Landelijke keukens: haal de landelijke stijl in huis – Keukenmaxx

Landelijke keukens

Stel uw favoriete landelijke keuken samen bij Keukenmaxx!

Een landelijke keuken is de trend van het moment. Zo haalt u de bourgondische sfeer van het plattenland in huis! Mooie houten meubels, zoals een eettafel en goed gevulde planken met potten vol pasta en specerijen. De landelijke keuken is er in twee stijlen: modern of klassiek. Bekijk hieronder onze gehele landelijke collectie en lees meer over de landelijke stijlen van Keukenmaxx.

 

Alle keukenstijlen  -  Landelijke keukens  -  Betonnen keukens  -  Design keukens  -  Houten keukens  -  Moderne keukens  -  Strakke keukens  -  Hoogglans keukens  -  Greeploze keukens  -  Industriële keukens

Klassiek landelijke keuken

Een klassieke landelijke keuken typeert zich door een aantal kenmerken. Allereerst is de keukenindeling vaak ruim en groots opgezet, wat de keuken vormt tot een echte woonkeuken waar iedereen gezellig samen komt. De houttinten en warme kleuren zorgen voor een knusse, huiselijke sfeer. De stijl zit hem ook in kleinere elementen zoals een klassieke landelijke kraan of stoere landelijke handgrepen.

Modern landelijke keuken

Een modern landelijke keuken combineert natuurlijke materialen met strakke elementen. Zo gaan houten keukenkastjes mooi samen met brede, roestvrijstalen handgrepen. Of denk aan een lichtkleurig kunststof werkblad met vierkante spoelbak en een moderne inductiekookplaat. Naast de strakke look en feel kunt u bij een modern landelijke keuken ook denken aan wat luxere keukenapparatuur dan u wellicht in een klassieke landelijke keuken kiest. De klassieke en moderne landelijke stijlen zijn uiteraard goed te combineren tot de keuken waar u naar op zoekt bent. Wilt u een modern landelijke keuken? Kijk dan eens naar onze New Classixx keukens.

Landelijke kleuren en materiaalgebruik

Materiaal en kleurkeuze bepaalt voor een groot deel de sfeer in uw keuken. Naast de logische keuze voor hout is ook natuursteen een materiaal dat vaak terugkomt, bijvoorbeeld een granieten of composieten werkblad. Toch hoeft een houtkleur niet perse terug te komen in de kastdeurtjes voor een landelijke stijl. Wanneer u kiest voor een zwarte landelijke keuken krijgt de keuken meteen een heel andere en stoerdere uitstraling. Terwijl de keuze voor bijvoorbeeld een witte keuken een lichte en frisse uitstraling geeft.

Hout(kleur) kan vervolgens prima in de accessoires of het werkblad terugkomen om het nog steeds landelijk te laten voelen. Of denk aan goed gevulde wandplanken met potten pasta en specerijen. Ook kookgerei, zoals pannen en pollepels, wordt vaak aan de wand van de keuken opgehangen wat zorgt voor de ultieme bourgondische sfeer.

Meer keukenstijlen bekijken?

80 pagina's met een compleet overzicht van onze keukens, tips en trends
Inspiratie
Terug
Sluiten