Direct naar content

Binnenkijken bij Dominic en Ying Ying

Een huis compleet van boven tot onder (ver)bouwen en opnieuw inrichten naar eigen smaak en lifestyle... dat deden bouwkundigen Dominic en Ying Ying. Samen kochten ze een vrijstaande woning in Purmerend en trokken ze ruim een halfjaar uit voor de verbouwing, met speciale aandacht voor de eilandkeuken die de woonkamer met het eetgedeelte verbindt. Inmiddels wonen ze - samen met hun zonen Kay en Kyle - met veel plezier in hun nieuwe huis.

Een echte samenwerking

Als bouwkundigen wisten Dominic en Ying Ying precies wat ze wilden: met een eigen ontwerp stapten ze de showroom in Hoofddorp binnen. Keukenmaxx stelde zich op als kritische sparringspartner, want ondanks het kant-en-klare ontwerp waren er nog een aantal efficiënte oplossingen te bedenken, zoals de ondiepe wandkasten om diepte in de keuken aan te brengen. Zo vormden de wensen van het gezin en de creatieve oplossingen van Keukenmaxx een compromis voor de ideale keuken.

Thuiskomen in landelijk chique

Warme tinten in combinatie met de sfeer van hout: Dominic en Ying Ying vonden de ideale balans tussen chique en landelijk. De donkere en warme tinten in het interieur brengen deze twee stijlen samen, ook in de keuken. De compacte keuken met schiereiland heeft robuuste, houten panelen die zwart zijn afgelakt. Om hier warmte aan toe te voegen, kozen ze voor een metallic achterwand en licht onder het composieten werkblad, waardoor deze lijkt te zweven. En dankzij de ingebouwde spotjes in de bovenste kasten is er ook genoeg licht tijdens het koken.

Koken met luxe apparatuur

De keuken moest – ondanks het schiereiland – compact blijven om nog genoeg ruimte over te houden voor het woongedeelte. Alleen een wijnklimaatkast was wel een grote wens van Dominic en Ying Ying, en die paste niet helemaal in het keukenplan. Dit losten ze creatief op door de wijnkast in de muur in te bouwen, tussen het keukengedeelte en het eetgedeelte. Op deze manier is de kast zowel bereikbaar vanuit de keuken voor een glas wijn tijdens het koken als vanaf de eettafel. Daarnaast kozen ze voor een inbouw koffiemachine en combi-oven van Miele en is een moderne Miele inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging in het werkblad gelegd voor een naadloze uitstraling. Ook mocht een Quooker niet ontbreken voor de vele koppen thee die dagelijks worden gezet.

Bij Keukenmaxx sluiten onze keukens aan op jouw lifestyle en creëren onze designers keukens met stijl. Benieuwd hoe we dat doen? Vraag gratis ons lifestyle keukenmagazine aan met 80 pagina’s aan inspiratie.

Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van onze acties, aanbiedingen, keukentrends en ervaringen van klanten?