Landelijke keukens

Stel uw favoriete landelijke keuken samen bij Keukenmaxx!

Een landelijke keuken is de trend van het moment. Zo haalt u de bourgondische sfeer van het platteland in huis! Mooie houten meubels, zoals een eettafel en goed gevulde planken met potten vol pasta en specerijen. De landelijke keuken is er in twee stijlen: modern of klassiek. Bekijk hieronder alle keukens in een landelijke stijl en lees meer over deze stijl bij Keukenmaxx.

 

Alle keukenstijlen  -  Landelijke keukens  -  Betonnen keukens  -  Design keukens  -  Houten keukens  -  Moderne keukens  -  Strakke keukens  -  Hoogglans keukens  -  Greeploze keukens  -  Industriële keukens

Klassiek landelijke keuken

Een klassiek landelijke keuken typeert zich door een aantal kenmerken. Allereerst is de keukenindeling vaak ruim en groots opgezet, wat de keuken vormt tot een echte woonkeuken waar iedereen gezellig samen komt. Daarnaast kenmerkt de klassiek landelijke keuken zich door natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen. Deze materialen zorgen voor een knusse, huiselijke sfeer. Ook kunt u kiezen voor warme tinten op de achterwanden of in de kleine details. De klassiek landelijke stijl zit hem namelijk ook in kleinere elementen zoals een klassieke landelijke kraan of stoere landelijke handgrepen. Een typische klassiek landelijke kraan is bijvoorbeeld een kraan met een sierlijke, chromen kruiskop bediening en witte grepen. Ook kunt u kiezen voor kruiskop handgrepen op de kastjes voor een stijlvol geheel. Kortom, gaat u voor een klassieke landelijke keuken in uw woning? Kies dan vooral voor warme tinten, sierlijke afwerkingen en prachtige, klassieke details en ornamenten. 

Keuken Victoria Luxury van Keukenmaxx is een prachtig voorbeeld van een klassiek landelijke keuken. Deze landelijke keuken in wit is voorzien van houten keukenkastjes met ornamenten en knoppen.

Modern landelijke keuken

Een landelijke keuken heeft vaak een authentieke en ouderwetse uitstraling. Echter hoeft deze keuken helemaal niet ouderwets te zijn. De landelijke keukenstijl wordt tegenwoordig vaak gemoderniseerd. Een modern landelijke keuken combineert de natuurlijke materialen uit de landelijke keuken met strakke, moderne elementen. Zo gaan houten keukenkastjes mooi samen met brede, roestvrijstalen handgrepen. Of denk aan een lichtkleurig kunststof werkblad met vierkante spoelbak en een moderne inductiekookplaat. Naast de strakke look en feel kunt u bij een landelijk moderne keuken ook denken aan wat luxere keukenapparatuur dan u wellicht in een klassieke landelijke keuken kiest. De klassieke en moderne landelijke stijlen zijn uiteraard goed te combineren tot de keuken waar u naar op zoekt bent. 

Wilt u een keuken in landelijk modern? De New Classixx keukens van Keukenmaxx zijn prachtige voorbeelden van moderne, landelijke keukens. Neem bijvoorbeeld keuken Modern Rural. Deze keuken is voorzien van witte, houten keukenkastjes met ornamenten en handgrepen, wat de landelijke uitstraling versterkt. Deze landelijke keuken wordt gecombineerd met een strak betonnen aanrechtblad en modern apparatuur en is voorzien van een geïntegreerde nis in het kookeiland. 

Keukens in landelijke stijl

Materialen en kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer in uw keuken. Naast de logische keuze voor een houten keuken is ook natuursteen een materiaal dat vaak terugkomt in de landelijke keukenstijl. Voorbeelden van natuurstenen keukenbladen zijn bijvoorbeeld granieten en composieten werkbladen. Toch hoeft een houtkleur niet perse terug te komen in de kastdeurtjes voor een landelijke stijl. Hout(kleur) kan namelijk prima in de accessoires of het werkblad terugkomen om de ruimte nog steeds landelijk te laten voelen. Of denk aan goed gevulde wandplanken met potten pasta en specerijen. Ook kookgerei, zoals pannen en pollepels, wordt vaak aan de wand van de keuken opgehangen wat zorgt voor de ultieme bourgondische sfeer.

Een witte, landelijke keuken is het meest gebruikelijk en zorgt voor een lichte en frisse uitstraling. Wanneer u kiest voor een zwarte landelijke keuken krijgt de keuken meteen een heel andere en stoerdere uitstraling. Keuken Natural Tasteful is een voorbeeld van een zwarte landelijke keuken. Deze keuken is voorzien van moderne, zwarte keukenkasten, maar krijgt dankzij de combinatie met hout een landelijke finishing touch. Ook grijze landelijke keukens en taupe landelijke keukens behoren tot de mogelijkheden bij Keukenmaxx.

Landelijke keukens showroom

Bij Keukenmaxx kunt u terecht voor een landelijke keuken op maat, zodat deze perfect in uw ruimte past en volledig aan uw wensen voldoet. Wilt u meer weten over de keuken in landelijke stijl en de mogelijkheden in het echt bekijken? Maak geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze deskundige adviseurs in een showroom bij u in de buurt. Zij voorzien u van een uitgebreid advies en helpen u op weg met al uw vragen. Zo weet u na een bezoek aan Keukenmaxx zeker of een landelijke keuken bij u past.

Meer keukenstijlen bekijken?

80 pagina's met een compleet overzicht van onze keukens, tips en trends
Terug
Sluiten