Quooker: de enige echte kokend waterkraan

In één op de vijf keukens wordt hij inmiddels geplaatst: de Quooker. Een kraan die direct kokend water levert. Handig om bijvoorbeeld thee te zetten, aardappelen te koken of couscous te bereiden. Bij Keukenmaxx vindt u verschillende soorten Quookers: kokend waterkranen met bijpassende mengkranen en kranen voor warm, koud én kokend water.

Meer weten over de kokend waterkranen van Quooker?

Er is veel te vertellen over de kokend waterkranen van Quooker. Bij Keukenmaxx hebben wij alle informatie over Quooker verzameld in een handige brochure.

Energie en water besparen met de Quooker

Wie denkt dat een Quooker veel energie verbruikt heeft het mis. Quooker-kranen zijn voorzien van een speciale hoogvacuümisolatie die ervoor zorgt dat er constant heet water klaarstaat bij een stand-by-verbruik van maar 5 cent per dag. Bovendien tapt u altijd precies die hoeveelheid heet water die u nodig heeft. Wanneer u kiest voor een Combi-reservoir dat ook warm water voor de mengkraan levert, bespaart u nog meer. Met dit reservoir is er geen verspilling van water en energie door een lange warmwaterleiding naar de keuken.

Quooker en veiligheid

Een ander vooroordeel over de Quooker is dat de kraan onveilig zou zijn. Niets is minder waar. De Quooker heeft een kindveilige bedieningsknop en een dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt. De waterstraal is uiteraard heet, maar omdat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden. Met de Quooker kunt u veilig én gemakkelijk heet water tappen.

Quooker assortiment

Quookers bestaan uit een kraan op het aanrecht en een reservoir in het kastje eronder. Er zijn acht verschillende kranen mogelijk. Alle kranen kunnen worden uitgevoerd in drie finishes.

Quooker Fusion

Het nieuwste model Quooker is de Fusion, waarbij u beschikt over één kraan voor warm, koud én kokend water. De Fusion-kraan heeft een extra kindveilige (dubbel)druk-draai bedieningsknop die oplicht bij aanraking. De kraan is verkrijgbaar in een ronde en een hoekige variant.

Quooker Nordic Twintaps

De overige Quooker-modellen combineren een kokend-water-kraan met een bijpassende mengkraan. U kunt kiezen voor de Nordic Twintaps, een kokend-water-kraan en mengkraan, uitgevoerd in hetzelfde design. Ook dit model is verkrijgbaar in een ronde en een hoekige variant. Voor wie al een mengkraan heeft of voorkeur heeft voor een andere mengkraan, zijn de kokend waterkranen uit de Nordic Twintap-serie zijn ook los verkrijgbaar.

Basic, klassieke, design en moderne Quookers

Wilt u een ander model kokend waterkraan? Ook dat is mogelijk. In de brede collectie van Quooker vindt u bij iedere mengkraan een bijpassende kokend waterkraan. Er zijn basic, klassieke, design en moderne kokend waterkranen. Al deze kranen zijn voorzien van een kindveilige druk-draai bedieningsknop, 360 graden draaibaar, geïsoleerd én in hoogte verstelbaar.

Quooker reservoirs

Naast verschillende soorten kranen zijn er ook drie soorten reservoirs. De PRO3-VAQ voor direct kokend water, COMBI voor direct kokend én warm water en de COMBI+ voor direct kokend en onbeperkt warm water.

Quooker accessoires

Tot slot ontwikkelde Quooker een aantal accessoires om uw Quooker-opstelling compleet te maken. Denk hierbij aan zeeppompen in hetzelfde Nordic design als de kranen en ophangbeugels voor de verschillende reservoirs.

Het beste advies over Quooker kokend waterkranen

Keukenmaxx is al jarenlang leverancier van de kokend waterkranen van Quooker. Onze ervaren adviseurs kunnen u er dan ook alles over vertellen. Heeft u vragen, wilt u zien wat er allemaal mogelijk is of wilt u de kranen gewoon eens in het echt bekijken? Breng dan een bezoek aan de showroom van Keukenmaxx.

Terug
Sluiten