten