Dekton keukenblad

Een Dekton keukenblad is een innovatief en industrieel product wat gemaakt is van natuurlijke basisstoffen. De ongekend hoge dichtheid en hardheid maakt dit materiaal uitermate geschikt voor de toepassing als aanrechtblad. Een Dekton aanrechtblad zorgt voor bijzondere structuren en kleuren in de keuken waardoor u versteld zal staan.

Voor- en nadelen van een dekton keukenblad 

De voordelen van een Dekton keukenblad zijn onder andere dat het nieuwe materiaal zeer hard, ultra-compact en niet poreus is. Dekton heeft een zeer hoge krasbestendigheid, desondanks is het raadzaam om altijd een snijplank te gebruiken.

Op deze manier kunt u nog een lange tijd genieten van uw Dekton keukenblad.  Dekton is ook zeer goed bestendig tegen UV-straling van de zon, het werkblad zal niet snel verkleuren, zelfs niet na enkele jaren.

Daarnaast zou een hete pan in theorie op het werkblad geplaatst kunnen worden door de zeer hoge hitte-en vuurbestendigheid. Echter raden wij aan om altijd een bescherming onder de pan de plaatsen. Misschien wel het grootste pluspunt: een aanrechtblad van Dekton heeft een lange levensduur. 

Een Dekton keukenblad heeft echter weinig nadelen, maar ook deze zijn belangrijk om mee te nemen in uw overweging. Doordat het een innovatief product is, komt de prijs ook wat hoger te liggen dan die van andere materialen. Daartegenover staat een onderhoudsvrij product waar u voor langere tijd plezier van kan hebben.

Ondanks dat Dekton wel een stootje kan hebben is het niet onverwoestbaar. Wij adviseren u dan ook om op een verstandige manier met het materiaal om te gaan.

Verschillende kleuren en looks

Een Dekton aanrechtblad heeft een luxe en natuurlijke uitstraling omdat het oogt als een natuurproduct. Er zijn verschillende looks en kleurstellingen mogelijk. Om u te inspireren zetten we hier een aantal opties op een rij. 

Een wit Dekton keukenblad kunt u zeker gebruiken als u de ruimte groter wilt laten ogen, het is daarnaast te vergelijken met glanzend kristal. Als u toch meer voor een gewaagde keuze zou willen gaan is een zwart Dekton keukenblad met een sterke glans de perfecte optie. De kleur is wellicht niet voor iedereen weggelegd maar straalt zeker elegantie uit.

Toch liever een natuurlijke look? Dan raden wij een grijs Dekton aanrechtblad aan, deze kleur is helder en er zitten enkele aardetinten in verwerkt. 

Ook qua looks zijn er verschillende trends in omgang. Een Dekton aanrechtblad in marmerlook is een ware trend op het gebied van keukens. De marmerlook heeft het vermogen om iedere keuken om te toveren tot een stijlvolle plek. Er zijn drukke en minder drukke varianten, in mat of glanzend, en de natuur biedt volop inspiratie voor de mooiste ontwerpen.

Een Dekton keukenblad kent een combinatie van verschillende grondstoffen en technieken, waarmee elk type oppervlak kan worden nagebootst. Er zijn bijvoorbeeld ook Dekton keukenbladen in een betonlook of een houtlook. Natuurlijk zijn alle kleurstellingen en looks naar eigen wens samen te stellen, wij helpen u graag bij uw keuze. 

 

Dekton vs. andere materialen

Waarom is Dekton geschikt voor uw keuken ten opzichte van een keramiek of composiet aanrechtblad? 

Allereerst zijn Dekton en keramiek twee materialen die steeds populairder worden geacht, vooral omdat het beide hittebestendige materialen zijn wat natuurlijk ideaal is voor een keukenblad. Het grote verschil tussen een Dekton en keramiek aanrechtblad is dat Dekton voldoet aan bijna alle eisen van een ‘’kunststeen’’ en elegantie uitstraalt. Keramiek kan daarentegen een wat kunstmatige uitstraling geven. 

Mocht u nog twijfelen aan de keuze tussen een Dekton of composiet keukenblad, dan is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat een composiet aanrechtblad niet hittebestendig is. Daarnaast is een Dekton keukenblad ook sterker dan een keukenblad van composiet.

Onderhoud Dekton aanrechtblad

Een Dekton keukenblad is erg onderhoudsvriendelijk aangezien deze niet gevoelig is voor vuil of vlekken. Toch is het wel belangrijk om het Dekton keukenblad dagelijks schoon te maken voor de persoonlijke hygiëne, er kunnen namelijk altijd resten achterblijven op het aanrechtblad. Het blad kan gereinigd worden met een zachte doek, een sopje van water en een mild reinigingsmiddel.

Dekton keukenblad kopen

Het is mogelijk om uw Dekton aanrechtblad geheel naar eigen wens samen te stellen bij Keukenmaxx. De kosten van een Dekton aanrechtblad zijn afhankelijk van verschillende factoren en uw persoonlijke wensen. Wilt u graag een prijsindicatie? Maak dan een afspraak  met een keukenadviseur van Keukenmaxx of gebruik onze online budgetplanner.  

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u de uitstraling van Dekton zelf ervaren of voelen? Kom dan eens langs in een van onze winkels of maak een afspraak met een ervaren keukenadviseur bij Keukenmaxx. Wij adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis. Wilt u vanuit huis inspiratie opdoen voor uw Dekton keukenblad? Bestel dan het gratis keukenmagazine van Keukenmaxx en ontvang een boek vol keukens.

Terug
Sluiten